Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ioana.m

Multumesc mult pentru linkuri Adi, chiar imi dau curaj  ;D si speranta.

Adi

Citat din: ioana.m din Martie 19, 2010, 07:41:07 PM

Cu placere, Ioana. EvZ are o serie de articole acum cu interviuri la studenti din strainatate. Chiar si mie mi-au luat un interviu, va aparea in vreo doua saptamanai poate. Intre timp o sa mai pun aici ce articole descopar pe net. Merita citite. Si Hotnews si altii scriu astfel de articole. E bine ca presa promoveaza modele de la studenti din straintate. Si tu si altii daca descoperiti astfel de articole in presa va invit sa le puneti aici, sa le vedem toti.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Citat din: Adi din Martie 19, 2010, 09:28:00 PM
Citat din: ioana.m din Martie 19, 2010, 07:41:07 PM
E bine ca presa promoveaza modele de la studenti din straintate.

Eu inteleg ca in strainatate e bine, e frumos, e dragut si daca un elev/student ajunge acolo chiar e valoros, daca se si afirma. Dar de ce sa nu promovam si studentii din Romania care chiar au potential, care au avut niste rezultate si care au sanse mari sa faca ceva bun si aici? De ce sa fie promovate numai modele de studenti din strainatate?
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Sunt de acord sa fie promovati si elevii din tara. Deocamdata, presa s-a urnit greu sa promoveze elevii din strainatate, incat acum e oarecum firesc sa ii promoveze mult pe ei, caci presa are inertie. Cu greu si-au facut contacte, experienta. Dar sunt de acord ca merita promovati si elevi din tara. In medie insa, elevii din afara pot aduce ceva nou, diferit, sa merite sa ii citesti. Din tara doar un procent foarte mic are ceva interesant de spus.

Adi

Un articol in Adevarul despre o studenta care studiaza stiintele limbajului in Franta. O cunosc si eu pe "messenger" dupa ce m-a contactat in trecut legat de Stiinta Azi. Este un exemplu despre cum se poate ajunge la facultate in Franta, cum s-a adaptat si cum este acolo. Stiu ca acum este la moda Marea Britanie, asa ca informatii despre Franta sunt utile si o puteti intrebe pa Anca Buhai, mai ales ca sunt costurile cu studiile aproape zero in Franta.

Articol in Adevarul

Adi

Au inceput sa vina rezultatele pentru cei care au aplicat la studii universitare anul acesta. Iar presa romaneasca a inceput sa descrie cazuri de succes. Iata aici povestea unor elevi de la liceul Negruzzi din Iasi si in special al unei fete care a fost acceptata si la Princeton si la Oxford. A fost la nationale de matematica si sa fost implicata in multe, foarte multe proiecte, dupa cum spune chiar ea.

Articolul complet in ZiuaOnline.ro.

Daca gasiti si voi astfel de articole in presa romaneasca (si sunt sigur ca mai cititi si voi presa din Romania), puneti-le si voi aici. Vad ca aproape doar eu pun astfel de articole aici, dar sunt foarte multi pe forumul Stiinta Azi. Haideti sa punem toti articole aici, caci avem multi elevi care doresc sa fie bine informati despre studiile in strainatate.

Iulia

Buna!
Tocmai am terminat de citit majoritatea paginilor legate de acest "Subject"si mi-au venit in minte unele informatii pe care le obtinusem anterior descoperirii acestui forum(printr-o fericita ironie a sortii).In primul rand,auzisem ca nu se poate aplica la mai mult de 4 universitati din Europa;asta e doar un zvon si mi-as dori sa ma informati in legatura cu validitatea lui.In al doilea rand,ma nelinisteste gandul de a ajunge sa studiez intr-o univ. in UK si sa nu pot face fata materiei de acolo.Imi poate spune cineva daca majoritatea elevilor de la Cambridge sau Oxford sunt superdotati,sa zic asa?Sunt in clasa a 11a si pana   acum am o medie cam de 9.50,dar am o inteligenta normala,nu sunt un geniu,sper sa intelegeti ce vreau sa spun:).Vreau si eu,ca multi altii dintre voi sa aplic la o univ. din UK si deocamdata sunt in cautare de informatii.Apropo,ce spuneti de ideea de a apela la un consultant pe astfel de teme?Nu as vrea sa fac niste cheluieli in van cand pot sa aplic prin UCAS ..singura,dar totusi cred ca mi-ar putea oferi niste informatii concrete si mai..condensate.
MULTUMESC ANTICIPAT!

b12mihai

CitatBuna!

Salutare! Bine ai venit pe forum!

