Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Despre OBLICE

Creat de atanasu, Aprilie 14, 2020, 12:00:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

Suntem intr-o perioada istorica deosebita pentruca si daca se termina curand si cu atat mai mult daca nu, acesasta vreme a coronavirusului si a pandemiei provocata de el  va intra in istoria omenirii asa cum cutremurul din 1977 va intra doar in istoria dezastrelor naturale de pe acest teritoriu in care astazi scriu, locatia mea fiind Bucurestiul daca nu am indicat-o deja.
Si aceasta perioada fiind caracterizata si printr-o mai mare disponibilizare din punct de vedere al timpului  liber, ma asteptam sa vad o emulatie mai mare pe acest forum care odata avea multi competitori-contributori  si pare ca a ramas  azi dar doar cu cei care-l urmaresc fiindca vedem destule intrari zilnice si urmariri de articole. Desigur unul ca Turbina gravitationala detinand in continuare un record absolut de vizualizari ceea ce arata ca se viseaza in continuare la vreun soi de perpetuum mobile chiar si de speta I.
Dar doar aceiasi doi, trei se ostenesc sa mentina forumul treaz si asta probabil cauzat si de faptul ca multi vor fi descurajati de teama de a nu fi tratati ca purtatori si promotori fie de pseudostiinta, fie de misticism angajat si propovaduitor si deci evita sa se implice.

Totusi sper ca macar in materie de geometrie plana si euclidiana sa mai existe careva care sa aiba curaj, asa ca lansez o tema probabil ca foarte scurta si poate chiar simpla, dar care pe mine m-a blocat intr-o anume problema si o supun atentiei dvs, desigur batandu-mi si eu capul in continuare, caci fata de cele ce s-au intamplat in ultima vreme cand un Zec -geometru nu a mai aparut si cand de la cei de profesie demolatori mai mult sau mai putin sofistici (Socrate ar fi mai in masura sa-i califice) neobtinand  niciodata o contributie personala originala nu am a ma astepta la ceva efectiv, decat daca voi oferi eu o solutie atunci poate sa incerce ei imediat sa o arunce in aer iesind astfel din tacerea indiferenta in care se drapeaza. 

Si acum tema firului:

Stie cineva sa demonstreze de ce o oblica este cu atat mai lunga cu cat piciorul ei este mai departat de piciorul perpendicularei fata de care este ea o linie oblica?

atanasu

#1
A trecut mai mult de 10 zile de la postarea mea si articolul a disparut din lista celor mai recente postari ocupata de o discutie magnifica si foare insorita adica de un inalt nivel stiintific care ocupa mai tot spatiul dedicat acestor ultime manifetari pe forum.
Acesta este motivul pentru care postez acum anume ca sa readuc topicul acesta de geometrie adica cu o simpla si modesta problema dar in opinia mea de nivel Elementele lui Euclid zona primelor teoreme valabile in geometria euclidiana absoluta adica care este anterioara bifurcatiilor care conduc la alte geometrii in care se respinge celebrul postulat pe care eu persist sa cred ca l-am transformat in teorema, mai corect spus acea consecinta a sa transformata de Playfair din teorema in axioma  inlocuitore a postulatului  si nu este nimic grav pentruca tot asa se putea introduce drept postulat(axioma)  inlocuitor(oare)  si faptul ca suma unghiurilor intr-un triunghi este constanta si egala cu 2Pi lucru pe care eu deasemenea ma incapatanez sa cred ca l-a demonstrat fara rest marele matemtician francez Legendre in sec 19 si am si prezentat pe firul dedicat postulatului aceasta demonstatie la care nu a miscat nimeni in front, probabil fie neintelegand-o fie ne avand curaj sa contrazica un nume consacrat fata de care numele contrazicatorului ar fi fost  doar praf cazut de pe pantofii aceluia contrazis.

Revenind am readus in tentia forumului repostand tema, pentruca tot sper ca cineva din cei cateva zeci care s-au ostenit sa intre pe aici sa poata sa ma ajute facand respectiva demonstratie.
Mai astept inainte de a ma da batut.:)

PS. Daca un elev de liceu din cei care cand si cand mai ne cer aici ajutorul era el cel care ridica problema la fel de interzisi ramaneau cititorii?

