Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbb

Citat din: caddie din Aprilie 14, 2010, 10:09:06 PM
Buna,

Ma numesc Cati si sunt in clasa  XII-a. Citesc cu interes de ceva timp topicul acesta, si de curand m`am hotarat sa aplic pentru Universitatea Aberdeen din Scotia. Insa am cateva nelamuriri si as dori ajutorul vostru.
Bună și bine ai venit. Sperăm să te putem ajuta.
De exemplu, am tot auzit ca in Scotia ar fi valabila bursa pentru studentii straini/ European students si ca guvernul Scotiei ar plati taxele scolare in locul studentilor, dar nu eram sigura ca este adevarat.
Da, este adevărat.
Alta nelamurire o am in legatura cu modalitatea de aplicare, UCAS si SAAS. De exemplu, pe siteul universitatii, dau doua feluri de optiuni si nu sunt sigura in ce consta fiecare:

o data, la FEES AND BURSARIES: "If you are from Scotland or the EU you are not liable to pay fees and should apply to SAAS for funding. "

si alta la HOW TO APPLY: "All applicants must apply online at www.ucas.com/students/apply. "

La universitate aplici prin UCAS. Prin SAAS aplici pentru ca ei să îți plătească cursurile.
Nu stiu exact in ce consta acest SQA Higher, sau GCE..sunt niste examene? Eu deocamdata am dimploma de Cambridge CAE ca certificat in engleza .

SQA Higher sunt examenele care se dau la terminarea liceului, în Scoția, în timp ce GCE sunt examenele din Anglia. Dar tu vei avea bacul românesc. GCE si SQA sunt doar pentru noi, cei care facem liceul aici. Cei din România au ca examen bacul românesc, și asta li se va lua în considerare când aplică. E bine că ai certificat de engleză, ai nevoie de el când aplici.

caddie

@Bianca Sala: Buna,

Multumesc f mult pt raspuns! Am trimis un mail la universitate cu cateva zile in urma si mi`au raspuns ca pentru unele cursuri mai exista posibilitate de aplicare pana pe 30 iunie pt studentii straini. Sa inteleg ca trebuie sa aplic ca si individual mai intai la SAAS pt sustinere ca si student roman, iar apoi la UCAS, bazandu`ma pe sustinerea de la SAAS? (toata asta inainte de 30 iunie)

Deocamdata m`am inregistrat la UCAS si ma documentez cu SAAS. Crezi ca la Arta si Design de exemplu, imi va trebui un portofoliu suplimentar, cu lucrari sau rezultate?

@ioana.m: Ma bucur sa te cunosc!

bbb

Prima dată aplici prin UCAS la universitate. Apoi aplici la SAAS, pentru a primi banii.
Nu știu dacă ai avea nevoie de un portofiliu pentru a aplica la Arte, nu este de loc pe domeniul meu :). Dar nu cred că atunci când vei aplica prin UCAS ți se va cere.

caddie

bbb

Cu plăcere. Să ne ții și pe noi la curent.

ioana.m

Citat@ioana.m: Ma bucur sa te cunosc!

Si eu la fel! Mult succes iti doresc!

caddie

Salut din nou! Am facut toti pasii pt a aplica la UCAS, cu tot cu referinta, care sper sa fie buna, dar din pacate am avut niste probleme cu cardul si platirea celor 19 lire online, pt a aplica, exact inainte de a trimite. Sper sa rezolv cat mai curand  :)

Din cate m`am documentat Aberdeenul ar fi chiar ok, nah nu chiar ca Oxfordurile sau Cambridge, dar e o ocazie. Sper sa reusesc.
Toate cele bune!

aneea

Buna!sunt in clasa a XII-a ,la profil matematica-informatica si a venit in liceu un profesor sa ne vorbeasca despre INSA.Mie imi place limba franceza,intotdeauna mi a placut,matematca si ma descurc si la celelalte.Poate cineva sa mi spuna mai multe despre aceasta facultate?Si poate cineva sa mi spuna la cat ajung costurile lunare acolo?(in afara de cele de la inceputul anului)...m-as bucura foarte mult daca ati putea sa ma ajutati.Mi-e teama ca nu o sa ma descurc din punct de vedere financiar acolo.Si trebuie sa iau o hotarare in curand,inscrierile se fac pana la 20 mai.Multumesc!

Adi

Salut, eu am studiat la INSA acum vreo 7 ani. Atunci ei plateau 2000 de euro pe an si noi mai dadeam doar 1000. Asta in primii doi ani. Apoi din anul trei plateai tu toti cei 3.000 de euro pe an, dar ii faceai usor muncind. Acum s-ar putea sa platesti mai mult. Poti afla concret intrand pe siteul lor si scriindu-le email. Vei afla acolo care sunt taxele de scolarizare, care sunt bursele, etc. Stii ca INSA este o scoala de ingineri, adica o politehnica? Eu am studiat primii doi ani acolo, cand se fac cursuri generale. Iar apoi cand era sa intri in specializare am plecat de acolo ca nu voiam ingineri, ci fizica. Tu ce vrei sa faci mai departe?