CitatIn primul rand,auzisem ca nu se poate aplica la mai mult de 4 universitati din Europa

Poti aplica la MAXIM 5 UNIVERSITATI in UK!!! Asta pot sa iti spun sigur. In Europa eu stiu ca poti aplica oriunde, fara probleme. Ce ii intereseaza pe britanici ca ai aplicat si la universitati in...Romania, sa zicem? Am luat-o si eu logic.

CitatImi poate spune cineva daca majoritatea elevilor de la Cambridge sau Oxford sunt superdotati,sa zic asa?

Sunt elevi care invata si carora le merge rotita mai repede. Nu toti sunt geniali, cum zici tu, dar trebuie sa te obisnuiesti ca intr-un mediu ca Oxford sau Cambridge e competitie mare si se invata mult si la un nivel inalt, caruia trebuie sa ii faci fata.

CitatNu as vrea sa fac niste cheluieli in van cand pot sa aplic prin UCAS ..singura,dar totusi cred ca mi-ar putea oferi niste informatii concrete si mai..condensate.

Cel mai bine e sa intrebi studenti romani de acolo, daca cunosti sau daca poti cunoaste. Treaba asta cu consultantii e cu dus si intors. Cei mai in masura sa iti ofere informatii concrete si condensate sunt chiar studentii romani ajunsi la universitatea/tara in care vrei si tu sa studiezi. Parerea mea...

CitatMULTUMESC ANTICIPAT!

Cu placere! Te mai asteptam pe forum, respectiv pe site, sa revii!
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

bbb

Salut, Iulia, și bine ai venit.
Tocmai tu ai spus, nu are rost sa cheltui bani când poți aplica prin UCAS și tu singură. Iar acești consultanți nu te vor îndruma către Oxbridge, ci către universitățile mediocre. Universități precum Oxford, Cambridge, Imperial College nu au nevoie de reclamă din partea acestor consultanți. Ele sunt deja foarte cunoscute și căutate, și sunt cunoscute și prin faptul că oferă toate informațiile necesare celor care aplică. Dacă e ceva ce nu găsești la ei pe site, le trimiți un mail și ei îți răspund imediat la orice întrebare. Între tine și aceste universități nu e nevoie de o a treia persoană, ca să zic așa...Dar universitățile mici, care nu prea atrag studenți, nu îți oferă atât de multe informații folositoare sau te plimbă de la un link la altul. Ele sunt cele care apelează la astfel de consultanți să le aducă studenți. Iar acelor studenți universitățile le vor fi prezentate foarte frumos și exagerat, tocmai pentru a îi convinge să ajungă acolo.
Iar în legătură cu studenții de la Oxbridge, subscriu la ce a zis Gothik. Nu toți sunt superdotați, dar toți își doresc să învețe cât mai multe lucruri. Nu trebuie să fii geniu să ajungi acolo, dar trebuie să înveți mult și să faci față competiției de acolo.

Adi

Interviu cu un olimpic la informatica care studiaza doctoratul in SUA si a plecat imediat dupa liceu din Craiova.

http://infoarena.ro/blog/interviu-mihai-patrascu-partea-intai

Iulia

Am revenit!cu inca o intrebare:care ar fi costurile,in medie,pe care trebuie sa le suporte un student in Londra?(incluzand cazare,transport,mancare,etc).Si inca ceva:am fost in Oxford vara trecuta la o scoala de vara si am fost cazata la o familie de acolo,iar gazda ne-a spus ca din toate colegiile din Oxford(cam 38),numai vreo 7-8 sunt BUNE,restul fiind catalogate drept "rubbish" .M-a pus pe ganduri aceasta afirmatie,fiind venita chiar de la cineva care locuieste acolo..
Va multumesc pentru raspunsurile anterioare!

bbb

În legătură cu transportul, Londra e împărțită pe zone, de la zona 1 (centrul) până la zona 6. În partea de nord vest ajunge până la zona 9, dar asta este afară din Londra. Se pot face abonamente pentru metrou (Oyster), de exemplu pe zonele 1-4, care costă în jur de 40 de lire pe săptămână. Mai există Pay as you go, unde îți pui o anumită sumă de bani pe oyster, iar de fiecare dată când urci în autobuz, intri sau ieși din gara de metrou îți ia o anumită sumă de bani. Depinde de cât și unde călătorești, cu asta poate costa mai mult decât cu abonament. Dar ca student poți să aplici pentru ceea ce ei numesc Zip Oyster, un card care are poza ta pe el. Trebuie să completezi un formular, să îl duci la școală să îl ștampileze și să îl semneze, iar apoi îl pui la poștă și ei își trimit cardul. Și acesta funcționează tot cu pay as you go, dar nu plătești taxa întreagă. Acestea ți le faci pe categorii de vârstă, de exemplu de la 16 la 18 ani, sau peste 18 ani.
Pentru a vedea unde te încadrezi și de ce reduceri beneficiezi, vezi linkul ăsta: Travel for London.

