Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

METI

Creat de atanasu, Mai 11, 2015, 07:37:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

atanasu

@vizitatorul Tibi, care acum niste ani  a scris un mesaj:
Doresc sa redeschid un subiect pe care azi in mod intamplator l-am observat intrand din curiozitate pe subiectul Articole in lucru la pg 66, http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,800.975.html unde vizitatorul Tibi anunta ceva ce nu a mai urmat sau nu stiu eu sa fi fost urmat , asa ca cine stie daca chestiunea extratterestrial messages a intrat aici pe acest forum in discutie il rog sa spunasa spuna .Citez din acel ultim mesaj de pe firul mentionat adica al 979-lea postat de Tibi in 06 februarie 2011:

"Voi scrie un articol despre Infiintarea unui protocol pentru transmiterea de mesaje in spatiu. Voi lua informatiile de pe arxiv."

Multumesc si oricum am redeschis eu problema care m-a preocupat acum niste ani.

atanasu

Se pare ca nu am reusit sa trezesc interesul. Dar poate ca urmatorul text sa va trezeasca interesu. E vorba de un mesaj din Unvers pus de mine sub aceasta forma grafic-literala , el fiind transms prin semnale electromagnetice ca un fel de morse si receptionat in 2003 la Arecibo. I l-am trimis imediat dnei Jil Tarder din cadrul programului SETI dar am primit raspunsul ca este in concediu si ulterior nici eu nu m-am mai ostenit. Cum vi se pare mesajul care nu seamana cu prostioarele (ca mod de transmitere ) trimise in Cosmos de pamanteni cu sondele Voyager in secolul trecut.

A E A                                           AA E AA                                           AAA E AAA                                         

A U A E AA                                       AA U A E A U AA E AAA                                        AA U AA E AAAA                             AAAA U AAAAA E AAAAAAAAA

A U O E A          O U A E A                                       AA U O E AA E O U AA                                         O U O E O                                                O E O                                             

AA _ A E A                                      AAA _ A E AA                                   AAAAA _ AA E AAA                          A _ A E O                               AA _AA E O                                          O _ O E O                   

AA *A E AA                                       A*AA E AA                                AA * AA E AAAA                        AAA * AA E AAAAAA                                          A * O E O                                          O * A E O                                        AA * O E O                                   O * AA E O                                         O * O E O

etc, etc

Nu-i asa ca veganii sunt mai destepti?  :)

atanasu

Erata: Ultima serie unde se introduce semnul * trebuia sa o incep cu A*A E A. Sorry.E vina mea si nu a veganului.  :)

atanasu

Ce faci Tibi? Nu te mai ntereseaza subiectul sau ai parasit Scientia?

atanasu

Cred ca mesajul "ETI" de mai sus este destinat preferential si dnei Cruceanu care scrie si dsa despre asemenea lucruri.

atanasu

Revin aici dupa 120 zile, caci provocarea mea nu a fost receptionata pe acest forum, iar vizitatorul Tibi  care m-a stimulase si pe mine sa-l creez nu mai deschide probabil aceste pagini , cu cele postate pe alt fir unde a fost citat si acesta, fiind deci  o incrucisare de fire de care cei care nu intra pe unul din ele, nu au cum afla si ma refer la firul http: //www.scientia.ro/forum/index.php/topic,1749.0.html

Asadar mesajul rostogolit aici este:

Cele ce le scriu aici le voi posta si pe firul METI deschis de mine pe acest forum la linkul
http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,4946.msg65474.html#msg65474 cu referire la comunicarea cu eventual existentele civilizatii extraterestre(programul SETI) .

Asadar am gasit urmaoarea stire anuntata azi pe realitatea.net si preluata de la
http://www.gadgetreport.ro/media/gadgetreport-ro-tv-seti-anunt-istoric-privind-cautarea-extraterestrilor/
unde se scriu urmatoarele:

"După 32 de ani petrecuţi pe urmele extratereştrilor, cercetătorii de la SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) sunt decişi să treacă la o nouă etapă în descifrarea misterelor Universului. Institutul va renunţa să mai asculte semnalele din spaţiu şi va pune în practică o nouă metodă pentru a afla dacă există şi alte forme de viaţă dincolo de Pământ.

De mai bine de 30 de ani, cercetătorii de la Institutul SETI ascultă semnalele din spaţiu în speranţa că vor primi un mesaj extraterestru. Cum până acum n-au avut succes, experţii sunt decişi să schimbe foaia şi să treacă la trimiterea de mesaje în Univers. Ei speră că, astfel, o civilizaţie extraterestră le va intercepta şi va intra în contact cu omenirea.

Proiectul, intitulat Active SETI, a fost criticat însă de foarte mulţi savanţi, printre care şi celebrul Stephen Hawking, care crede că trimiterea de mesaje în spaţiu ar putea atrage riscuri majore pentru Pământ.

