Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Saiury

Adi

Eu stiam ca exista burse ale Guvernului japonez unde in primul an faci doar japoneza si apoi in anii urmatori faci facultatea efectiv in japoneza. Desigur, in primul an iti preda japoneza folosind limba engleza si daca nu stii bine limba engleza ai avea dificultati. Dar daca nu stii limba engleza, poate nici nu te accepta. Oricum, orice ai face in viata, este bine sa fii pus la punct cu engleza. Sfatul meu este sa te pui intensiv pe invatat engleza: citeste in engleza cu dictironarul iar si iar, sa iti faci vocabular. Incearca si sa asculti la radio si la tv programe de stiri in engleza si sa incerci sa le intelegi.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

ibagus

Multumesc de sfat..dar e greu sa faci ceva ce nu iti place... De ce nu putea sa fie Romana limba internationala? >:(

b12mihai

Citat din: ibagus din Aprilie 29, 2010, 07:42:54 PM
Multumesc de sfat..dar e greu sa faci ceva ce nu iti place... De ce nu putea sa fie Romana limba internationala? >:(

Pentru ca Romania nu e o putere mondiala si Romania nu este o tara care intr-adevar sa fie recunoscuta la nivel international pentru ceva in domeniul universitar.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

ibagus

Nu e ceea ce merita sa fie din cauza unor oameni obezi, de la atata Fast-food si care nu stiu ca in lume exista si alte tari in afara de USA ..

mircea_p

Citat din: ibagus din Aprilie 29, 2010, 08:59:02 PM
Nu e ceea ce merita sa fie din cauza unor oameni obezi, de la atata Fast-food si care nu stiu ca in lume exista si alte tari in afara de USA ..
Din pacate remarca asta da dovada de oarecare de o oarecare lipsa de logica ca sa nu zic obtuzitate, de acelasi fel cu cea reclamat in post.
Daca ei nu stiu si nu le pasa de alte tari (ceea ce nu contest aici), cum de aceste tari folosesc engleza? De ce se invata japoneza in engleza, in Japonia? Din cauza americanilor obezi care nu stiu unde e Japonia pe harta???? Chiar vezi o legatura?

Ce sa mai zica francezii sau italienii? Romanii au avut un imperiu de peste 1000 de ani si acum italienii vin in america sa vorbeasca engleza. N-am auzit sa se planga ca e vina americanilor obezi ca nu se vorbeste italiana in america sau japonia.
Hai sa nu dam vina pe altii pentru lipsurile proprii sau pentru realitati istorice independente de vointa noastra. Atitudinea de genul asta - invinuirea altora in grup pentru propriile frustrari - a avut consecinte nefaste de multe ori in cursul istoriei.

ibagus

Romanii nici nu aveau treaba cu America sau Japonia, e vorba de americanziarea asta care sufoca orice urma de traditie dintr-un stat , ii sterge valorile si pentru ce ? Pentru ca ei sunt niste "colonisti" si cred ca totul li se cuvine ?  Eu ma plang de felul in care americanii dupa ce au profitat din plin de multitudinea de resurse si au furat inteligenta tarilor sarace au uitat de unde au plecat... Si felul acesta ma dezgusta

Adi

Citat din: ibagus din Aprilie 29, 2010, 07:42:54 PM

Inteleg corect ca nu iti place sa inveti engleza, dar iti place sa inveti japoneza? Sunt curios atunci, de ce iti place sa inveti japoneza si ce te face sa crezi ca esti motivat si capabil sa inveti japoneza in mod intensiv atatia ani in Japonia?

Adi

Ibagus, este drept ca engleza este limba internationala nu datorita britanicilor, ci americanilor. Dar asta e situatia. Nu are de-a face cu faptul ca americanii sunt asa si pe dincolo. Este o limba puternica si este o limba care s-a impus. Tu ai de ales intre a te adapta sau nu si sa o inveti sau nu. Engleza este o limba foarte usor de invatat. E mai usor de invatat ca rusa, germana, sau scrisul in japoneza. Si daca o stii te descurci in orice tara. Nu o forteaza americanii, ci oamenii se duc spre limba engleza.

merlina

Bună!
Sunt nouă pe forum.
Am citit ce s-a scris până acum și aș vrea să știu cine m-ar putea ajuta cu informații concrete  despre medicina din UK, în afară de lucrurile generale pe care le știu deja.Mă interesează dacă studiază cineva  care citește forumul medicina acolo și dacă am șanse reale să fiu acceptată.
Aș dori în primul rând la Cambridge, Oxford și Edinburgh.

bbb

Buna si bine ai venit pe forum.
Pentru Oxbridge, poate te ajuta linkurile astea: link1 si link2.
Ce fel de informatii concrete vrei mai exact? E pe forum o lista cu facultati de medicina din UK, daca vizitezi siteurile lor poti afla informatii concrete despre cerintele lor, structura cursurilor etc. Iar printr-un simplu email la ei poti afla si mai multe informatii. Poate vei vrea sa aplici si la Queen Mary, care e foarte buna la medicina. Te sfatuiesc sa citesti si topicul despre studii in Marea Britanie, care e si el foarte lung si contine multe informatii.
Iar mai apoi, ca sa iti putem raspunde cat mai exact, poti sa ne adresezi intrebari concrete.

lella20

am si eu o intrebare..in 2008 am terminat liceul..m-am inscris la facultatea constructti civile din brasov(transilvania)dar am plecat din tara inainte sa dau examenele din prima sesiune..acum as vrea sa reiau studile in italia..as putea??as fi recunoscatoare daca m-ati putea indruma!va multumesc anticipat

merlina

Citat din: Bianca Sala din Mai 02, 2010, 04:26:59 PM
Buna si bine ai venit pe forum.
Pentru Oxbridge, poate te ajuta linkurile astea: link1 si link2.
Ce fel de informatii concrete vrei mai exact? E pe forum o lista cu facultati de medicina din UK, daca vizitezi siteurile lor poti afla informatii concrete despre cerintele lor, structura cursurilor etc. Iar printr-un simplu email la ei poti afla si mai multe informatii. Poate vei vrea sa aplici si la Queen Mary, care e foarte buna la medicina. Te sfatuiesc sa citesti si topicul despre studii in Marea Britanie, care e si el foarte lung si contine multe informatii.
Iar mai apoi, ca sa iti putem raspunde cat mai exact, poti sa ne adresezi intrebari concrete.
Multumesc pentru linkuri si pentru queen mary.Am intrat pe site-ul acestei universitati și am văzut ce se cere la admitere:ukcat.Se poate da numai bmat sau numai ukcat.Nu am inteles care e diferenta dintre ele și de ce unele facultăți cer bmat, altele ukcat.
Singura care cere bmat dintre cele la care am aplicat este Cambridge.

Adi

Citat din: lella20 din Mai 11, 2010, 12:18:40 PM
am si eu o intrebare..in 2008 am terminat liceul..m-am inscris la facultatea constructti civile din brasov(transilvania)dar am plecat din tara inainte sa dau examenele din prima sesiune..acum as vrea sa reiau studile in italia..as putea??as fi recunoscatoare daca m-ati putea indruma!va multumesc anticipat

Da, trebuie sa candidezi la universitate in Italia ca si cum nu ai fost niciodata la universitate in Romania. De obicei trebuie sa trimiti un dosar si atat. Alege o universitate anume, o specializare anume si intra pe siteul lor. Vei afla acolo tot ce trebuie. Daca nu gasesti tot acolo, da-le un email si iti vor raspunde prompt. Asta e procedura in general. Aici pe forum nu cred ca avem oameni care studiaza in Italia, dar procedura este la fel peste tot.