PPS. Oare specialistii de pe aici vor gasi un raspuns util ? Sunt curios desi nu-i prea creditez cu asa ceva  adica cu ceva util ca in rest totu-i posibil.

atanasu

#2
Nota importanta: S-a intamplat ceva si o postare ce trebuia sa apara la ordine azi 13 mai ca raspuns la [postarea tot de azi a lui A.Mot a aparut aici cu data de 8 mai data pusa de cine a reusit sa o aseze aici intr-o ordine anormala .Cum si de ce ma depaseste? Cine o citeste aici sa stie ca o regasete si in data de 13 mai .


Ma bucur ca ai revenit la intentii mai bune la care nu stiu de ce nu ai ramas sau nu te-ai pozitionat  de la inceput intrucat eu din start propusesem problema ca una de geometrie plana si nici ecum altfel,caci am scris in prima postare:

"Totusi sper ca macar in materie de geometrie plana si euclidiana sa mai existe careva care sa aiba curaj, asa ca lansez o tema probabil ca foarte scurta si poate chiar simpla, dar care pe mine m-a blocat intr-o anume problema si o supun atentiei dvs, desigur batandu-mi si eu capul in continuare, caci fata de cele ce s-au intamplat in ultima vreme cand un Zec -geometru, nu a mai aparut si cand de la cei de profesie demolatori mai mult sau mai putin sofistici (Socrate ar fi mai in masura sa-i califice) neobtinand  niciodata o contributie personala originala nu am a ma astepta la ceva efectiv, decat daca voi oferi eu o solutie atunci poate sa incerce ei imediat sa o arunce in aer iesind astfel din tacerea indiferenta in care se drapeaza. 

Si acum tema firului:

Stie cineva sa demonstreze de ce o oblica este cu atat mai lunga cu cat piciorul ei este mai departat de piciorul perpendicularei fata de care este ea o linie oblica? "

Nota de azi: Si dupa  o oarecare asteptare in care timp firul acesta de geometrie banala  s-a deplasat in spatele unora "deosebit de interesante" urmarite asiduu de cativa contributori, am revenit odata si inca odata ca sa-l readuc in atentie si am scris a treia oara repetand:

"Asadar revin cu intrebarea daca la o intrebare cred eu consistenta, de geometrie plana euclideana de nivel de liceu nu s-a gasit nimeni sa ma ajute dar nici nu au fost prea multi interesati, mai am vreo sansa sa primesc raspuns sau camarila ticalosilor de care este plina lumea va ateriza si aici si ma impiedeca sa primesc raspunsuri?" :)

Nota: O remarca mai colorata caci asa este stilul meu dar e de remarcat ca nu prea se inghesuisera prea multi sa citeasca, insa dupa ce apoi a intervenit dl Mot in mod oarecum polemic si nu stiu de ce asta, s-au  inghesuit mai multi sa intre pe fir. Poate de aceea a dat el aceasta tenta polemica ca raspuns la temerea mea referitoare la o posibila camarila a ticalosilor si el, Mot om cu frica lui Dumnezeu si stim asta din declaratii trecute ale Dsale, a dorit sa arate ca aceasta nu ar fi atat de compacta cat ma ingrijoram eu 

Dar interventia sa nu prea a avut legatura cu tema data de mine pe care eu cred ca doar s-a facut ca nu o intelege incercand sa ma mute in spatiu si mai tarziu si in neeuclideana desi cum s-a vazut eu in permanenta subliniasem domeniul in care era circumscrisa problema data de mine.
Cine vede vede acestea si trece peste erorile de tastare pe care Mot mi le reaminteste si din care imi reprosez doar o neatentie, deci o eroare efectiva cand am scris 2Pi in loc de Pi si in mod cert nu as fi scris 360 grade in loc de 180 grade, poate observa ca i-am raspuns la intrebari care chiar vadit carcotase nu m-au determinat sa fiu la fel ci le-am raspuns la modul serios unora carora nu era locul acum doar promitand sa le raspund efectiv mai tarziu dupa ce subiectul topicului s-ar fi epuizat pentruca eu nu intentionez sa procedez ca cu doua paralele pe care unii competitori de aici le parcurg la infinit ca sa vada prin proprie actiune ca nu se intalnesc si in concluzie discutia lor poate sa fie si ea tot asa la infint.  La acest gen  de discutie am spus eu si acum nu mai parafrazez: ca denota o placere de masturbare intelectuala  gratuita si cred ca am mai spus ca seamana probabil cu discutiile din Bizantul aproape cucerit de turci care puneau problema deosebit de importanta pe cat de spinoasa asupra sexului ingerilor.

