Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Posibil LASER - Gros ?

Creat de RaduH, Februarie 08, 2010, 02:02:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

RaduH

#75
Deci teoretic la fiecare reflexie intre cele doua oglinzi neliniare, deci la fiecare trecere prin mediul activ in care e facuta inversiunea de populatie, impulsul injectat se tot amplifica.
Probabil se poate ajunge la intansitati la care materialele necesare pe acolo se cam topesc.
Cat de important ar fii sa se poata face asta cu un fascicol "gros" de diametru mare, adica daca s-ar putea face pompajul optic in sectiuni generoase de mediu activ.
Voi cu profilul de reflexie pe care il studiam cam prin in anul 2000.
Bineinteles e asemanator cu ce e prezentat pana aici.

puriu

 Orice laser este gros, care e problema? Grosimea lui este limitata de diametrul componentelor (mediu activ, ferestre Brewster, oglinzi, etc.) de la cativa mm la cativa cm. Fascicolul subtire, paralel si intens se obtine dupa trecerea luminii laserului prin niste componente optice, doua obiective si, intre ele, o diafragma extrem de mica in diametru (pinhole).
Coerenta unei surse de lumina este proprietatea ca doua raze ce provin de la acea sursa sa interfere, adica sa aiba o diferenta de faza constanta in timp.   
Orice sursa naturala de lumina, chiar si un singur foton, este coerenta daca diferenta de drum a celor doua raze (lungimea de coerenta) este foarte mica, de ordinul micronilor. Se pot folosi retele de difractie. Laserele adevarate, nu cele cu diode, au lungime de coerenta mare, de ordinul mm, cm si chiar mai mult si pot fi folosite la holografie.