Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Superficialitatea oamenilor

Creat de T1000_Android, Mai 20, 2008, 03:09:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

T1000_Android

Am observa de mult,inainte sa fiu interesat de fizica ce ignoranta si superficiala este lumea din jurul meu.
Ar trebuii ca stiinta,nu neaparat fizica, sa fie foarte usor promovata si popularizata.E simplu: doar le aduci oamenilor ceva care arata frumos:o masina Wandergraff,un tub electronic care se incinge pana la incandescenta,o bobina Tesala,un montaj electronic cu leduri care "joaca" diferite modele etc.
Toti care m-au intrebat despre electronica sau fizica puneau intrebari referitoare la efectele vizuale.Daca vor sa invete ceva despre efectele acelea vizuale vor trebuii sa studieze si aspectele ascunse ale fenomenului invatand ceva in plus.Poate mai gasesc prin studiile lor ceva ce ii intereseaza in afara de "cum arata" si vor aprofunda si mai mult.
Ideea este ca daca stiinta va fii populara pentru toata lumea,va trebuii sa inceapa din punctul in care e toata lumea interesta. >:(

Adi

Da ... acum trebuie sa incepi sa popularizezi stiinta la prietenii tai si sa ne impartasesti din experienta ta. Noi deja popularizam stiinta si am acumulat ceva experienta. Inveti doar facand. Asadar, spor mare!
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

Stiinta are multe taine si multe ramuri din care un om poate alege. Dar majoritatea oamenilor de azi nu mai sunt interesati si isi vad propriile interese. Au uitat ca odata se intrebau: De ce existam? Ce e dincolo de Pamant? Ce este soarele? si multe alte intrebari, care par a fi usoare, dar de fapt au in spatele lor un complex de raspunsuri fascinante. Omul de azi stie din ce in ce mai putine raspunsuri la diferite intrebari simple (de exemplu daca intrebi cativa oameni din Romania - oameni simpli plimbandu-se peste tot - "Ce inseamna omnivor?" din 10 oameni alesi la intamplare, doar unul sau 2 raspundeau corect: omnivor este un animal care mananca si plante si animale...restu spuneau: omnivorul mananca oameni... :D

Adi

Zici bine. Insa in trecut erau si mai putini interesati de stiinta. In plus, stiinta nu e doar stiitna, stiinta e inceputul tehnologiei, iar tehnologia este cea care iti da de mancare. Numai in tehnologie ai o slujba bine platita fara a intra in politica sau afaceri. Asta nu a inteles inca romanul, dar speram sa intelaga pe viitor. Viitorul tarii sta in industrie si tehnologie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Zici bine Adi.Dar nu numai viitorul tarii aceasta sta in tehnologie si-n industrie,viitorul tuturor tarilor sta in aceeasi industrie si tehnologie.La prima afirmatie a ta,Adi:sa stii ca aproape toti prietenii me nu sunt interesti de stiinta.De fiecare data cand incep ceva chiar si vag legat de stiinta se prefac ca dorm :D,nu ma deranjeaza dar asat e mediul in care traiesc eu.Resita e un oras mic majoritatea populat de "tarani" care nu sunt interesati de stiinta.Ei vor doar sa stie ce pot face vacii sa dea mai mult lapte sau chestii din astea.
Temari are dreptate in privinta educatiei oamenilor:SUNT PROSTI!!!!!.Exact aceeasi chestie am vazut-o acum cativa ani pe Pro TV,fix aceeasi intrebare la care 1 din 10 raspundeau corect.Nu spun ca popularizarea stiintei este un lucru rau dar in stiinta ar trebuii sa se implice doar oameni apti si capabili sa traga lumea inainte!

Sa stii Temari ca si eu am crezut la inceput ca fizica particulelor va fii usoara:
Fotonul se dezintegreaza intr-un e-,un e+ si un neutrino asa...pur si simplu si dupa aceea am aflat ca sunt o droaie de forte,energii si mase care se transforma unele intr-altele pe acolo.Ideea e:sa spunem ca un om e interesat de fizica;cand vede cate lucruri sunt implicate in cel mai simplu fenomen,o va lua la goana.Treaba Ministerului Invatamantului este sa faca un mod de asimilare a cunostintelor cat mai eficient,nu cum e azi in scoli:ti se baga pe gat prea multe lucruri deodata si nu mai intelegi nimic si multe dintre ele nici nu te ajuta la predispozitiile tale.Adica nu poti invata ceva ce nu iti place sau mai rau,urasti.Dar e Romania...ce naiba!

