Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Concursul de eseuri din Geostiinte

Creat de Coesite, Noiembrie 15, 2008, 03:05:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Coesite

In cazul in care cei care participa la acest concurs urmaresc acest forum, vreau sa va spun cateva lucruri...

Cand mi-a venit ideea sa ma implic in organizarea acestui concurs, imi imaginam ca o sa se inscrie maximum 10 persoane. Se pare ca m-am inselat groaznic! Nu imi inchipuiam ca se vor inscrie ATAT DE MULTI participanti! Sunt foarte foarte fericita ca exista atat de multe persoane interesate de acest subiect! Felicitari!

Nu am avut timp sa ma uit pe toate documentele in detaliu, dar as vrea sa va dau cateva sfaturi ce va vor ajuta cu siguranta si cu alte ocazii:

1. Cand trimiteti un fisier de orice natura, asigurati-va ca extensia acestuia poate fi citit-a de oricine.
2. Daca vi se impune un format incercati sa il respectati, pentru ca acest lucru reflecta interesul vostru fata subiectul respectiv si cat de mult pretuiti ceea ce ati facut. Eu nu am primit acest sfat cand am avut nevoie de el, si am resimtit consecintele din plin.

  Toti participantii ar trebuii sa se simta mandrii, pentru ca acum stiti un pic mai multe despre planeta pe care traim. Aceasta este singura pe care o avem si momentan nici nu putem pleca altundeva.

Felicitari!

<Admin> Iata aici topicul intreg unde s-a pus la punct acest concurs de eseuri.</Admin>Adi

#1
Felicitari, Coesite, pentru organizare. Iata ca eseuri tot vin! Cred ca sunt vreo 40 pana acum, este foarte bine. Va rog voi sa alegeti 10 si apoi o sa le citim toti pe astea pentru a stabili exact ordinea castigatorilor.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

#2
Legat de titlul topicului: ce inseamna "esee" si cu se sunt ele diferite de "eseuri" ?

e-
Don't believe everything you think.

Adi

#3
Bine remarcat, plurall corect este "eseuri". Modific acum. De altfel, avem un topic intreg concursului, dar inteleg si pe Coesite care a inceput un subiect nou, ca sa fie aici feedback, impresii, etc.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Da, imi cer scuze pentru titlu...

Ideea a fost ca daca intra vre-un participant sa gaseasca usor topicul, in celalalt topic are ceva de cautat.
Daca deranjeaza puteti sa il mutati.

Adi

E buna ideea unui nou topic, e bine aici si am pus link chiar din primul post catre celalalt topic. Felicitari pentru numarul mare de participanti! Cand estimezi ca va fi gata corectarea, asa aproximativ? Peste 1, 2, 3 saptamani?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite


Coesite

Mai exista un concurs de matematica? Pentru ca am primit si un eseu despre Fibonacci si sectiunea de aur, si ma gandesc sa nu se fi ratacit :P.

Adi

Nu avem un concurs de matematica, dar trimite-mi-l si mie pe email ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Am corectat aprox. jumatate.

   Un eseu nu arata ca un referat! Nu trebuie sa aiba o structura schematica! Ideile trebuie prezentate cursiv fara a fi delimitate de subtitluri. De asemenea parerea personala este foarte importanta! Daca aceasta lipseste atunci lucrarea nu se numeste eseu ci recenzie.
Eseul trebuie sa aiba o structura logica, adica trebuie sa cuprinda o introducere, o prezentare a subiectului (ipoteza, problemele in cauza etc.) o dezvoltare a subiectului ( demonstratie, o rezolvare a problemelor -teoriile ce aduc solutionarea problemei etc.) o parere personala si o concluzie.Adi

De acord, Coesite. Asa cum spuneam, misiunea  noastra este de a invata tinerii nu doar sa nu plagieze, ci si cum se scrie un eseu. Vezi cata nevoie e de asta? La multe licee din tara nu sunt invatati asta.

Zic sa investim apoi timp si sa oferim feedback personal la fiecare in parte, sau grupati pe categorii, despre cum se scrie un eseu, despre cum nu se plagiaza. Eu le-am pus comentariu clar despre "cum se scrie un eseu", cu link la descrierea precisa ce o avem la concursul ce l-am realizat acum jumate de an la Stiinta.info, dar din pacate multi elevi nu il urmeaza. Nu are nimic, vor pierde puncte, dar important e sa le oferim feedback sa invete din asta. Chiar ma gandesc sa facem o a doua editie, pentru cei care nu au trimis eseu, sau pentru cei care au copiat, sa trimita un eseu propriu de data asta, pentru un premiu consistent.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Ar fi oidee... stai sa il termin pe asta :P :-))

Si este foarte important sa invete ca prin copy/paste nu castiga nimic.

Coesite

Ok, am primit o serie de e-mailuri prin care mi se cerea confirmarea primirii unor eseuri pe care eu defapt nu le-am primit! Motivand ca au nevoie de aceasta confirmare pentru nota! Si nu stiu cum s-au gasit toti azi (mai exact acum!). Tin sa mentionez ca acest aspect m-a cam deranjat...Pentru cei care mi-au trimis eseul dar nu au primit confirmarea, tin sa mentionez ca eu am trimis confirmarile ca mass-uri (pentru ca era greu sa scriu cateva zeci de email-uri individuale) si de aceea este posibil ca aceasta confirmare sa fi fost retinuta in Spam (functie de setarile de securitate pe care le are fiecare utilizator pentru filtrele spamurilor).

Adi

Coesite, daca ti-au trimis eseurile si nu au ajuns la noi? Nu avem decat sa plecam de la ipoteza ca ei spun adevarul si sa le acceptam eseurile. E bine ca profesorii ii stimuleaza cu note. Cu atat mai mult trebuie sa fim atenti sa spunem  la profesorii lor pe cei care au copiat si plagiat si sa clarificam ce masuri iau profesorii contra lor. Noi le vom oferi cred o noua sansa sa scrie un nou eseu.

Te rog sa ma lamuresti ce anume te-a suparat si de ce, ca sa vad cu ce pot ajuta. Pot sa le ofer eu confirmare ca ai primit. Nu mi se pare greu sa le rspunzi la email. Iar daca nu ai primit inca eseul, cu atat mai mult e important sa le confirmi si sa le incluzi eseul la corectare! Altfel a doua oara nu vor mai trimite eseuri.

Mersi mult,
Adi
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Coesite

Am trimis toate confirmarile (din nou). Am acceptat si lucrarile nou venite.

Maine (sunt sanse de 98%) sa le terminam de corectat.


ps: Adi vezi mailul meu.