Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Facultatea de Fizica Univ. Bucuresti

Creat de cristi.v, Octombrie 02, 2015, 06:15:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristi.v

Salut! Sunt elev in clasa a 12-a si ma gandesc ca merg la facultatea de fizica Ub sau la faculatea de matematica Ub, astea sunt singurele mele obtiuni, eu fiind pasionat de fizica, domeniu in care mi-as dori sa lucrez candva. daca imi puteti spune, va rog frumos, cateceva despre facultatea de fizica si facultatea de mate, profesori, cum se preda, conditii, studenti etc.
Va multumesc anticipat pt raspuns!

HarapAlb

Vezi si discutia asta sau mai bine cauta cu google

Ca sa profesezi dupa ce termini facultatea de fizica sau matematica va trebui probabil sa pleci in strainatate, in Romania sunt putine posibilitati: mediu academic, cateva firmulite care au nevoie de fizicieni, ELI si platforma de la Magurele. In provincie nu cunosc situatia.

cristi.v

Am vazut discutia aceia, dar ma gandesc ca de atunci s-au mai schimbat lucrurile (in bine sper, pt ca de acolo rezulta ca e naspa rau de tot la fizica), dar oricum despre facultatea de mate n-am vazut nimic. Eu facultatea de mate as face-o ca sa nu stau degeaba cativa ani pana invat engleza calumea ca sa pot merge la fizica in strainatate.

HarapAlb

Citat din: cristi.v din Octombrie 15, 2015, 05:43:03 PM
Am vazut discutia aceia, dar ma gandesc ca de atunci s-au mai schimbat lucrurile (in bine sper, pt ca de acolo rezulta ca e naspa rau de tot la fizica)
Eu ma gândesc ca nu s-a schimbat mare lucru și cel mai probabil părțile importante au rămas la fel.

Citat... dar oricum despre facultatea de mate n-am văzut nimic.
Încerc sa iau legătura cu cineva care a terminat doctoratul la mate acum câțiva ani sa vedem ce părere are.

CitatEu facultatea de mate as face-o ca sa nu stau degeaba câțiva ani pana învăț engleza calumea ca sa pot merge la fizica in strainatate.
Opțiunea asta mi se pare destul de păguboasă dacă te interesează în principal fizica. Nu merita sa pierzi câțiva ani numai ca sa te pregătești pentru a urma fizica în străinătate. Se poate învăța fizica și la Magurele pentru ca acum avem acces la multe materiale de studiu, imposibil de imaginat acum 20 de ani. Poți începe fizica în România și apoi fie încerci sa te transferi la o facultate de fizica din străinătate dacă ai ocazia, fie urmezi un master sau un doctorat în fizica. Cat stai în România te pui la punct cu limba/limbile străine. După aceea te mai gândești dacă merita sa urmezi facultatea de matematica.

mircea_p

Parerea mea e ca nu merita sa te duci in strainatate ca sa inveti fizica la nivel introductiv.
Poate doar daca ai alte motivatii, pe langa fizica in sine.
Nivelul de la Magurele e in general mai ridicat sau cel putin egal cu cel undergraduate din US sau Canada. Daca inveti engleza banuiesc ca nu vrei sa mergi in Franta sau Germania. :)
Poate in UK sa fie altfel, asta nu stiu.
Merita sa mergi pentru doctorat (sau master).

Sieglind

#5
Nu-i domeniul meu ... şi totuşi:


Stefan Hell: La Timișoara, pentru prima dată, m-am îndreptat spre fizică. Am câştigat un concurs local la fizică şi am fost încurajat să îmi urmez studiile în fizică. Educaţia primită atunci în România mi-a ajutat mult. Mi-a uşurat viaţa. Când am ajuns în Germania mi-a fost mai uşor.

Reporter: Am vorbit cu foști profesori ai dumneavoastră și toți sunt mândri de premiul pe care l-ați primit. Aveți un mesaj pentru cineva din România?

Stefan Hell: Cred că ceea ce s-a întâmplat azi arată că munca, perseverenţa, educaţia de bază care mi-a fost oferită în România şi de care m-am bucurat a fost un lucru foarte important. Toţi pot fi la fel de mândri ca şi mine de acest premiu.

Stefan Hell, laureat al premiului Nobel pentru chimie, 2014


http://www.stiripesurse.ro/interviucu-castigatorul-premiului-nobel-stefan-hell-ce-spune-despre-scoala-din-romania_935408.html

http://www.romaniatv.net/stefan-hell-laureatul-premiului-nobel-pentru-chimie-studiile-din-romania-l-au-ajutat-foarte-mult_175653.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Hell