Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ally

Buna ! Am si eu o intrebare -daca ma poate ajuta cineva : Ce este un "Foundation Year" si care este diferenta dintre el si "Standard Undergraduate" ? pentru ca am vazut ca este o mare diferenta la taxa intre ele .

bbb

Salut.
Foundation year e un an pe care il faci inainte de a intra la facultate, daca nu ai calificarile necesare sa intri direct in anul intai sau daca nu ai studiat materiile necesare cursului in destula profunzime.
Asta e ce spun cei de la Manchester despre foundation year:
Citat
If you do not have the appropriate subject background for direct entry to first year, or you have not studied the appropriate subjects to the required depth, (which may be the case if you have followed a 12-year education system), you might be eligible to undertake a foundation year course to bring you up to the right level for first year entry.
This is a bridging course designed to provide you with the appropriate academic background for study at Bachelor degree level and includes additional English language teaching if you need to improve your proficiency.

merlina

Este decizia fiecăruia ce program să înceapă sau hotărăște universitatea?
Eu aș fi ales cu tot cu foundation year(5+1 ani de med) ca să mă obișnuiesc cu terminologia engleză.

bbb

Cred ca e alegerea ta sa faci si foundation year.
Nu stiu sigur, ca nu m-am gandit niciodata sa fac si foundation year. :)

Anna17

Buna! Din nou! Imi pare foarte rau ca nu am reusit sa mai intru pe acest forum de ceva vreme, dar am fost destul de ocupata cu pregatirile pentru examenul Cambridge, plus ca am stat o buna vreme fara net (la urma urmei nu era o prioritate). In orice caz, de acum incolo sper sa reusesc sa intru mai des, pentru ca cele mai utile informatii despre universitati le am de aici. M-am mai interesat si eu de alte facultati, dar nu cred ca am nimic nou de spus fata de ceea ce s-a spus deja aici. Doar ca, am o nelamurire.. Peste 2 zile voi sustine examenul Cambridge( CAE) si, cuprinsa de emotii am inceput sa ma gandesc la tot felul de posibilitati. Daca iau C, spre exemplu ( desi sper sa nu fie cazul) si vreau sa ma inscriu la o facultate din UK, este posibil sa sustin un fel de test acolo, pentru admitere? sau ma vor respinge doar pentru ca am luat C? De cateva zile ma mananca ideea asta, deoarece stiu ca facultatiile iti cer ( aproximativ) 8,50 media la BAC si B la exam. CAE. Daca stie cineva cum merge treaba, va rog anuntati-ma si pe mine.

blabla24

La Oxford si Cambridge stiu ca cer obligatoriu A la CAE si A/B la CPE.

bbb

Intr-adevar, Oxford si Cambridge cer A la CAE, obligatoriu. Si pe langa astea doua mai sunt si altele foarte bune care tot A cer: Imperial College, UCL, LSE etc.
Dar daca rezultatul de acum nu iti va conveni, mai dai examenul odata.

caddie

Buna! Revin din nou pe forum, cu inca niste intrebari (ultima data aveam dubii daca sa aplic sau nu prin UCAS, pt universitati din Scotia)

Am primit o oferta de tip Conditional de la RGU (robert gordon), Scotia, in care am niste conditii, si poate ma puteti lamuri cu niste detalii:

de ex:

"This offer is subject to you obtaining

English Language Qualification i.e. IELTS 6.0/TOEFL Score

550 (internet-based test 80 - with a minimum of 20 in

writing) or other equivalent recognised language

qualification plus pass the Diploma de Bacalaureat with an

overall final grade of 7.5 from the current year's

examinations."

Eu acusica dau bacul, dar nu stiu ce este cu acest 550 test internet, ma intreb daca nu este un fel de ECDL sau este ceva special?
La SAAS nu am aplicat inca, credeti ca ar trebui sa mai astept pana vin toate deciziile prin UCAS?

Multumesc si numai bine, felicitari pt forum, este f folositor! :)

bbb

Pai trebuie sa iei minim nota 6 la IELTS sau 550 la TOEFL. Iar, din cate inteleg, la testul TOEFL pe internet (daca il dai pe ala) trebuie sa ai minim 80 de puncte, iar la writing minim 20.

Mihnea Maftei

Citat din: caddie din Iunie 19, 2010, 02:00:56 AM
dar nu stiu ce este cu acest 550 test internet, ma intreb daca nu este un fel de ECDL sau este ceva special?

Testul TOEFL poate fi dat in 2 moduri:
- in scris pe hartie (caz in care se numeste TOEFL Paper-based test (TOEFL PBT))
- pe calculator conectat la Internet (caz in care se numeste TOEFL Internet-based Test (TOEFL iBT))

TOEFL PBT e formatul traditional, iar TOEFL iBT a fost introdus mai recent. Dar acum, cel mai des se da iBT. Cand te inscrii pentru testul TOEFL, iti alegi modalitatea in care sa il dai (PBT sau iBT), in functie de care varianta e oferita de centrul in care dai testul (si de data la care vrei sa dai testul). Dar cel mai probabil vei da TOEFL iBT, cum spuneam.

Referitor la nedumerirea ta - cele doua moduri (PBT si iBT) folosesc scoruri diferite:
- 550 se refera la scorul pe care trebuie sa il obtii la TOEFL daca dai PBT
- 80 se refera la scorul necesar daca dai iBT (iBT are 4 parti: Reading, Listening, Speaking si Writing, iar "a minimum of 20 in writing" se refera la scorul pe care trebuie sa il obtii la sectiunea Writing)  : )

caddie

Mutumesc mult pt raspunsuri si lamuriri!

Numai bine  :)

Casandra

Citat din: Anna17 din Iunie 14, 2010, 04:26:30 PM
Daca iau C, spre exemplu ( desi sper sa nu fie cazul) si vreau sa ma inscriu la o facultate din UK, este posibil sa sustin un fel de test acolo, pentru admitere? sau ma vor respinge doar pentru ca am luat C?

Buna! Sa nu iti faci probleme...sunt multe universitati care te accepta si cu C. Cand am aplicat eu, mai intai m-am uitat peste >>aceasta pagina<< ( la "Under Graduate" ). Desigur, eu stiam deja rezultatul de la CAE. Oricum, sper sa iti fie de folos.  ;)

starz_in_September

Buna!M-am uitat peste listele cu faculatati din strainatate, dar tot nu am gasit ce ma interesa.Imi poate zice cienva daca stie vreo universitate unde se studiaza medicina veterinara si ce pot pentru a alfat mai multe informatii?Presupun ca e prea tarziu acuma pentru a mai depunde cereri de inscriere pentru acest an, dar as vrea sa stiu pentru anul viitor.Eu sunt stundenta in anul in anul I la medicina veterinara in Iasi si as vrea sa stiu daca s-ar putea echivala studiile si cum se poate face cu testul in limba in engleza daca nu am Cambridge-ul sau alt examen dat.