Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

incantat de acest forum

Creat de cip, August 08, 2012, 11:26:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cip

Ma bucur mult sa gasesc un forum intr-o tara si intr-o lume unde pseudostiinta este mai populara decat stiinta, din nefericire uneori si printre oameni cu pregatire in domenii stintifice.
Nu profesez in nici un domeniu stintific dar sunt incantat si entuziasmat sa gasesc date stintifice despre diverse lucruri de care sunt interesat.

Ciprian, 32 de ani, Bucuresti, intreprinzator, ateu.

Electron

Bine ai venit, cip!

Citat din: cip din August 08, 2012, 11:26:33 PM
[...] ateu.
De ce ai simtit nevoia sa precizezi acest lucru? Crezi ca are vreo relevanta pe acest forum?

e-
Don't believe everything you think.

puriu

Nimeni nu e absolut ateu sau liber cugetator. Toti oamenii au convingeri ce tin de formarea lor intelectuala. De aceea un nou adevar stiintific intra adesea in conflict cu convingerile de orice natura ale oamenilor si este greu acceptat. Este o atitudine benefica pentru stiinta, deoarece ii impune o abordare riguroasa si o argumentare imbatabila. Mai greu (si inutil) este sa discuti cu cei ce resping ab initio orice informatie ce nu se incadreaza in conceptia lor ingusta. Am intalnit oameni cumsecade si cu ceva carte care nu pot concepe ca exista ceva cu 10.000 de ani in urma, deoarece ar fi fost inainte de Facerea Lumii.
Cu o persoana ce se recomanda ateu, chiar daca e doar pe jumatate sau doar pe dinauntru, consider ca se poate discuta orice problema stiintifica.

Electron

Citat din: puriu din August 09, 2012, 11:07:16 PM
Am intalnit oameni cumsecade si cu ceva carte care nu pot concepe ca exista ceva cu 10.000 de ani in urma, deoarece ar fi fost inainte de Facerea Lumii.
Cu o persoana ce se recomanda ateu, chiar daca e doar pe jumatate sau doar pe dinauntru, consider ca se poate discuta orice problema stiintifica.
Astfel de discriminare nu este justificata. Sper ca acest forum sa promoveze in continuare un mediu de discutie fara astfel de prejudecati.


e-
Don't believe everything you think.

Sieglind

Mi-e teamă că uneori şi bucuria îţi poate fi fatală.

oh! vai! nuuuuu!


sumalan dorin


Bine ai venit ,Cip.

Poate ca doresti sa dezbati o idee stiintifica,poate ca doresti sa propui o problema stiintifica,poate ca doresti sa aduci la cunostiinta carti,reviste,sit-uri materiale video,audio care au caracter stiintic.Poate te afli aici doar ca-ti place stiinta ,indiferent in ce ipostaza te-ai afla nu ezita sa-ti faci faci prezenta pe acest forum. :)