Adi

Treaba profesorului nu este sa te invete, ci sa iti trezeasca curiozitatea si sa te invete sa inveti, apoi o sa inveti singur.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Temari

#6
Aveti dreptate amandoi. Putini profesori incearca sa atraga elevii catre materia pe care o predau sau sa ii faca sa inteleaga "cartea sta la baza dezvoltarii mintii si a sufletului" Mai nou am auzit profesori spunand: "De ce mai vin copiii la scoala si sa ne batem capul cu ei ca tot nu invata nimic, mai bine n-ar veni, ca tot ne luam banii..." Pai daca asa s-a ajuns in tara asta sa se puna problema...Baza unei natiuni este invatamantul si daca l-ai distruge nu ar mai ramane mai nimic.
Fiecare stiinta este frumoasa in felul ei, pe cat de complicata pe atat de captivanta. Dar cum sa faci sa trezesti interesul de "studiu al lucrurilor/fiintelor ce inconjoara omul" daca aceasta creatura numita om nu ii pasa? Vorba lui T1000_Android...e Romania! si eu mai adaug: Ce frumoasa-i Romania dar pacat ca e locuita de romani...

Adi

Daca asa gandeste un profesor, nu inseamna ca toti gandesc asa. Poate asa gandesc, poate nu, nu vom stii pana ii intrebam. Relativ la "Romania e frumoasa, pacat ca e locuita", fiti voi diferiti si schimbati si pe cei din jurul vostru. Incepeti prin a va schimba pe voi si pe prietenii vostri. Nu trebuie sa ii fortati sa studieze stiinta, ci sa ii intrebati acoo unde ii doare, la buzunar: Bai, cum te vezi peste 5, 10, 20, 40 de ani? Ce slujba vei avea? Cum va fi economia mondiala? Dar cea a Romaniei? Dar a tarii in care vei trai? Apropo, in ce tara vei trai? Ca doar nu e automat Romania. Si de unde vor veni bani si slujba decenta? Nu cumva din slujbele high-tech, foarte specializate?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Da Adi,aşa ar tebuii să fie,acesta este modelul oricărui om.Dar majoritatea oamenilor sunt aşa: Plec in Spania/Italia/Franta/etc.,muncesc 5-10 ani pe un salariu bun şi ma întorc in România,îmi fac o casă,familie şi trăiesc bine.
Adi nu ştiu de când ai plecat din România dar profesorii sunt ignoranţi in privinţa slujbei lor.Nu uita că şi ei sunt români.
În privinta"Treaba profesorului nu este sa te invete, ci sa iti trezeasca curiozitatea si sa te invete sa inveti" ai oarecum dreptate.Sa spunem ca nu e treaba lui sa te invete ci doar sa te faca sa inveti,pai nici pe asta nu o fac.Ei vor doar sa fie ora gata cat mai repede,ca sii elevii.
Ca analogie,cum se face ca in Germania invatamantul e mai bun?Si tot eu raspund:sunt profesori mai buni.

Tot ce trebuie sa se faca asa in mare este sa se amintesaca populatiei,elevi sau nu, ca si asta este o tara cu la fel de mult potential ca si restul tarilor.
Ce multi s-au dus sa faca in alte tari se putea face si aici.

Adi

Si profesorii sunt buni pentru ca sunt bine intruiti la facultate si acolo sunt buni pentru ca sunt bani si sunt corecti si invata pe bune, si mananca sanatos si fac sport si au alta mentaliate. Tine de sistem, sunt multe elemente componente.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Da,aşa încep,de la facultatea la care învaţă şi au o mentalitate adecvata,la catedra de profesor care la început este aşa cum ar trebuii sa fie:cu o mentalitate adecvata.Când mai îmbătrânesc şi ei,îşi pierd răbdarea,deci şi calitatea lecţiilor pe care le predau.Cea mai simplă solutie ar fii să nu mai lase profesori care să profeseze peste o anumită vârstă.

Adi

Hmm, tocmai ca nu are a face una cu alta. Daca nu trebuie lasati sa profeseze profesor dupa o anumita varsta, presupui ca profesorii sunt foarte buni cand sunt tineri sau de varsta medie si ca devi tot mai putin performanti pe masura ce inainteaza in varsta, dar prima ipoteza este falsa.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Păi să ştii ca aşa e!Tu când ai fost în şcoală, nu te înţelegeai mai bine cu profesorii tineri decât cu cei bătrâni?Cei bătrâni au altă mentalitate... sunt mai puţin distractivi.Un elev înaţă mult mai bine dacă are un profesor de care îi place decât un moş care doar îi spune ce să facă.Asta e părereamea personală... adică se aplică la mine.

Şi prima ipoteza nu aş spune că este greşita.Toţi tinerii au principiile şi idealurile lor, doar aşteptă o şansa să şi le îndeplinească.La bătrâneţe s-au cam plictisit de aşteptat şi tot ce vor să facă este să îşi termine treaba şi să plece acasă. :)

Adi

E un adevar statistic in ce spui tu. Totusi, iata niste remarci:
- exista profi tineri, cool, care sunt ... varza la materia ce o predau.
- exista profi batrani, experti in materie, in pedagogice, care sunt apropiati de elevi si sunt cool.

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

T1000_Android

Bineânţeles că sunt şi prfesori din aceştia.Cei tineri de care spuneai tu că sunt varză, au trecut facultalea clar pe bani.În cazul pofesorilor bătrâni care sunt cool... ăştia sunt doar câteva excepţii.Oricum sistemul de învăţământ din România e varză.