Adi

Citat din: Iulia din Aprilie 11, 2010, 03:40:06 PM
,iar gazda ne-a spus ca din toate colegiile din Oxford(cam 38),numai vreo 7-8 sunt BUNE,restul fiind catalogate drept "rubbish" .M-a pus pe ganduri aceasta afirmatie,fiind venita chiar de la cineva care locuieste acolo..
Va multumesc pentru raspunsurile anterioare!

Pai daca ai 38, e normal sa fie unele mai bune ca altele ... Mai departe nu stiu ce sa zic, mai cauta informatii, mai vorbeste cu alti oameni si afla care sunt cele bune si candideaza acolo ...

caddie

Buna,

Ma numesc Cati si sunt in clasa  XII-a. Citesc cu interes de ceva timp topicul acesta, si de curand m`am hotarat sa aplic pentru Universitatea Aberdeen din Scotia. Insa am cateva nelamuriri si as dori ajutorul vostru.

De exemplu, am tot auzit ca in Scotia ar fi valabila bursa pentru studentii straini/ European students si ca guvernul Scotiei ar plati taxele scolare in locul studentilor, dar nu eram sigura ca este adevarat.

Alta nelamurire o am in legatura cu modalitatea de aplicare, UCAS si SAAS. De exemplu, pe siteul universitatii, dau doua feluri de optiuni si nu sunt sigura in ce consta fiecare:

o data, la FEES AND BURSARIES: "If you are from Scotland or the EU you are not liable to pay fees and should apply to SAAS for funding. "

si alta la HOW TO APPLY: "All applicants must apply online at www.ucas.com/students/apply. "

Alta intrebare ar fi legata de Entry Requierments, prezenta la ambele cursuri la care as vrea sa aplic:
"SQA Higher - CCC, normally including English and Art/Design or an equivalent subject.

GCE A Level - CD, normally including Art/Design or equivalent.

ILC Higher - CCC, normally including English and Art/Design or equivalent.

IB Diploma - 24, including English and Visual Arts at Higher level or equivalent.

Alternative Qualifications - HNC or Access to Higher Education Programmes, or equivalent qualifications may also be considered"

Nu stiu exact in ce consta acest SQA Higher, sau GCE..sunt niste examene? Eu deocamdata am dimploma de Cambridge CAE ca certificat in engleza .

Credeti a este posibil sa urmezi 2 cursuri, de exemplu Arta si Design si Drept in acelasi timp?

Scuzati multitudinea de intrebari, orice sfat este binevenit!
Toate cele bune!

ioana.m

Citat din: caddie din Aprilie 14, 2010, 10:09:06 PM
Buna,

Ma numesc Cati si sunt in clasa  XII-a. Citesc cu interes de ceva timp topicul acesta, si de curand m`am hotarat sa aplic pentru Universitatea Aberdeen din Scotia. Insa am cateva nelamuriri si as dori ajutorul vostru.

De exemplu, am tot auzit ca in Scotia ar fi valabila bursa pentru studentii straini/ European students si ca guvernul Scotiei ar plati taxele scolare in locul studentilor, dar nu eram sigura ca este adevarat.

Alta nelamurire o am in legatura cu modalitatea de aplicare, UCAS si SAAS. De exemplu, pe siteul universitatii, dau doua feluri de optiuni si nu sunt sigura in ce consta fiecare:

o data, la FEES AND BURSARIES: "If you are from Scotland or the EU you are not liable to pay fees and should apply to SAAS for funding. "

si alta la HOW TO APPLY: "All applicants must apply online at www.ucas.com/students/apply. "

Alta intrebare ar fi legata de Entry Requierments, prezenta la ambele cursuri la care as vrea sa aplic:
"SQA Higher - CCC, normally including English and Art/Design or an equivalent subject.

GCE A Level - CD, normally including Art/Design or equivalent.

ILC Higher - CCC, normally including English and Art/Design or equivalent.

IB Diploma - 24, including English and Visual Arts at Higher level or equivalent.

Alternative Qualifications - HNC or Access to Higher Education Programmes, or equivalent qualifications may also be considered"

Nu stiu exact in ce consta acest SQA Higher, sau GCE..sunt niste examene? Eu deocamdata am dimploma de Cambridge CAE ca certificat in engleza .

Credeti a este posibil sa urmezi 2 cursuri, de exemplu Arta si Design si Drept in acelasi timp?

Scuzati multitudinea de intrebari, orice sfat este binevenit!
Toate cele bune!

Buna, si pe mine m-ar interesa sa studiez in Scotia mai ales fiindca studentii UE nu trebuie sa plateasca taxe. E adevarat!
Problema ar fi ca perioada de inscriere s-a cam terminat...dar am inteles ca prelungesc termenul pentru studentii straini.