Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

INEDIT - in atentia tuturor oamenilor de stiinta

Creat de mircea_hodor, August 21, 2015, 06:07:37 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mircea_hodor

 Initial am cautat o rubrica prin care sa am posibilitatea unei adresari generale,dar cum nu am gasit-o  m-am vazut nevoit sa o fac in termenii acestui articol;convingerea mea ca acest subiect ar putea suscita un real interes in rindurile celor abilitati sa le inteleaga,precum si temele si sursa acestuia m-au determinat sa incerc sa popularizez acest site.  http://www.inventatori.ro/view_article.php?id=879

mircea_p

Numai oamenii de stiinta au dreptul sa se distreze citind asa ceva? :D :D :D
Restul de ce nu am avea voie?

mircea_hodor

  Ca un profan ce ma consider ,am gindit ca daca exista un adevar in acel text,atunci doar un ""erudit"" l-ar putea discerne :).Cit priveste  cei care ca si mine mai au putin si miauna cind citesc astfel de speculatii,gindul meu bun si milostiv m-a facut sa nu le doresc un motiv nejustificat de dureri de cap :)

Sieglind

#3
Eu de abia aştept să văd ce (se) inventează la "produse femei"   ;D

Pe mine una m-a convins autorul:

"Sunt un cercetator roman care timp de aproape 20 de ani a lucrat in cadrul dosarelor secrete de cercetare, in cea mai mare parte a acestei activitati - in cadrul unor colective ruse ori ucrainiene care s-au aflat in teritoriul Romaniei cu anumite misiuni speciale; nivelul meu de cunoastere este foarte avansat, fiind practic la apogeul stiintei contemporane.
La ora actuala sunt unul dintre foarte putinii (3 cel mult 4) oameni din Romania care are acces nelimitat la aceste categorii de informatii ;
"

Şi nu de ieri, de azi, ci mai demult:

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,116.30.html

atanasu

Asadar nu stim cine este acel cercetator roman care scrie acest articol de nformare .
Presupun ca nu inventa ceva ci ca preia din ce stie , din literatura etc.
In niciun caz nu -l voi citi mai mult decat in sistemul diagonal dar cred ca pozitia fata de el este din doua una :
-il ignori neavand competenta pe domeniile referite, cum fac eu care comentez acum doar ce fac cei care au scris pana acum;
-comentezi unul sau mai multe subiecte din domeniul in care esti calificat unde daca se dovedeste cum este probabil ca in cazul torserului (care nu stiu daca intra in tabla de materiii al autorului necunoscut) de la prima vedere ca este o excrocherie medicala poti sa te indoiesti de intregul continut existent de fat mai degraba de seriozitatea adica de cunostintele reale ale autorului.

Oricum vad ca dl Hodor vrea sa dea de lucrul eventualilor specialisti poate chiar ceretatori (cum este Ady) de pe aici care sa depaseasca nivelul de profesori de liceu priceputi doar in rezolvari de probleme de scoala. :)

mircea_p


atanasu

@mircea_p
Evident ca nu voi citi mai mult decat sa constat ce-i pe linkurile acelea.
Recunosc ca nu m-as fi gandit sa caut cu fraza cheie: "sunt un cercetator..."
Mai ales ca si eu sunt tot un cercetator roman si imi era frica sa nu dau de mine  :).

atanasu

 @ Mircea Hodor,
Invita-l pe cercetatorul roman cu vechime de 20 ani pe topicul nostru macrocosmic. Poate ne uimeste cu ceva?
Ce zici? Ca tot este cam mort topicul si eu inca nu sunt gata, de fapt am alte probleme urgente dar curand voi reveni.

puriu

Un cercetator fara nume, publicatii si citari nu exista. Sunt si eu, de peste 40 de ani, cercetator roman si m-am obisnuit sa citesc un text stiintific incepand cu numele publicatiei, titlul si autorul. Daca publicatia nu este o revista stiintifica cu referenti, cotata I.S.I., nu ma intereseaza. Daca intr-un text, sau chiar in titlul sau, apar formulari aberante sau chiar patologice, lectura acestuia trebuie abandonata imediat. Daca textul mi se pare interesant, caut autorul in baza de date si-mi fac apoi si o parere despre text. M-am obisnuit sa ignor si "inventiile" la care titlul incepe cu "U.S. Patent", prietenii stiu de ce. Mai pot sa spun ca cercetatorii nu lucreaza in dosare secrete, ci in institutii, iar rezultatele cercetarii sunt secrete pana la publicarea lor.

mircea_p

#9
Citat din: atanasu din Septembrie 29, 2015, 09:56:22 AM
@mircea_p
Mai ales ca si eu sunt tot un cercetator roman si imi era frica sa nu dau de mine  :).
:D :D :D :D

Dar daca nu ai lucrat in cadrul dosarelor secrete, tot degeaba. ;)

Sieglind

#10
Citat din: atanasu din Septembrie 29, 2015, 10:05:02 AM
@ Mircea Hodor,
Invita-l pe cercetatorul roman cu vechime de 20 ani pe topicul nostru macrocosmic. Poate ne uimeste cu ceva?
Ce zici? Ca tot este cam mort topicul si eu inca nu sunt gata, de fapt am alte probleme urgente dar curand voi reveni.

Păi dacă ai fi cercetat ...  ;)

http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,2471.msg39739.html#msg39739

atanasu

Replica ta nu este strict la ce -am sugerat lui M. Hodor . Oricum iti multumesc si oricum daca isi spune Doctu sau altfel pe mine nu ma intereseaza textele salecaci eu nu am calificari tehnice de felul cerut de proplemele ridicate de dlui si deci nu pot evalua aplicarea concreta a pricipiilor teoretic(inductii incmplete) si experimentale ala stiintelor naturii in diverse dispozitive apararate chiar daca s-ar pretinde si perpetuum mobile de speta n.  :)
PS Si cred ca si daca as avea tot nu m-as osteni caci nu-mi pot dedica timpul tuturor bazaconiilor de soiul Torser unde preocupai de varf din stiinta devin bunuri comerciale adica excrocherii