Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Predictia cutremurelor, predictia siesmica: ce spune stiinta?

Creat de Adi, Decembrie 07, 2009, 07:00:34 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

PROGNOZA SEISMICĂ: ADEVĂR SAU HIMERĂ? VOM PUTEA OARE PROGNOZA CUTREMURELE CATASTROFALE?

Se cunosc de zeci de ani plăcile tectonice ale Terrei şi zonele cu risc seismic ridicat. Ceea ce înca nu se cunoaşte este metoda prin care să se facă  prognoze seismice sigure. Încercări s-au făcut şi se fac în continuare, se alocă  fonduri substanţiale în această direcţie, cautandu-se noi metode de predicţie. În ultimii ani au fost instalaţi nenumaraţi senzori în zonele cu risc seismic ridicat pentru  crearea unor  reţele transfrontaliere de monitorizare a fenomenelor geofizice asociate. Se pare că analiza variaţiei de  câmp  electromagnetic din zonele de risc seismic ridicat este unul din factorii importanti în cadrul prognozelor pe termen scurt. În cele ce urmează voi încerca să vă prezint câteva aspecte legate de stadiul actual şi perspectivele prognozei seismice.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

paul

Chiar aseara a avut loc un cutremur in Vrancea, de mica intensitate, parca 3,9 grade.Am vrut sa arat aici  imaginea pe care am captat-o, ce-i drept, mult mai tarziu, de la seismograful instalat la Muntele Rosu dar nu reusesc s-o incarc, o am in format jpeg.Poate ma ajuta cineva cu un sfat.

atanasu

#2
Unii se uita pe firul asta asa ca doresc sa-l finaliz ca doar nu-l las pe Adi sa faca asta :):
Nu se pot explica in detaliu cauzele si nici realitatea unei prognoze in afara certitudinii ca nu pot fi evitate la intervale aproximativ cunoscute,  dar ce trebuie fiind  cutremurele o realitate de neevitat este bine cunoscut dar costa si pentru soccietatea inca pseudoanimalica in care traim este cam greu de realizat asta.
AM ZiS!