Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Paralelism intre ,,Legea lui Coulomb,, si ,,Legea atractiei universale,,

Creat de ralucapetruta, August 19, 2012, 06:28:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ralucapetruta

Cum au fost descoperite aceste legi si de unde provine asemanarea dintre ele?

ariel55

Raluca, cum au fost descoperite, este simplu de aflat, ai la dispozitie, articole din Scientia, wikipedia, etc.Relativ la asemanare, ecuatia spune tot. F=k(x1*x2/r^2).Ce este interesant, este tipul de interactiune.Eu cred ca poti gasi cu timpul , singura raspunsul.Distanta la patrat este comuna , dar, uita-te si aici: http://www.phys.ubbcluj.ro/~grigore.damian/cursuri/pe/curs3.pdf
Poate ca nu este cel mai inspirat link , dar ...cine stie...
Sa sti ca la intrebarea ta, inca se "bajbaie" de ceva timp.De la incercarea de unificare a fortelor  ;)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ralucapetruta

Multumesc pentru ajutor!:)..Am gasit cateva articole referitoare la cum au fost descoperite aceste legi, am cautat si in carti, dar speram sa gasesc ceva mai mult...parca nu m-au multumit.O sa caut in continuare, vreau sa fac un proiect mai complex. M-am uitat putin peste link si pare destul de interesant. Multumesc inca odata! :)

ariel55

Succes Raluca, dupa ce termini lucrarea, prezint-o baietilor de la Scientia si poate avem o placuta surpriza.Succes inca o data !
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Scientia

Da, ideea lui Ariel e foarte bună. Am fi încântaţi să publicăm un articol ori mai multe pe acest subiect.

puriu

Mai sunt si alte marimi cu distributie spatiala asemanatoare: intensitatea campului electromagnetic, al campului sonor, etc., in general a unui camp vectorial cu origine punctiforma. Relatia invers patratica arata ca marimea fizica se distribuie pe o sfera cu raza variabila si ca integrala valorii pe aceasta suprafata ramane constanta la variatia razei. Vezi si teorema lui Gauss.

ariel55

Buna observatia.S-ar putea sa o depaseasca pe Raluca, care am banuiala ca este elev inca.Dar, este ok.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

puriu


ariel55

Doamne ajuta!Felicitari si sper sa fie pe "bune", nu copy/paste.... ;)
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ralucapetruta

Sunt in clasa a 11-a.. :)..oricum , voi face aceasta tema la nivelul meu..sa zic asa. Stiu ca am multe de invatat. Profesorul meu de fizica mereu ne intreba despre asemanarea dintre aceste doua legi, iar in vacanta asta am primit-o ca tema. Chiar vreau sa sa fac o tema pe care sa o citeasca cu placere. Zilele astea ma apuc de scris.  :) Vreau sa va multumesc pentru ajutor.