Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Ai cautat pe google dupa "medicina veterinara" in engleza urmat de "university in UK" si nu ai gasit nimic? Sigur?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

starz_in_September

De gasit , am gasit universitati, insa vroiam sa alfu raspunsuri si la celelalte intrebari.Speram sa gasesc pe cineva care sa fie mai informat cu privire la acest domeniu si sa-mi poate da niste sfaturi :).

Mihnea Maftei

Salut, starz_in_September (Ce nume e asta...?  : )  In fine...). Cauta informatii pe Internet. Ia liste de universitati si intra pe site-urile lor. Sau intra pe www.UCAS.com (care e pentru Marea Britanie) si mergi la Course Search etc. si cauta medicina veterinara. Important e sa te informezi cat mai mult.

Citat din: starz_in_September din Iunie 23, 2010, 12:39:10 AM
Eu sunt stundenta in anul in anul I la medicina veterinara in Iasi si as vrea sa stiu daca s-ar putea echivala studiile

In Marea Britanie, despre care stiu ceva mai multe decat despre alte tari, e foarte putin probabil (cred ca e pur si simplu imposibil) sa iti echivalezi acest prim an in cazul medicinei veterinare (la fel si in cazul medicinei umane). Cum ziceam, informeaza-te de pe site-urile universitatilor.

Citat din: starz_in_September din Iunie 23, 2010, 12:39:10 AM
cum se poate face cu testul in limba in engleza daca nu am Cambridge-ul sau alt examen dat.

Simplu: dai un test de engleza! Eu m-am inscris la TOEFL intr-o marti si l-am dat sambata in aceeasi saptamana cu succes.

xenocratus

Buna ziua!
Am cautat printre numeroasele postari de aici insa nu am gasit foarte multe informatii relevante despre admiterea la universitati de top (Princeton, Harvard, MIT, Caltech) si as vrea sa intreb..
Cam ce urmaresc cei de la aceste facultati? Cat de importante sunt olimpiadele ( si ma refer si la cele internationale) in comparatie cu activitatile extrascolare ?
Eu am incercat, sau mai bine zis incerc, sa merg pe ambele drumuri: sa ma implic in activitati extrascolare si incerc sa prind anul viitor internationala de fizica - doar ca e foarte greu si daca am o singura zi proasta... ocazia e ratata. Asa ca m-ar interesa cat de importante sunt aceste concursuri.

mircea_p

Citat din: xenocratus din Iunie 23, 2010, 03:18:03 PM
Buna ziua!
Am cautat printre numeroasele postari de aici insa nu am gasit foarte multe informatii relevante despre admiterea la universitati de top (Princeton, Harvard, MIT, Caltech) si as vrea sa intreb..
Informatiile cele mai relevante sant pe siturile universitatilor respective.
In cazul universitatilor americane, poate mai mult deact la cele din Anglia, criteriile sant pur "locale", stabilite de universitati. In general, cu cat sant mai bine cotate, cu atat mai inalte barierele (de exemplu rezulatele la teste de la care incep sa considere dosarul tau). Unele se pot baza si pe interviu altele doar pe dosarul trimis de tine. Recomandarile sant un factor important cam peste tot.

laura

Buna tuturor!
    Vreau in primul rand sa va spun ca stiu despre acest site de un an de zile...anul trecut am postat nishte intrebari referitoare la studiul in strainatate (eu eram cecilia..dar am uitat parola si am facut alt cont.hihi:D)in orice caz..vreau sa multumesc baietilor si tuturor celor care mi'au raspuns la intrebari atunci.
Si sa trecem si la lucruri serioase.Trec in clasa a12a si m'am gandit serios la studiul afara.Vreau sa ma duc.Dar..procesul de inscriere e costisitor..si Doamne ajuta sa ma accepte.V'as ruga sa ma ajutati inca o data si sa fiti alaturi de mn pe tot parcusrsul inscrierii..care incepe de acum (este o buna perioada de inscriere nu?adik..mai din timp:D).As vrea sa imi spuneti pasii pe care i'ati parcurs..de la 1..pana la n;)).gen...1)intri pe ucas.2)trimiti scriosoare de intentie....mai pe intelesul si celor mai mici...pt ca sincer sa va spun nici acum in ca[ul meu nu e ceva bine definit.
                                        Va multumesc mult!   
Revin cu postari