Nu este exclus, a spus Hawkins, să devenim victimele unei potenţiale civilizaţii extraterestre.

Directorul SETI, Jill Tarter, afirmă însă că temerile sunt nejustificate, dând drept exemplu chiar evoluţia umană care, treptat, a înlocuit războiul cu pacea.

,,Civilizaţiile extraterestre au înţeles, probabil, de mult că războiul nu este o soluţie, astfel că, dacă vom intra în contact cu extratereştrii, va fi o experienţă paşnică, nicidecum agresivă", a declarat Jill Tarter, potrivit Business Insider."

Este fals ca omenirea nu a facut nici-o incercare de transmitere de mesaj in spatiul cosmic in cadrul unei operatii de tip spatial  numai ca aceea incercare a fost trimiterea in comos a unui  mesaj conceput de  Carl Sagan. Mesajul din ,,capsula timpului"(https://ro.wikipedia.org/wiki/Discul_de_Aur_de_pe_Voyager ) a fost imprimat pe Discul de Aur al Misiunii Interstelare Voyager lansata in 1977.(mai fusesera trimis si pe Pioneers 10 şi 11,  mici piese de metal cu date de identificare a timpului şi spaţiului din care provin). Pentru Voyager 1 şi 2, planul a fost mai ambiţios: un soi de capsulă a timpului, care să spună altor civilizaţii povestea Terrei. Pe un disc de fonograf, realizat din cupru placat cu aur, cu diametru de 30 centimetri, au fost imprimate sunete şi mesaje care să alcătuiască o imagine a vieţii şi culturii de pe Pământ.

Desigur ca numai interceptarea oricarei din capsulele mentionate erau dovezi pentru eventualii receptioneri(ETI) ca este vorba de o civilizate cu un nivel de avansare descris exact de tehnologia sondelor interceptate si ca trimiterea acelui disc este o chestie facuta  de amorul artei si destul de inutila, caci descifrarea mesajelor de acest soi este incerta si chiar improbabila, caci ele nu au un limbaj coerent de transmitere in domeniul asa numitei comunicari prin limbaj fara metalimbaj, cum este un limbaj care ar incerca sa comunice cu o alta inteligenta creatoare si ea de limbaj(asta da subiect de cercetare ingvistico- matematica)

Dar azi de fapt dna Gill Tarter recunoaste esecul si lipsa de finantare  a SETI (serch ETI)caci nu au fost rezultate desi este evident ca sansa ca la un punct fix (pamant) unde ajung semnale din tot Universul sa apara si un semnal ETI este mult mai mare decat in tot Universul sa ajunga semnalele in sens invers adica de la noi  pana intr-o zona cu ETI si apoi in cat tmp ar ajunge si cand am primi noi raspunsul, daca va mai fi cineva pe aici ca sa-l mai primeasca. Zâmbet
Teoretic Hawkins are dreptate in teama de a nu ajunge noi victime, caci este incerta intentia total pasnica al unui primitor de mesaj pamantean, iar dna Tarter probabil ca nu gandeste cand se arata sigura de lipsa oricarui pericol pe motiv ca nu se poate ca acele civilizatii sa nu fie pasnice. O prostie cat ea de mare si daca ma gandesc bine poate de aceea nu am receptionat nimic in cadrul SETI,  adica pentru ca si  alte civilizati daca exista pot  gandi ca Hawkins al nostru asadar ferindu-se sa-si anunte prezenta. Ce ar putea spune Jill, dar doar cu un grad de probabilitate sa zicem mai mare, ar fi ca ori nu exista asemenea civilizatii si atunci evident ca pericolul este nul sau ca pana sa ajunga mesajul nostru la ele si inapoi nu stim daca vom mai fi pe aici  Zâmbet

In orisice caz un program de tip SETI transmitator, caci pana acum am fost doar receptori, este mult mai ieftin si asta este motivul principal al asa zisei si pompos intitulatei, cu ipocrizia limbajului corect cu care sant indoctrinati  si drogati anmericanii:   "decizie de  schimbare a  foaii ca să se treacă la trimiterea de mesaje în Univers"

Daca ar fi sa ne anuntam existenta ca fiinte rationale, desigur fara alte amanunte care nu s-ar putea da decat dupa stabilirea comunicarii si a unui limbaj coerent pentru ambele civilizatii, adica dupa nu stim cat timp(daca primeam noi acum mesajul poate ca era trimis intr-un mod rational si pe care l-am fi putut descifra) si foarte ieftin ar fi suficient sa transmitem doar inceputul mesjului pe care pe firul METI l-am exemplificat in gluma ca fiind primit din Univers si reiau doar strictul necesar urandu-le succes nu prea inteligentilor cautatori asa cum mi-au dovedit si facaturile lor de la acel Meeting raportat de Geb .

