Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Principiul elicoidal al inerţiei

Creat de Abel Cavaşi, Martie 03, 2014, 11:09:45 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pt.ca:elicoida

Citat din: Abel Cavaşi din Martie 08, 2014, 09:47:59 PM
Ok.

Cum adica Ok ?

Ioan botezatorul asta a dat 10 definitii in 10 mesaje:
rectitudine
pohta
regn noetic
negentropia
ruptura de interfecunditate
regnul noetic
nous

Si tu ne aburesti cu trei ?
darbuzian
lacrantean
luxon

Ia mai baga cateva frate ca te intrece juniorul si faci de ras caile ferate !!!
Fa ceva! Nu te lasa !

Abel Cavaşi

Am dus mai departe cercetările în acest domeniu și am clarificat existența unei noțiuni pe care am numit-o ,,impuls elicoidal". Impulsul elicoidal este proporțional cu vectorul lui Darboux și el este cel care se conservă pentru un sistem liber. În consecință, se definește ,,forța elicoidală", ca variație a impulsului elicoidal. Apoi se constată că forța elicoidală are niște componente ciudate care pot fi numite ,,forța elicoidală electrică", ,,forța elicoidală gravitațională" și ,,forța elicoidală magnetică". Adjectivul ,,elicoidal" este superfluu în Fizica elicoidală.

Abel Cavaşi

Până vă mai gândiți la ceea ce spun (ceea ce este remarcabil!), vă mai supun atenției un fapt care CONFIRMĂ principiul elicoidal al inerției: bacteriile care merg elicoidal (cu lancretianul mai mare) se deplasează mai ușor.

HarapAlb

Cred ca tirbusonul e cea mai importanta confirmare a fizicii elicoidale, ai incercat sa scoti un dop de sticla cu o andrea ?

Abel Cavaşi

În articolul spre care v-am făcut trimiterea se arată că pentru bacterii (corpuri foarte mici) mediul de deplasare apare ca fiind mai vâscos. Deci, nu tirbușonul este cea mai bună confirmare. Încearcă să aprofundezi lucrurile, nu rămâne superficial.

Abel Cavaşi

Și iată că Fizica elicoidală se confirmă din ce în ce mai pregnant. Impulsul elicoidal al unui grup de corpuri este mai puțin variabil decât impulsul elicoidal al unui singur corp. https://www.sciencenews.org/article/mouse-sperm-parties-make-straight-swimmers