Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Ghid voluntarilor pt scrierea şi publicarea articolelor

Creat de Scientia, Martie 01, 2011, 10:23:43 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

Salut tuturor,
Iată regulile privind scrierea şi publicarea articolelor pe site-ul Scientia.ro

Reguli privind scrierea articolelor
1. Folosiţi diacritice. Ne interesează mai mult calitatea articolelor, decât indexarea de către motoarele de căutare.
2. Folosiţi termenii corecţi pentru conceptele ştiinţifice. Scientia este reper pentru mulţi elevi şi nu numai. Erorile noastre îi pot afecta pe alţii. Când nu sunteţi siguri de traducerea ori semnificaţia unui termen ştiinţific, cereţi sprijinul comunităţii Scientia pe forum.
3. Folosiţi fotografii de pe site-urile cu imagini gratuite ori de pe site-uri/forumuri de ştiinţă (dar nu marile publicaţii, dacă nu avem drept de preluare), precizând sursa.
4. În cazul în care imaginile pe care le folosiţi în articol sunt disponibile online, în textul articolului precizaţi doar linkul către acestea. Nu are rost să le trimiteţi ca ataşament la textul articolului.
5. Precizaţi întotdeauna bibliografia ori sursa textelor scrise.


Reguli privind publicarea articolelor
1. Pentru a evita situaţia scrierii a două articole pe acelaşi subiect de către doi voluntari, decizia de a scrie un articol se va anunţa pe subforumul "Anunţă aici intenţia de a scrie un articol!", http://www.scientia.ro/forum/index.php/topic,2633.0.html. Se va preciza linkul articolului care urmează să fie tradus ori care va sta la baza articolului.
2. Articolele încheiate se vor trimite spre publicare pe adresa admin[at]scientia.ro.
3. Articolele vor fi trimise în format Word, cu extensia .doc ori .docx.
4. Corectura şi publicarea se va face în cel mai scurt timp de la primirea materialului.

Recompensarea voluntarilor
Periodic, în funcţie de resursele financiare disponibile, vom recompensa cei mai activi voluntari. Premiile vor consta, în principiu, în cărţi de ştiinţă, obiecte cu sigla Scientia (tricouri, căni etc) ori o sumă de bani.
Voluntarii care vor fi recompensaţi vor fi anunţaţi aici şi vor fi contactaţi prin email pentru a discuta detaliile privind intrarea în posesie a premiului.

Scientia

Pentru activitatea sa ca voluntar Scientia, l-am premiat pe David Jelescu (care scrie o serie din domeniul zoologiei; a ajuns la partea a 16-a) cu două cărţi de ştiinţă, Originea speciilor de Charles Darwin şi Enciclopedia Terra de James Luhr.

xlady

Buna seara, as dori sa particip la acest concurs dar adresa de mail afisata este gresita. Ma ajutati!
Multumesc!

Scientia


Andrada

Buna. As dori si eu sa scriu cateva ariticole, insa nu stiu la ce adresa sa le trimit. Va sunt recunoscatoare daca imi puteti da niste detalii privitoare la acest lucru.

Matt619

imagini gratuite ori de pe site-uri/forumuri de ştiinţă    :o

Chiprianov

Am scris un articol despre diacriticele limbii române și implementarea lor. Nu este scris în stil academic; dacă nu satisface exigențele dumneavoastră sper, cel puțin să vă descrețească frunțile. Vă mulțumesc pentru atenție! Unde pot trimite articolul?