Asadar revin la tema : demonstratia lui Mot este facuta in geometria euclidiana post postulat, apeland la trigonometrie si chiar explicit la suma unghiurilor in triunghi egala cu Pi care este consecinta imediata a postulatului si-l poate inlocui cu axioma sumei unghiurilor in triunghi care in geometria absoluta adica in absenta impunerii postulatului este demonstrat de Legendre ca este mai mica sau cel mult egala cu Pi (iar eu spun ca el chiar a reusit sa demonsteze ca este Pi adica mi-a luat-o inainte cu doua sute de ani in a arata pa postulatul 5 este o teorema valabila in geometria absoluta(neutra)  reamintind ca si teoremele din Elemente sunt pana la cea cu nr 29 independente de postulatul paralelelor.

Ca sa fiu carcotas intreb daca "presupunând prin absurd că B2C=B1C" nu te duce si la ideea ca poate B2C>B1C? Nu trebuie sa raspunzi ca iar intram pe discutii de alea ingeresti  si asa ma voi referi in viitor ca sa nu se mai strofoce Electron la trimiterile spre insoritele plaje. 

De altfel faptul ca AB2>AB1 daca apelezi la trigonometrie rezulta din formula tangentei.
Dar AB2>AB1 nu este cerinta problemei ci CB2>CB1 Dar  daca AB2>AB1 din teorema lui Pitagora rezulta cerinta problemei cum ca CB2>CB1

Asa ca daca ai luat-o pe drumul incercarii sa demonstrezi problema data poate reusesti sa o faci fara sa apelezi la trigonometrie si fara postulatul paralelelor pentruca cred ca se poate face asa sau cine stie sa demonstezi ca este imposibil sa fie adevarata daca nu se apeleaza la postulat.

PS: Daca observi o greseala de scriere si nu numai este mai colegial sa mi-o semnalezi si chiar sa o indrepti din oficiu daca este evident ce doream sa spun.

Numai bine


atanasu

#3
@Princehansolo,
Am vazut ca ai intrat pe aici si nu stiu de ce ca tu mi-ai spus ca geometria nu te intereseaza?
Daca imi raspunzi la prima intrebare te intreb daca te mai intereseaza de cum s-a ajuns la E=mxc^2?

A.Mot-old

#4
Citat din: atanasu din Aprilie 14, 2020, 12:00:13 PMSi acum tema firului:
Stie cineva sa demonstreze de ce o oblica este cu atat mai lunga cu cat piciorul ei este mai departat de piciorul perpendicularei fata de care este ea o linie oblica?
Tema propusă de tine este incompletă deoarece aceasta nu spune nimic despre sistemul de referință în care se află acea oblică și acea perpendiculară...
A) Întrebări:
1) Unde se află perpendiculara și piciorul acesteia? 
2) Care este poziția oblicei față de perpendiculară?
----------------------------------------
B) Întrebări ajutătoare pentru a răspunde la întrebările de la punctul A):
1) Putem avea o oblică (a) care intersectează planul (P) în punctul M și o perpendiculară (b) care întersectează același plan (P) în punctul N astfel încât oblica (a) și peprpendiculara (b) să fie paralele între ele?
2) O dreaptă care intersectează o curbă poate fi perpendiculară pe acea curbă?
3) Două curbe care se intersectează pot fi perpendiculare? 
4) Dintr-un punct exterior unei drepte se pot duce o infinitate de perpendiculare la acea dreaptă?
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#5
A) Doua drepte concurente determina un plan dupa cum o dreapta si un punct necoliniar determina un plan;

Asadar o perpendiculara pe o dreapta formeaza cu aceasta un plan .
Deci problema data de mine este una de geometrie plana asa cum am formulat-o.

Oblica este o dreapta care intersecteaza o dreapta fara a fi perpendiculara pe ea si care pleaca dintr-un punct, orice punct, exterior dreptei intersectate  dar aflat pe o perpendiculara pe acea dreapta. Punctul de intersectie al oblicei cu dreapta intersecttata se numeste piciorul oblicei pe dreapta . Intre piciorul oblicei si piciorul perpendicularei de la care pleaca oblica  este o distanta care eu spun ca cu cat este mai lunga u atat mai lunga este si oblica corespunzatoare.

