Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Piata de carte din Romania

Creat de sumalan dorin, Februarie 16, 2013, 07:46:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Salutari

Ce fel de carti sau reviste cumpara romanii?Mistica,politica,beletristica,succes in afaceri,psihologie aplicata?Intreb asta deoarece inainte de '89 erau multe carti sau ghiduri despre stiinta ,cel mai rapid exemplu de carte "ghidul astronomului".Cartile editate acum 20 -30 de ani mai pot fii valabile si in ziua de azi?


nastya

Mie una imi plac unele carti editate inainte de '89.Unchiul meu colectiona Magazin istoric si Gazeta Matematica,dar am multe carti vechi prin pod care-mi plac.Imi place sa citesc poezie,sf,povestiri si romane.Am uitat de teatru.Imi plac romanele de conspiratii,de sf[Stanislaw Lem si Asimov],psihologie si dezvoltare personale,romanele clasicilor,dar si ale noilor autori precum Cartarescu sau Murakami.Inclin catre vechi.
Nu cumpar prea des pentru ca-s studenta si nu am bani,dar as citi reviste despre stiinta si tot felul de carti.Cel mai des citesc de la biblioteca.

Ps:in ciuda aparentelor,inca se citeste!
Exista speranta!

valangjed

Din perindarile mele prin librarii am observat ca se cumpara mult SF si autori romani contemporani Mircea Cartarescu , Andrei Plesu.Din pacate am observat vanzari reduse la clasicii literaturii romane dar probabil multi au de la parinti Eminescu , Creanga , Caragiale , Alecsandri , etc.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

sumalan dorin

 
Salutari

Intreb deoarece o idee nu ma lasa in pace de ceva vreme.Sa incerc sa reeditez carti de popularizarea stiintei,carti care au fost editate acum 20-30 de ani.Bineinteles asta ar consta sa am editura mea si sa ma documentez temeinic (legislatie,drepturi de autor,etc,etc ce carti de popularizarea stiintei ar putea fii re-vandute ,etc)

valangjed

S-a discutat in alte topic-uri de Perelman "Fizica distractiva" ,"Astronomia distractiva" , "Geometria distractiva".Ar mai fi "Fizica moderna" Richard Feynman.
Prin anii '60- '70 erau editate o multime de brosuri despre diferite teorii.Am acasa o astfel de brosura despre teoria relativitatii restransa , pentru un elev de liceu era chiar interesanta , iti deschidea o noua perspectiva asupra fizicii , cel putin asa s-a intamplat cu mine.
Mai erau carti cu probleme de "matematica distractiva" , probleme de matematica mai ciudate sau mai ciudat formulate.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.