Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Innovact Campus Awards 2011 : Castigatorii sunt...

Creat de Scientia, Aprilie 18, 2011, 12:27:22 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

A 9a editie a Innovact Campus AwardsCastigatorii sunt...Paris, 15 avril 2011. Un dispozitiv care permite masurarea gradului de sterilizare a mainilor chirurgilor inainte de a intra in sala de operatie, un sistem profesional de monitorizare online bazat pe inteligenta colectiva, o metoda de obtinere a unor produse prebiotice inovante si o solutie de depistaj precoce a cancerului – sunt proiectele inovante premiate in cadrul concursului european Innovact Campus Awards 2011.Juriul i-a intalnit pe finalisti, printre care si doi studenti romani, in cadrul Forumului european al tinerei intreprinderi inovante Innovact, care a avut loc la Reims, Franta, la sfarsitul lunii martie. Selectionati dintre 170 de proiecte inovante provenind din 27 tari europene, laureatii concursului vor primi o contributie financiara si vor beneficia si de o importanta vizibilitate pentru proiectul lor.Juriul, din care au facut parte profesionisti - manageri, jurnalisti, cercetatori – din diverse tari europene, i-a intalnit pe finalisti la standul din cadrul Forumului european al start-up-ului – Innovact, pe 29 martie. Proiectele inovante care au impresionat juriul prin creativitatea si curajul lor sunt :STERY-HAND – premiul I  - prezentat de Tamas Haidegger, doctorant la Universitatea de tehnologie si economie din Budapesta (Ungaria). Stery-Hand este un prototip care masoara imediat si in mod repetat calitatea spalarii mainilor. Acest echipament unic este destinat chirurgilor , pentru a verifica in mod obiectiv, inainte de intrarea in sala de operatie, daca mainile sunt bine dezinfectate. Scopul este de a reduce in mod seminificativ aparitia infectiilor nozocomiale, sau de tip MRSA, H1N1, etc. Initiatorii acestui proiect au primit 3000 de euro si un calculator in valoare de 699 euro, din partea partenerului Medion.VISIBRAIN – premiul al II-lea (1500 euro) – prezentat de catre Nicolas Huguenin, absolvent al ISEP (Franta), Visibrain este un sistem profesional de monitorizare online care se bazeaza pe inteligenta colectiva si care ajuta intreprinderile sa-si imbunatateasca astfel strategia de utilizare a retelelor sociale.IMONIC - premiul al III-lea (1500 euro) – prezentat de Dorothée Goffin, asistenta la  Gembloux AgroBiotech, Universitate din Liege (Belgia). Imonic propune o metoda originala de producere a unor amestecuri de ingrediente optimizate  pentru a avea proprietati prebiotice accentuate, cu efect pozitiv asupra sanatatii.Datorita calitatii deosebite a proiectelor prezente in finala, juriul a decis sa acorde anul acesta un premiul special suplimentar. Acesta a revenit lui Justine Noiset, studenta la Institutul Sup'Biotech Paris, pentru o solutie de depistaj preoce a cancerului cu ajutorul peptidelor RGD, printr-un diagnostic urinar.Presedintele juriului, Philippe Vanrie, Director al European Business & Innovation Centre Network, declara:

« Pentru editia 2011 a Innovact Campus Awards juriul a fost foarte impresionat de numarul mare de candidati prezentand in acelasi timp o combinatie eclectica de talente, o baza stiintifica si tehnologica solida, un entuziasm comunicativ si un spirit de echipa puternic, calitati antreprenoriale si un leadership promitator,  precum si o preferinta pentru un anume pragmatism in ceea ce priveste aplicatiile proiectelor lor. Felicitari celor patru echipe castigatoare si va dau intalnire anul viitor! »Innovact Campus Awards este o competitie care se adreseaza studentilor si tinerilor absolventi si cercetatori din toata Europa , cu scopul de a valoriza proiectele cele mai ambitioase si novatoare de infiintare de intreprinderi. Acest concurs anual, organizat in cadrul Forumului Innovact si sustinut de catre Comisia Europeana, ofera astfel, celor care au proiecte inovante, ocazia de a adopta un demers antreprenorial si de a-si sustine ideile in fata unui juriu, dar si de a le prezenta in fata colegilor lor, a profesionistilor care acompaniaza start-up-urile si a publicului din diverse tari.


_______________
Am atasat si un fisier care contine comunicatul complet, cu diacritice...