Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

b12mihai

@Teo Savin - atata timp cat ai toate actele necesare pentru admitere (mai ales ca probabil o sa ai si diploma de bacalaureat), eu stiu ca nu sunt probleme - asa cum cei care sunt in prezent studenti la o facultate in Romania aplica pentru a ajunge in alte tari, nu vad de ce nu ai putea si tu...E bine ca ai atestat cu 10, dar trebuie sa fie recunoscut de universitatile la care aplici...asa ca trebuie sa intrebi universitatea ce atestate recunoaste.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Intr-adevar, poti sa aplici oricand sa devii student, chiar si la 50 de ani.

Sau poti aplica acum si sa incepi facultatea la un an dupa ce ai fost primit. Orice facultate e obligata legal sa iti dea voie sa vii un an mai tarziu daca ceri asta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ioana.m

Buna, ma numesc Ioana, sunt in clasa a XI-a la mate-info si as vrea sa studiez in UK. Am contactat un reprezentant al education-abroad.ro cu privire la ce cerinte ar trebui sa indeplinesc pentru a ma inscrie la o universitate din Anglia. Si am primit urmatorul mail:

CitatBuna Ioana

Cerintele si conditiile de acceptare se modifica radical de la un an la altul, asa ca te voi ruga sa revii dupa 1 Octombrie 2010 pentru a putea discuta conditiile de acceptare pentru 2011.

Ideea este ca eu am inteles ca ar trebui sa aplic inca de pe acum, nu cand sunt deja intr-a XII-a. As dori as studiez psihologia si am vazut ca se cere ceva cu Math, Chemistry, Biology or Physics lever AAB, ceea ce nu ar fi o problema avand in vedere ca dau bacul din mate, rom si bio. Sper ca mai am timp, sunt destul de motivata sa ma descurc cum pot, am media generala in jur de 9,40, examenul IELTS si/sau Cambridge CPE vreau sa le dau in octombrie.

Sunt destul de confuza in ceea ce priveste aplicarea, baza care se pune pe activitatile extracuriculare, care sunt cele mai bune facultati din UK...

Va multumesc pentru sfaturile de pana acum.

Adi

Buna Ioana, aplicatia efectiva la universitate se face cand esti intr-a XII-a, dar e bine ca te interesezi din timp cum se face. Si conditiile nu se schimba "radical" de la an la an, ci eventual doar putin se schimba. Deci e bine sa intelegi cum se face aplicatia acum. Intra pe siteul universitatii si facultatii preferate din UK si citeste de acolo care sunt conditiile de candidare la ei, care sunt formalitatile de trecut, informatiile de trimis. Si citeste intregul topic de aici, vei avea multe informatii. Avem si unul dedicat special studiilor in UK, care este la fel de mare, cu peste 30 de pagini. Si daca nu gasesti raspunsul, revino cu intrebari, sunt multi aici pe forum care studiaza in UK si iti pot raspunde.

ioana.m

Intr-adevar, ma gandeam ca education abroad era too good to be true.

Adi

Citat din: ioana.m din Martie 13, 2010, 06:42:51 PM

La ce te referi?

Oricum ei te-ar ajuta contra cost. Ori tu nu ai nevoie de ajutorul nimanui sa aplici, doar trimiti tu dosarul la universitatile pe care le doresti. Citeste detaliile de aici de pe forum, unde mai multi studenti din UK au descris cum au aplicat ei.

ioana.m

Citat din: Adi din Martie 13, 2010, 07:23:33 PM
Citat din: ioana.m din Martie 13, 2010, 06:42:51 PM

La ce te referi?

Oricum ei te-ar ajuta contra cost. Ori tu nu ai nevoie de ajutorul nimanui sa aplici, doar trimiti tu dosarul la universitatile pe care le doresti. Citeste detaliile de aici de pe forum, unde mai multi studenti din UK au descris cum au aplicat ei.

CitatSTUDY ABROAD ADVISING CENTER - suntem primii care am ajutat sute de elevi si studenti sa studieze in Marea Britanie. Astazi suntem principalii reprezentanti ai universitatilor britanice in Romania, oferindu-va o gama larga din care puteti alege. Domeniul nostru principal de activitate este reprezentat de consultanta educationala GRATUITA pentru studiul la una dintre institutiile educationale reprezentate de noi in Romania (acum extinzandu-ne domeniul si pentru alte tari). Va rugam sa ne contactati pentru orice intrebari sau pentru a va oferi ajutorul nostru pe durata procesului de aplicatie, informatii despre burse si imprumuturi de studii.

Aici scrie despre consultanta gratuita...
Acum imi este ceva mai clar despre procesul de aplicare, trebuie sa contactez si persoane cunoscute, sa imi zica ce si cum, oricum am de gand sa le scriu universitatilor la care am de gand sa aplic. Pana acum consider ca UCAS e cel mai bun mod.

bbb

La facultatile din Marea Britanie se aplica prin UCAS, pentru studiile undergraduate.
Iar in legatura cu acesti "Study abroad", firmele de genul acesta lucreaza cu universitati mai slabe. Iar nevoie de ajutor sa aplici chiar nu ai, UCAS face totul destul de simplu.
Intr-adevar, cel mai bine este sa trimiti un email universitatilor la care vrei sa aplici si sa le ceri lori informatiile necesare.

ioana.m

CitatLa facultatile din Marea Britanie se aplica prin UCAS, pentru studiile undergraduate.
Iar in legatura cu acesti "Study abroad", firmele de genul acesta lucreaza cu universitati mai slabe. Iar nevoie de ajutor sa aplici chiar nu ai, UCAS face totul destul de simplu.
Intr-adevar, cel mai bine este sa trimiti un email universitatilor la care vrei sa aplici si sa le ceri lori informatiile necesare.

Sunt mai ales interesata de universitatile din Londra, am rude acolo si cred ca imi va fi mai usor decat sa nu cunosc pe nimeni sau aproape pe nimeni desi sunt si altele cu oferte foarte atractive. Cat despre olimpiade, concursuri nationale, se iau in considerare activitatile si dinainte de liceu? Adica, eu am inteles ca trebuie sa scriu un statement despre mine care sa fie destul de complex, deci se ia in considerare si faptul ca am luat locul II pe tara la un concurs de eseuri Peace Corps pe a 8-a? (din experienta voastra)

Adi

S-ar putea ca ei sa faca gratuit si sa fi gresit eu, dar ei sunt totusi o firma, nu un ONG, si sunt platiti de universitati pentru fiecare student pe care li-l aduc. Universitatile puternice au deja candidati, nu au nevoie de ajutor, dar universitatile ai slabe au. Asadar aceste firme de intermediere au interes sa te duca la universitati mai slabe, caci cele slabe ii platesc, nu cele bogate.

Dar tu nu ai nevoie de intermediari, caci procesul e suficient de simplu. Aia in vest nu au atata birocratie ca si noi.

Adi

Iata lista de universitati straine participante la targul pentru studii in strainatate RIUF 2010.

http://www.riuf.ro/index.php?page=for_visitors_list

Teo Savin

multumesc mult m-am mai linistit acum daca o sa mai am vreo nelamurire o sa mai apelez la voi cu siguranta multumesc inca o data

Adi