bbb

Pentru Marea Britanie cam asta ai de facut:
1. Cauti cinci universitati la care ai vrea sa aplici si cursurile la care ai vrea sa aplici. Pe siteul UCAS scrie si cerintele de admitere la ele.
2. Le trimiti un mail sa afli detalii care nu sunt scrise pe UCAS dar care te intereseaza. Daca sunt astfel de detalii.
3. Te inregistrezi pe siteul UCAS. Asta e gratis si procesul e simplu.
4. Completezi in mare detaliile personale, cele de la sectiunea educatie etc.
5. Incepi sa lucrezi la personal statement si rogi pe cat mai multa lume sa il citeasca (sa vada unde te puteai exprima mai bine, ce ai mai putea sa adaugi sau sa scoti etc.)
6. Gasesti pe cineva sa iti scrie acea reference letter.
7. Cand va veni vremea sa aplici (in toamna) iti scrii acolo personal statementul, il verifici din nou...Mai verifici apoi toate detaliile pe care le-i indtrodus anterior.
8. Nu stiu cum se procedeaza cu reference letter pentru cei care nu aplica din UK. Asta te interesezi tu la UCAS.
9. Platesti taxa de aplicare.
10. Trimiti aplicatia.
11. Asteptarea incepe...

Mihnea Maftei

Citat din: Bianca Sala din Iulie 07, 2010, 07:58:11 PM
8. Nu stiu cum se procedeaza cu reference letter pentru cei care nu aplica din UK. Asta te interesezi tu la UCAS.

Se introduce direct - de catre aplicant, cu copy si paste... - in aplicatia de pe UCAS.  : )  Sigur ca, in cazul asta, securitatea e mai mica, adica aplicantul poate sa editeze acea scrisoare (daca e om rau...) fara risc prea mare de a fi prins, dar asta e.

alice in wonderland

Buna! Am si eu o intrebare.....Guvernul englez iti acorda o bursa/imprumut daca esti acceptat la una din universitatile Oxford sau Cambridge?

deea_99

Daca este cineva care a fost acceptat la Coventry University astept add pe idul Adeea98 .... eu sunt din Botosani

zeul001

Salutare! Ma numesc Florian si trec in clasa a XI a. De o perioada de timp ma gandesc tot mai serios sa plec in straintate la studii.Prima data m-am gandit sa incep o facultate in Romania si dupa sa plec cu o bursa, dar imi surade mai mult si mi se pare mai usor sa plec direct din primul an in strainatate.Eu sunt la un liceu de profil economic si as vrea sa merg pe acelasi profil in continuare..(stiinte economice) sincer as dori sa studiez in Europa(Anglia Franta Germania Austria Olanda) cam ceva de genu.Nu prea stiu ce facultati exista in domeniul asta.Media pe cei doi ani de studiu pana acum ii 9,6.Stiu ca trebuie sa dau exemene de limba si tot ce trebuie in general deoare ce am citit cele 34 de pagini. Ce ziceti ma puteti ajuta cu ceva sfaturi? Va multumesc mult si va apreciez pentru treaba care o realizati aici.Mi as dori sa socializam in continuare.

Adi

Da, ai sanse sa studiezi in strainatate. E bine ca ai citit toate paginile. Sfatul principal este sa alegi o universitate si sa te uiti pe siteul ei sa vezi ce facultati au in domeniul tau, ce conditii de admitere au, ce taxe de scolairzare si asa mai departe. Apoi iei alta universitate si tot asa. Si pana la urma alegi ce e mai bine. Daca le dai email, ei iti vor raspunde prompt.

zeul001

Multumesc mult pentru raspuns. Dar daca nu ai niciun voluntariat facut sunt sanse minime sa intri? Aici nu prea ii punctul meu forte deoarece in Romania cam greu se fac voluntariate sau nu m-am ivit eu de ele...

Adi

Citat din: zeul001 din Iulie 14, 2010, 03:59:38 PM
Multumesc mult pentru raspuns. Dar daca nu ai niciun voluntariat facut sunt sanse minime sa intri? Aici nu prea ii punctul meu forte deoarece in Romania cam greu se fac voluntariate sau nu m-am ivit eu de ele...

Ai sanse sa intri si fara voluntariat, dar un voluntariat iti intareste foarte mult dosarul. Mai ai timp sa faci voluntariate pana candidezi, iar la noi la Stiinta Azi e una din oportunitati de a face voluntariat. Avem mai multi voluntari si ei mai toti merg la studii in strainatate. StiintaAzi.ro/voluntari.

b12mihai

Citat din: zeul001 din Iulie 14, 2010, 03:59:38 PM

Eu sunt implicat in 2 actiuni de voluntariat in Romania pe care le-am descris scurt aici: http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=1985.0 . Si ca astea sunt MULTE MULTE altele!
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.