B) Nu au ni-olegatura cu punctul A dar daca le-ai formult incerc sa raspund:

1) Eu nu discut despre  drepte oblice fata de un plan acestea aflandu-se in spatiu si daca nu spui pe cine este perpendiculara  dreapta nu pot raspunde.
2) Nu vrei sa-ti spun si ce este cercul  osculator ? Se face la geometria analitica in facultatile unde se face aceasta materie, dar pot sa-ti spun ca daca ramanem in plan atunci in orice punct al unei curbe din plan exista o dreapta tangenta la curba adica perpendiculara la raza de curbura in punct. In cazul cercului orice raza este perpendicuara pe tangenta la cerc in punctul in care raza taie cercul.
3) Tot in plan: daca sunt tangentele lor perpendiculare in punctul lor de intersectie
4) Am demostrat pentru necesitatile deonstratiei mele cum ca postulatul lui Playfair(derivat din postulatul 5 al lui Eulid) este de fpt o teorema demonstrabila in cadrul geometriei neutr(absolute) nepicand de acord cu Eletron asupta acestei demonstratii dar voi mai reveni candva, ca perpendiculara coborata dintr-un punct pe o dreapta la fel  cu CEA ridicata dintr-un punct pe o dreapta, este unica.

Oricum mi-a facut placere ca mai se discuta si de geometrrie asta nefiind introdusa de mine in categoria c
Citat din: atanasu din Aprilie 30, 2020, 11:00:22 AM
A trecut mai mult de 10 zile de la postarea mea si articolul a disparut din lista celor mai recente postari ocupata de o discutie magnifica si foare insorita adica de un inalt nivel stiintific care ocupa mai tot spatiul dedicat acestor ultime manifetari pe forum.
Acesta este motivul pentru care postez acum anume ca sa readuc topicul acesta de geometrie adica cu o simpla si modesta problema dar in opinia mea de nivel Elementele lui Euclid zona primelor teoreme valabile in geometria euclidiana absoluta adica care este anterioara bifurcatiilor care conduc la alte geometrii in care se respinge celebrul postulat pe care eu persist sa cred ca l-am transformat in teorema, mai corect spus acea consecinta a sa transformata de Playfair din teorema in axioma  inlocuitore a postulatului  si nu este nimic grav pentruca tot asa se putea introduce drept postulat(axioma)  inlocuitor(oare)  si faptul ca suma unghiurilor intr-un triunghi este constanta si egala cu 2Pi lucru pe care eu deasemenea ma incapatanez sa cred ca l-a demonstrat fara rest marele matemtician francez Legendre in sec 19 si am si prezentat pe firul dedicat postulatului aceasta demonstatie la care nu a miscat nimeni in front, probabil fie neintelegand-o fie ne avand curaj sa contrazica un nume consacrat fata de care numele contrazicatorului ar fi fost  doar praf cazut de pe pantofii aceluia contrazis.

Revenind am readus in atentia forumului repostand tema, pentruca tot sper ca cineva din cei cateva zeci care s-au ostenit sa intre pe aici sa poata sa ma ajute facand respectiva demonstratie.
Mai astept inainte de a ma da batut.:)

PS. Daca un elev de liceu din cei care cand si cand mai ne cer aici ajutorul era el cel care ridica problema la fel de interzisi ramaneau cititorii?

PPS. Oare specialistii de pe aici vor gasi un raspuns util ? Sunt curios desi nu-i prea creditez cu asa ceva  adica cu ceva util ca in rest totu-i posibil.
elor care contribuie la sanatate alaturi de soare dar nu si de psihedelice, asa ca sa se supere Electron pentru exprimarile prea elegante folosite. :) 

A.Mot-old

Citat din: atanasu din Mai 10, 2020, 04:21:43 PM
A) Doua drepte concurente determina un plan dupa cum o dreapta si un punct necoliniar determina un plan;

Asadar o perpendiculara pe o dreapta formeaza cu aceasta un plan .
Deci problema data de mine este una de geometrie plana sacum am formulat-o.