Vezi si descrierea mea detaliata de aici, are si de INSA si Franta lucruri.

http://www.campusnews.ro/stiri-burse_stagii-3228129-hotnews-student-interviu-adrian-buzatu-10-iunie-2008.htm
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

deea_99

Buna la toata lumea! Am fost acceptata la Coventry University,iar acum urmeaza sa dau acel examen al universitatii de limbi straine...
Ii rog pe cei care au sustinut acest test daca imi pot da mai multe detalii despre gradul de dificultate,continutul examenului etc.
Iar pe cei care au fost acceptati la Coventry anul acesta ii rog sa imi lase un mesaj pe privat poate facem un schimb de id-uri...
Va multumesc!
PS:Felicitari pentru acest forum!cu siguranta este foarte folositor pentru multi tineri doritori sa-si continuie studiile in strainatate

Adi

Am aflat astazi de www.Strada32.com, o comunitate online de romani expatriati (adica de romani care traiesc in strainatate fara a fi emigrat in acele tari - adica romani care studiaza in strainatate sau lucreaza in strainatate si care nu au exclus in principiu posibilitatea sa se intoarca in tara la un moment dat).

Au pe forumul lor o discutie despre oportunitatile de a se intoarce in Romania romanii din strainatate. Daca exista sau nu aceste oportunitati, care ar fi ele, dar si dezavantaje ar fi daca te reintoric in Romania.

http://www.strada32.com/forum/este-romania-o-oportunitate-sau-nu-pentru-romanii-expatriati_399.html

bbb

Buna, Deea_99. Despre ce examen e vorba? Sunt mai multe examene de engleza (Cambridge, IELTS, TOEFL...)...

deea_99

Ma refer la acel examen de limba engleza trimis de Coventry University.
Eu am aplicat la aceasta facultate prin Study abroad advising center,iar ei mi-au spus ca am posibilitatea sa dau acest test.
Problema este ca eu am dat in martie IELTS la Iasi si am luat nota 5,iar mie imi trebuia 6.
Vreau sa stiu cate ceva despre acest test trimis de Coventry pentru ca cei de la Study nu mi-au dat foarte multe detalii si imi este frica pentru ca nu mai am posibilitatea sa dau inca odata testul IELTS,iar daca nu il iau pe acesta ar insemna sa nu ma mai duc in Anglia:( .
Media mea generala 9-12 este aproximativ 9.80,iar la bac nu imi fac probleme ca asi lua sub 8,doar ca engleza nu o stapanesc foarte bine.
Va multumesc pentru raspunsuri!

b12mihai

Citat din: deea_99 din Aprilie 17, 2010, 02:12:55 PM
Ma refer la acel examen de limba engleza trimis de Coventry University.
Eu am aplicat la aceasta facultate prin Study abroad advising center,iar ei mi-au spus ca am posibilitatea sa dau acest test.(...)Vreau sa stiu cate ceva despre acest test trimis de Coventry pentru ca cei de la Study nu mi-au dat foarte multe detalii 

Din cate stiu de la profa mea de engleza, astfel de teste sunt trimise de universitate profesorului care a redactat scrisoarea de recomandare, pentru a evalua respectivul elev si pentru a trimite rezolvarea elevului la acel test. Este ca sa isi faca ei o idee despre ce stii si ce poti tu. De obicei sunt teste de limba engleza, dar acuma, poate sa contina si altceva pentru a vedea cultura, cunostintele si competentele tale. Dar nu stiu ce sa iti spun mai mult.

CitatProblema este ca eu am dat in martie IELTS la Iasi si am luat nota 5,iar mie imi trebuia 6.

Mai dai IELTS inca o data ca sa iei 6 sau mai mult.

Citatsi imi este frica pentru ca nu mai am posibilitatea sa dau inca odata testul IELTS,iar daca nu il iau pe acesta ar insemna sa nu ma mai duc in Anglia:( .

De unde si pana unde asta? Daca ai dat IELTS, spre exemplu, in aprilie, il mai poti da inca o data peste 3 luni, adica in iulie (asa e "legea" lor), timp in care te poti pregati pentru test. Cand ai dat tu IELTS-ul?

Ah, mai exista posibilitatea sa te mai inscrii pentru un alt examen pe care universitatea il recunoaste (Cambridge, TOEFL, eu stiu care e ala) si sa iei la ala calficativul necesar pentru a il recunoaste universitatea si pentru a nu avea probleme.

CitatMedia mea generala 9-12 este aproximativ 9.80,iar la bac nu imi fac probleme ca asi lua sub 8
Ce materii vei da la bac? Esti pregatita suficient pentru ele? Te-ai evaluat vreodata sa stii cam pe unde te afli la bac? Ar trebui, pentru a nu avea surprize cand dai examenul, parerea mea :P .

Citatdoar ca engleza nu o stapanesc foarte bine.

Pai trebuie sa te mai pregatesti intens. Este foarte important sa stapanesti limba si sa te descurci in ea. Ce o sa faci cand o sa fii in Anglia, ca acolo nu se va vorbi romaneste ;) ?

Citat
Va multumesc pentru raspunsuri!

Cu placere, sper ca au fost cat de cat bune.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Nu inteleg neclaritatea despre ce va contine testul. Cand vei primi testul, vei vedea exact ce contine si vei raspunde la intrebari. Sau vrei sa te pregatesti pe formatul acelui test pana cand va veni el? Atunci cand va veni? Nu a venit deja? Ti-au spus cei de la universitate ca ti-au trimis un test prin posta si ai 2 saptamani sa il astepti si vrei sa te pregatesti pentru el din timp? Da un email la facultate si cere-le mai multe detalii despre test. Ei sunt singurii care iti pot raspunde. Nu cred ca e aici pe forum cineva de la Conventry.