Acesta este mesajul suficient si indraznesc sa spun(am motive consiatente) si necesar :

A E A                                           AA E AA                                           AAA E AAA                                         

A U A E AA                                       AA U A E A U AA E AAA                                        AA U AA E AAAA                             AAAA U AAAAA E AAAAAAAAA

A U O E A          O U A E A                                       AA U O E AA E O U AA                                         O U O E O                                                O E O 

PS Acum multi ani i l-am transmis si desteptei de Jill care desigur ca  nu a priceput mimic si nu a raspuns.

07Marius

Citat din: atanasu din Ianuarie 21, 2016, 03:17:08 PM
Nu este exclus, a spus Hawkins, să devenim victimele unei potenţiale civilizaţii extraterestre.

Directorul SETI, Jill Tarter, afirmă însă că temerile sunt nejustificate, dând drept exemplu chiar evoluţia umană care, treptat, a înlocuit războiul cu pacea.

,,Civilizaţiile extraterestre au înţeles, probabil, de mult că războiul nu este o soluţie, astfel că, dacă vom intra în contact cu extratereştrii, va fi o experienţă paşnică, nicidecum agresivă", a declarat Jill Tarter, potrivit Business Insider."

Sa-ti imaginezi ca eventuale civilizatii extraterestre sunt pasnice "prin definitie" este cam naiv. Pe urma, la cata prostie domneste in lume, am ajuns la concluzia ca omenirii la acest moment ii este mai sanatoasa ignoranta, in ambele cazuri: civilizatii extraterestre pasnice sau colonialiste. Un altfel de tablou asupra vietii in univers si a pozitiei societatii umane in acest decor, ar fi prea mult ptr. marea majoritate. Lumea ar fi cuprinsa de haos, rabufniri extreme religioase si panica globala. Mai bine prost si linistit...

Referitor la viata, origini etc. Dat fiind faptul ca existenta ei pe pamant este relativ tanara, raportat la varsta universului, toate elementele necesare aparitiei ei sunt "locale". Prin urmare, aceleasi conditii se gasesc peste tot in univers, ceea ce inseamna ca viata este o consecinta naturala si nu una speciala, izolata. Problema este ca n-am ajuns inca sa exploram universul local, asa cum nici strabunicii nostri, (nu mai departe in timp...) si-ar fi imaginat vreodata ca este posibil ca omul sa puna piciorul pe luna.
Etapa urmatoare este colonizarea lunii si a planetei Marte. Pe urma urmeaza altele. Viata se intinde in univers si probabil ca intr-o buna zi, o vom semana intr-un alt sistem solar infaptuind actul creatiei...
The imagination is the prisoner of our mind.

atanasu


atanasu

Acest subiect are legatura directa cu problema vizitelor posibile pe care ni le-ar fi facut si ni le-ar mai face OZN (UFO) iar despre relansarea cu multa forta a subiectului scriind eu  pe un alt fir deschis de mult de altcineva si care ar fi dupa titlu si ce a precedat ca discutii, mai potrivit decat acesta pentru a se continua discutia.

Asadar pe firul  https://forum.scientia.ro/index.php/topic,4207.msg72478/topicseen.html#msg72478    cu titlul : "UFO - mit sau adevar?" am scris:
"Un articol ramas balta din 2013 si desigur depasit si fiindca m-am ocupat si eu de problema comunicarii si a limbajului posibil a fi utilizat cu o inteligenta extraterestra (ETI) voi incerca aici sa reiau subiectul firul avand titlll necesar potrivit si poate ca voi mai posta si pe un fi care sa fie creat de mine .
In Romania profesorul si ufologul Dan Farcas(in curand 81de ani) care duce mai departe activitatea regretatului ufolog Ion Hobana a scris multe si bine documentate carti, studii si articole despre OZN(UFO).
A publicat si publica o rubrica in fiecare numar din saptamanala si excelenta revista Magazin articolul de saptamana asta fiind un scurt rezumat al stadiului la cae s-a ajuns dupa intamplarile fascinante incepute in decembrie 2017. O sa dau linkul si cei intersati vor putea citi vor gasi acolo o larga bibliografie si daca vor fi intersati le voi mai indica si eu cate ceva in completare.
Articolul se numeste: Trei ani extraordinari/ luni, 08 februarie 2021
aflat la
http://www.magazin.ro/content/view/15628/4/
si incepe cu frazele:

"Au trecut trei ani si o luna de cand au inceput dezvaluirile extraordinare privind fenomenul OZN, un bun moment pentru a trece in revista cele intamplate.

Primul pas a fost in decembrie 2017, cand New York Times a dezvaluit existenta unui proiect secret al Pentagonului, numit AATIP – Advanced Aerospace Threat Identification Program (Program de identificare a amenintarilor aerospatiale avansate) – initiat in 2008 de fostul lider al majoritatii Senatul Harry Reid si pentru care s-au cheltuit 22 milioane de dolari, fara vreun rezultat palpabil."

Sper sa va intereseze si mai sunt cred cel putin doua fire pentru  acelasi topic in forumul nostru."