Oblica este o dreapta care intersecteaza o dreapta fara a fi perpendiculara pe ea si care pleaca dintr-un punct, orice punct, exterior dreptei intersectate  dar aflat pe o perpendiculara pe acea dreapta. Punctul de intersectie al oblicei cu dreapta intersecttata se numeste piciorul oblicei pe dreapta . Intre piciorul oblicei si piciorul perpendicularei de la care pleaca oblica  este o distanta care eu spun ca cu cat este mai lunga u atat mai lunga este si oblica corespunzatoare.

B) Nu au ni-olegatura cu punctul A dar daca le-ai formult incerc sa raspund:

1) Eu nu discut despre  drepte oblice fata de un plan acestea aflandu-se in spatiu si daca nu spui pe cine este perpendiculara  dreapta nu pot raspunde.
2) Nu vrei sa-ti spun si ce este cercul  osculator ? Se face la geometria analitica in facultatile unde se face aceasta materie, dar pot sa-ti spun ca daca ramanem in plan atunci in orice punct al unei curbe din plan exista o dreapta tangenta la curba adica perpendiculara la raza de curbura in punct. In cazul cercului orice raza este perpendicuara pe tangenta la cerc in punctul in care raza taie cercul.
3) Tot in plan: daca sunt tangentele lor perpendiculare in punctul lor de intersectie
4) Am demostrat pentru necesitatile deonstratiei mele cum ca postulatul lui Playfair(derivat din postulatul 5 al lui Eulid) este de fpt o teorema demonstrabila in cadrul geometriei neutr(absolute) nepicand de acord cu Eletron asupta acestei demonstratii dr voi mai reveni andva, cu ca perpendiculara coborata dintr-un punct similar cu ea ridicata dintr-un punct este uniica.

Oricum mi-a facut placere ca mai se disucta si de geometrrie asta nefiind introdusa de mine in categoria elor care contribuie la sanatate alaturi de soare dar nu si de psihedelice, asa ca sa se supere Electron pentru exprimarile prea elegante folosite. :)
A) - În tema propusă de tine nu se specifică că oblica și perpendiculara se intersectează într-un punct si tocmai de aceea am pus cele două întrebări...Perpendiculara (b) pe dreapta (d) formează cu aceasta un plan (Q) dar în tema ta nu era clar că și oblica (a) era si ea în același plan (Q) cu perpendiculara (b)....
B) - Cele patru întrebări ale mele au fost impuse de enunțul incomplet al temei propuse de tine!
1) - Raspunsul corect la întrebarea B)1) este:
"DA!" dacă oblica (a) și perpendiculara (b) nu se intersectează.
2) - Dacă curba este o elipsă atunci ce răspuns dai?Care este raza de curbură a unei elipse?
3) - Corect!Dintr-un punct exterior unei curbe (C) câte curbe perpendiculare pe curba (C) se pot duce?
4) - Dacă unii spun că printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel putin două drepte paralele la acea dreaptă iar alții spun că nu există drepte paralele , atunci în ce fel de geometrie printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare la acea dreaptă? ::) ::) ::)
Dă detalii cu privire la afirmația ta "Am demostrat pentru necesitatile deonstratiei mele cum ca postulatul lui Playfair(derivat din postulatul 5 al lui Eulid) este de fpt o teorema demonstrabila in cadrul geometriei neutr(absolute) nepicand de acord cu Eletron asupta acestei demonstratii dr voi mai reveni andva, cu ca perpendiculara coborata dintr-un punct similar cu ea ridicata dintr-un punct este uniica." deoarece nu înțeleg ce legătură are această afirmație cu tema propusa de tine....Nu înțeleg ce vrei să spui cu "....perpendiculara coborata dintr-un punct similar cu ea ridicata dintr-un punct este uniica."
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#7
a)Cu precizarile aduse la pct A poti rezolva problema plana pusa ? Nu conteaza de ce nu ti-a fost clara problema ci daca o poti rezolva.
b) B nu are lgatura cu probema pusa si daca nu stii sa faci problema propsa e ok si atuni incerc sa-ti raspund dar daca poti sa o reolvi atunci fa rezolvarea si nu te lua dupa unii care nu au curaj sa-si asume raspunderea decat doar pentu a pune inrebari. Nu toti sunt Socrate chiar daca asa s-ar visa. Nu crezi asta?

