Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

blabla24

Hello everyone! As vrea sa stiu daca e cineva care a dat admitere la oxbridge la computer science. Ce intrebari v-au pus la interviu? In afara de testul de matematica ati mai dat ceva? Trebuie si proiecte de voluntariat?

Adi

Eu stiu ca proiecte de voluntariat sunt necesare mereu pentru admiterea in strainatate, in special la universitatile de elita precum Oxford sau Cambridge. Pe stiinta un loc ideal de voluntariat este tocmai aici la Stiinta Azi. Este cel mai mare site de stiinta din tara, iar recomanarea o dau eu, care sunt doctorand la McGill University, care este in primele 25 din lume, si valoreaza ceva. Cativa voluntari au primiti deja recomancadari de la mine si au fost incantati. Poate vrei sa ni te alaturi.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

blabla24

Adi am vazut acest lucru despre StiintaAzi si chiar ma gandeam sa ajut si eu :) Eu stiu sa lucrez in special in Photoshop deci daca vrei pot face cateva afise si sa incerc un logo nou eventual, precum si sa promovez site-ul in cadrul liceului meu.

Adi

Citat din: blabla24 din Mai 24, 2010, 09:56:08 AM
Adi am vazut acest lucru despre StiintaAzi si chiar ma gandeam sa ajut si eu :) Eu stiu sa lucrez in special in Photoshop deci daca vrei pot face cateva afise si sa incerc un logo nou eventual, precum si sa promovez site-ul in cadrul liceului meu.

Salut! Multumim pentru interes. Este important sa promovam Stiinta Azi. Incepe prin a promova la liceul tau, prin status pe Yahoo Messenger, printr-un mass pe messenger, prin informare la prietenii tai. Link cheie de promovat: StiintaAzi.ro/elevi. Acolo avem lectiile noastre online, precum si linkurile unde pe forum pot pune intrebari pentru teme si noi ajutam pe elevi. Daca liceele ni se alatura, atunci le trimit gratuit si materiale educationale de la Fermilab. Ca sa ni se alature trebuie sa puna un poster cu Stiinta Azi la ei in liceu (StiintaAzi.ro/poster - desigur, si tu poti regandi un nou poster daca ai timp si vrei, caci vad ca stii Photoshop, dar logo-ul il mentinem pe acesta cel putin deocamdata) si sa puna logoul Stiinta Azi pe siteul lor. Mersi mult de ajutor!

blabla24

Liceul nostru deocamdata nu are site. Pana saptamana viitoare trebuie sa il termin impreuna cu inca un coleg dar deocamdata se pare ca el nu si-a terminat partea si abia apoi pot sa ma apuc eu. O sa incerc sa fac tot posibilul pentru a pune si logo-ul pe site.

b12mihai

Offtopic pentru blabla24 (si multi altii dintre voi) : Pentru voluntariate verifica si http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=1985.0 unde am recomandat doua "proiecte de voluntariat" in care sunt implicat, dintre care unul este si StiintaAzi.ro din care, lasand deoparte diploma, recomandarile si alte "hartii" cu care m-am ales, am castigat multa experienta si am acumulat multe cunostinte fara de care as fi fost varza in ziua de azi: cum se face un articol (eseu), cum se face un interviu, comunicarea cu cei pe care urmeaza sa ii inveti si multe altele. Asta ca sa nu spun ca am avut onorea de a cunoaste alti oameni cu o larga experienta in cercetare sau in jurnalism de la care am "furat" meserie. Si eu sunt cu "facerea de site-uri" si recunosc pana la StiintaAzi nu avusesem ocazia de a lucra cu Joomla! si SMF, dar acum m-am prins si cum e cu cele 2 si e bine cand stii mai multe (eu nu stiam decat de Wordpress pt content management system si phpBB pt forum).

La fel cu celalalt proiect - cercetasia - acolo inveti alte chestii foarte utile pentru viata: cum sa te descurci daca te ratacesti (pe munte si nu numai), cum sa acorzi primul ajutor medical, cum sa montezi un cort si ce iti trebuie pentru a "te caza" in mijlocul naturii, tehnici de supravietuire in caz de accident/naufragiere si exemplele pot continua la nesfarsit.

Deci strainii stiu ei ceva cand "iti impun" sa te implici in proiecte de voluntariat. Sunt lucruri care te schimba ca om si te invata sa nu stai deoparte si doar "sa tocesti" niste materiale spre a lua note si a ajunge intr-o meserie din care castigi ceva si toata ziua ai "ciclul birou-pat"  :D .

Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

blabla24

gothik mersi frumos pentru raspuns ;)) Vazusem ieri si topicul celalalt pentru ca am analizat bine forumul inainte sa ma inscriu :D

b12mihai

Citatgothik mersi frumos pentru raspuns Wink)

Cu placere, sper ca a fost si util!

Adi

blabla, uite deja ai invatat ceva din experienta lui gothik ca si voluntar la Stiinta Azi. Asa ca el mai sunt si altii. Castigul cel mai important de la Stiinta Azi este ca vei cunoaste oameni de calitate si vei invata de la ei.

blabla24

Da si chiar vazusem ieri pe un alt topic faptul ca si gothik dorea sa dea la automatica ;)) Nu stiu daca ai dat...sau la ce facultate esti acum sau in ce clasa. Imi cer scuze :">

b12mihai

@blabla24: am o veste pentru tine, inca sunt la liceu. Mai am cam o luna pana la bacalaureat. Mi-as fi dorit ca acum sa fi fost student. Inca nu sunt, sper ca voi fi acolo unde imi doresc. Am in plan sa ma inscriu la Universitatea Bucuresti la facultatile Matematica-Informatica, respectiv Fizica (Magurele) si la Universitatea Politehnica Bucuresti, unde am examen de admitere la matematica si la fizica. Cu cat am media mai mare la bac si la testele de admitere, cu atat am sansele mai mari sa intru. Eu imi doresc la automatica (ingineria sistemelor vreau eu, majoritatea vor la calculatoare).

Nu ai de ce sa iti ceri scuze, nu aveai de unde sa stii. Te-am lamurit acum :P . Poate fac o greseala ca raman inca in Romania, poate ca nu...daca nu imi va placea iti dai seama ca nu ma mai gandesc sa stau aici degeaba si voi pleca si eu unde apuc.

blabla24

Pai in cazul asta bafta multa la examenele de admitere si la bac!

b12mihai

Citat din: blabla24 din Mai 25, 2010, 02:07:26 PM
Pai in cazul asta bafta multa la examenele de admitere si la bac!

Multumesc mult. Sa fie din plin  ;D !