Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

deea_99

Adi

Citat din: deea_99 din Aprilie 17, 2010, 07:20:46 PM
Ok... Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Eu unul am pus intrebari. As aprecia daca ai raspunde.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

deea_99

Deci,dupa cum am mai spus,eu am aplicat prin firma de consultanta STUDY ABROAD ADVISING CENTER.Acestia primesc de la facultate un anumit numar de teste.Aceste teste sunt special pentru cei care aplica la facultate in Anglia prin firma lor de consultanta,iar odata ce l-am luat nu mai este nevoie de un alt test de genul IELTS,CAMBRIDGE etc.
Din cate am vazut pe forumuri am inteles ca pe parcursul acestui an s-a mai dat de 2 ori acest examen si ca data limita este pe 30 mai.
In momentul in care am sunat la firma lor acestia mi-a spus ca voi primi un mail cu data,locul si ora examenului,pentru ca inca nu se stie exact cand va fi dat,daca va fi pe 30 sau mai devreme.

Adi

Mersi de raspuns. Atunci intreaba-i in ce consta examenul, daca poti vedea subiecte din anii trecuti, ca sa te pregatesti in acest sens.

caddie

Buna din nou,

Am postat acu ceva timp pe aici si acum revin in speranta ca ma puteti ajuta. Am reusit sa aplic prin UCAS acu cateva zile, am aplicat la 4 universitati din Scotia, din care am primit raspuns de la Universitatea din Edinburgh, dar nu ca acceptare exacta a aplicatiei mele ci mai mult pentru a`mi oferi informatii despre universitatea lor.

Nelamurirea mea este, cand ar trebui sa aplic la SAAS pt a primi suport cu banii? Ar trebui sa mai astept posibile raspunsuri si de la celelalte universitati? Sau trebuie sa ma hotarasc la un singur curs pt a aplica la SAAS?

Inca o intrebare legata de SAAS ar fi diferenta dintre full-package si part-time package...daca alegi de ex part-time, vei avea program de studiu dimineata si lucru seara? sau taxele se vor plati dupa terminarea universitatii?

camelia.acatrinei

Salutare,

A mai dat cineva BioMedical Admission Test?
Daca ati putea sa imi spuneti ce nivel are, ce carti v-ati cumparat pentru a va pregati, v-as fi recunoscatoare.

Adi

Cei care l-au dat sigur stiu ce fel de test e. Dar pentru cei care nu stiu, poti spune mai multe detalii despre el? In special la ce nivel e necesar: admiterea la facultate, la masterat, la doctorat, etc?

bbb

Din cate am inteles eu, e un test care se da la admitere la facultate, la facultatile de medicina si stomatologie din Marea Britanie.

camelia.acatrinei

Da, e un test care se da pentru admiterea la facultatile de medicina si farmacie in UK. Stiu ca are 3 parti, primele doua cu raspunsuri la alegere, iar la ultima parte trebuie sa faci un eseu de o pagina pe o anumita tema.
Intrebarile sunt din fizica, matematica, biologie si chimie. Ce nu stiu eu si as vrea sa aflu e care e programa in UK la chimie si biologie pentru Key Stage 4 ("Any textbook or revision guide which covers the Additional Science and Maths National Curriculum for Key Stage 4 would be suitable for BMAT preparation, this would include books used when studying at GCSE level" - asta e ceea ce scrie pe siteul http://www.admissionstests.cambridgeassessment.org.uk/adt/bmat/Test+Preparation )

camelia.acatrinei

Si ar mai fi o intrebare la care sper sa imi raspunda cei de la Imperial College. Eu sunt la profilul matematica-informatica intensiv informatica, in clasa a12-a si dau bacul la limba romana, matematica si fizica. Ei cer la admission requirements bacalaureatul european la chimie si biologie. E imposibil sa il dau la aceste doua materii deoarece inscrierile pentru bac deja s-au facut si am ales fizica la proba C (nu mai pot schimba nimic).
E adevarat ca m-am gandit cam tarziu sa dau la medicina, dar sper sa fie o cale de iesire si pentru mine.
Mentionez ca vrea sa aplic pentru anul universitar ce incepe in 2011.

b12mihai

Eu stiu ca la medicina se cere si fizica. Cel putin la UMF ai de ales intre chimie si fizica la probele de la examenul de admitere. Nu stiu la straini cum e, mai bine intrebi universitatea. De obicei, pentru fizica, la facultatile de medicina (iti zic din ce stiu la astea romanesti) se cere termodinamica, optica si electricitate. Am un coleg care da UMF "Carol Davila" Bucuresti si da bac la fizica, unde are aceste 3 capitole, isi alege 2, iar pt admitere trebuie sa le stie pe toate 3.

Repet: mai bine intrebi la universitatea la care aplici, direct, ca iti vor raspunde ;) .
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

camelia.acatrinei

Multumesc pentru informatii ghotik12. Stiu ca in Romania e acceptata si fizica la admitere la medicina si de asta sper sa nu fie probleme cu bacalaureatul pentru ca eu il dau la fizica. Le-am trimis oricum si un mail si daca nu imi raspund pana maine, ii sun. Macar sa stiu daca pot sa dau alte teste ( in afara de BMAT) astfel incat sa existe posibilitatea de a fi admisa. 

bbb

Salut. Chiar dacă vei da bacul din fizică, tu ai făcut în liceu chimie și biologie. Deci poți să le spui asta. Dacă vrei, contactează-mă în privat să îți dau programa de chimie pentru A level a celor de la Edexcel. Subiecte de chimie și de mate găsești pe forum, in topicul despre studii în Marea Britanie.

camelia.acatrinei

ibagus

Hei, salutare...stiti cumva mai multe desprte bursele in japonia? As vrea sa studiez acolo dar am o problema: Am inceput studiul limbii japoneze dar acolo  in primii ani se preda in engleza, iar engleza mea e la pamant... ce sa fac sa incep sa fac pregatire la doua limbi odata?