A.Mot-old

Citat din: atanasu din Mai 11, 2020, 09:56:53 AM
a)Cu precizarile aduse la pct A poti rezolva problema plana pusa ? Nu conteaza de ce nu ti-a fost clara problema ci daca o poti rezolva.
b) B nu are lgatura cu probema pusa si daca nu stii sa faci problema propsa e ok si atuni incerc sa-ti raspund dar daca poti sa o reolvi atunci fa rezolvarea si nu te lua dupa unii care nu au curaj sa-si asume raspunderea deat doar pentu a pune inrebari. Nu toti sunt Socrate chiar daca asa s-ar visa. Nu crezi asta?
a) În planul celor trei drepte (a) , (b) și (d) , dacă punctul de intersecție al oblicei (a) cu perpendiculara (b) pe dreapta (d) se află la o distanță tînzând la înfinit , atunci cum demonstrezi tu tema propusă de tine?
b) Îți propun următoarea temă:
Să se demonstreze că printr-un punct M exterior unei drepte (D) se pot duce cel puțin două drepte perpendiculare pe dreapta (D).
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

Tu te faci ori chiar esti?

A.Mot-old

#10
Citat din: atanasu din Mai 11, 2020, 01:57:35 PM
Tu te faci ori chiar esti?
Tu știi ceva matematică sau ești dintre aceia care zic că radical de indice 2 din 4 este egal cu minus/plus 2? >:(
Afirmație:
Dacă oblica (a) și perpendiculara (b) pe dreapta (d) se intersectează la infinit atunci înseamnă că putem spune că oblica (a) este la fel de lungă ca perpendiculara (b) în cazul în care (a) , (b) și (d) sunt în același plan.
Poți tu demonstra că afirmația mea este falsă? ::) ::) ::)
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

Nu pot eu ce vrei tu, pentruca  eu nu pot demonstra nici ca matale ai toate caltatile pe care cred eu ca le ai si nici macar nu vreau sa le numesc cu o referire explicita, nedorind sa supar moderatorii care se muncesc pentru acest forum.
Orium ma bucur ca esti in tema si cu radicalii si cu cercul osculator. :)

Dar pentru cei care sunt interesati de geometrie, voi spune ca daca cele trei drepte formeaza un triunghi si asa este pusa problema data de mine, atunci  oblica fiind latura opusa unghiului drept, ca opusa unghiului de maxima valoare in respectivul triunghi si in baza unei demonstratii date de Euclid in Elemenele sale si numerotata cu 19, este cea mai mare.
Dar nu asta am cerut eu asa ca mai asteptam sa se mai aeriseasca si acest forum, sperand ca Visan ii aduna cu psihedelicele sale pe toti "ciudatii" si-i ia de aici ca in legenda cu ciobanasul german care a scos sobolanii dintr-un oras napadit de acestia.
Ce este frumos, este ca aceasta legenda are legatura si cu Transilvania noastra draga si cu sasii ei care pana sa ne paraseasca  au facut multe,  foarte multe pentru ea.
Bibliografie: https://povestisasesti.com/2013/02/28/copiii-din-hameln-stramosii-sasilor-transilvaneni/

A.Mot-old

#12
Citat din: atanasu din Mai 11, 2020, 04:40:14 PM
Nu pot eu ce vrei tu, pentruca  eu nu pot demonstra nici ca matale ai toate caltatile pe care cred eu ca le ai si nici macar nu vreau sa le numesc cu o referire explicita, nedorind sa supar moderatorii care se muncesc pentru acest forum.
Orium ma bucur ca esti in tema si cu radicalii si cu cercul osculator. :)
Dacă vei încerca vei putea demonstra că afirmația mea este adevărată!De ce mănânci atâtea litere?!??
De fapt tu te pricepi foarte bine la a îndruga verzi și uscate....cum bine spune "Electron" la subiectul "Obsesia și minciunile lui "atanasu""...  ::) Apropo , cât fac radical de ordinul 3 din minus 1?

Citat din: atanasu din Mai 11, 2020, 04:40:14 PMDar pentru cei care sunt interesati de geometrie, voi spune ca daca cele trei drepte formeaza un triunghi si asa este pusa problema data de mine, atunci  oblica fiind latura opusa unghiului drept, ca opusa unghiului de maxima valoare in respectivul triunghi si in baza unei demonstratii date de Euclid in Elemenele sale si numerotata cu 19, este cea mai mare.
Tema propusă de tine nu specifică nimic și tot așa nici faptul că acum matale spui că este vorba despre un triunghi dreptunghic nu specifică nimic clar deoarece se poate foarte bine ca în acel triunghi dreptunghic ipotenuza și prima catetă să se intersecteze într-un punct ce se află la o distanță tinzând la infinit față de cea de a doua catetă...și deci în acest caz referindu-ne la cateta a doua putem spune că ipotenuza ca fiind oblica ta și prima catetă ca fiind perpendiculara ta să fie de lungimi egale....sau altfel spus "Printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare pe acea dreaptă"....Poti tu demonstra că nu este adevărată afirmația "Printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare pe acea dreaptă."?

Citat din: atanasu din Mai 11, 2020, 04:40:14 PMDar nu asta am cerut eu asa ca mai asteptam sa se mai aeriseasca si acest forum, sperand ca Visan ii aduna cu psihedelicele sale pe toti "ciudatii" si-i ia de aici ca in legenda cu ciobanasul german care a scos sobolanii dintr-un oras napadit de acestia.
Ce este frumos, este ca aceasta legenda are legatura si cu Transilvania noastra draga si cu sasii ei care pana sa ne paraseasca  au facut multe,  foarte multe pentru ea.
Bibliografie: https://povestisasesti.com/2013/02/28/copiii-din-hameln-stramosii-sasilor-transilvaneni/
Eu cred că tu l-ai adus aici pe Visan ca să faceți acoliți ai psihedelicelor....Eu cred că pe alte forumuri Visan nu a avut succes și atunci a venit să infecteze împreună cu tine și altii ca tine cu idei halucinante și subversive acest forum.... 
Adevărul Absolut Este Etern!

atanasu

#13
Repet intrebarea esentiala: Tu doar te faci ca esti sau chiar esti?
Inclin sa cred ca nu te faci pentruca daca te-ai face nu ai scrie nici o propozitie care sa permia un raspuns cu sens asa ca atat timp cat vei mai scrie si ceva care are cat de cat sens incerc sa raspund :

Intrebi : Poti tu demonstra că nu este adevărată afirmația "Printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare pe acea dreaptă."?

Asadar mi-ar putea reveni mie sarcina sa demonstrz elucubratiile matale? Pot doa sa-ti spun ca nu am cum sa-mi propun aceasta problema odata ce in discutia de la firul referitor la postulatul lui Euclid(postulatul paralelelor) am demonstrat ca dintr-un punct exterior unei drepte nu se poate duce decat o singura perpendiculara la dreapta

Mai incearca...

A.Mot-old

#14
Citat din: atanasu din Mai 12, 2020, 05:17:01 PM
Repet intrebarea esentiala: Tu doar te faci ca esti sau chiar esti?
Inclin sa cred ca nu te faci pentruca daca te-ai face nu ai scrie nici o propozitie care sa permia un raspuns cu sens asa ca atat timp vei mai scrie si ceva care are cat de cat sens incerc sa raspund :

Intrebi : Poti tu demonstra că nu este adevărată afirmația "Printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare pe acea dreaptă."?

Asadar mi-ar putea reveni mie sarcina sa demonstrz elucubratiile matale? Pot doa sa-ti spun ca nu am cum sa-mi propun aceasta problema odata ce in discutia de la firul referitor la postulatul lui Euclid(postulatul paralelelor) am demonstrat ca dintr-un punct exterior unei drepte nu se poate duce decat o singura perpendiculara la dreapta

Mai incearca...
Eu încerc să-ți explic....dar văd că te faci că nu pricepi ori ești lovit în cap cu leuca și ia-te de mână cu Vișan și duceti-vă pe alte tărâmuri și nu mai intoxicați forumul cu aberațiile voastre psihedelice adică nu mai păcaliți și tândalăți pe aici ostrucționând halucinant forumul.... :) ;D ;D
În ce geometrie neeuclidiană printr-un punct exterior unei drepte se pot duce cel puțin două perpendiculare pe acea dreaptă? ::) ::) ::)
Adevărul Absolut Este Etern!