Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Anunţă aici intenţia de a scrie un articol!

Creat de Scientia, Martie 01, 2011, 10:07:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

xlady

 Buna seara, va anunt ca doresc sa traduc articole de pe http://science.nasa.gov/. ,, Astrofizica-Big Bang,,
Adresa mea de mail este burnete_eleonora@yahoo.com
Multumesc!

andreeam

Siguranta copiilor cu autism

Fiecare copil are nevoie ca adultii care au grija de el sa fie responsabili si sa-l mentina in siguranta. In curiozitatea lor si in dorinta de a explora, copiii pot intalni multe pericole. Rapoartele privind siguranta copiilor, publicate de Alianta Europeana pentru Siguranta Copiilor (2012), semnaleaza pericolele responsabile de accidentele copiilor, in ordinea frecventei cu care se intampla: pe primul loc este ranirea, urmata de inec, otravire, caderea de la inaltime, iar la finalul listei se afla arsurile si oparirea.
In cazul copiilor cu tulburare de spectru autist, pericolele sunt si mai numeroase. Particularitatile acestei tulburari predispun copiii la accidente si la pierderea de parinti. Printre caracteristicile autismului care ridica probleme de siguranta se numara: absenta simtului pericolului, absenta fricii de inaltimi, faptul ca pot sa nu sesizeze daca parintii sunt in preajma sau nu, sensiblitate la atingere, agresivitate sau autoagresiune, posibilitatea de a nu diferentia adultii familiari de cei nefamiliari.
Copiii cu autism se pot strecura uneori in liniste si pot iesi din campul vizual al adultilor, pot sa puna mana pe animale in ciuda avertizarilor verbale, pot sa bea substante gasite la-ndemana, se pot aventura in strada fara sa constintizeze riscul traficului rutier, pot sa iasa pe pervazul geamului indiferent de etaj, pot sa puna mana in flacari, pot sa exploreze cu fata interiorul unei pungi existand riscul sa se sufoce, poate sa intre intr-o apa adanca. Situatia cand copilul este supravegheat de mai multi adulti prezinta un risc mai ridicat, intrucat responsabilitatea se disipa. De asemenea, mediile aglomerate pot oferi multe posiblitati de accidentare sau de ratacire.
In acest context, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA), in parteneriat cu OMV-Petrom Tara lui Andrei si MySafeKid, desfasoara in perioada februarie-aprilie 2013 un proiect educational si informativ centrat pe siguranta copiilor cu autism. In cadrul acestui proiect, parintii copiilor cu autism vor fi informati cu privire la riscurile specifice si mai ales cu privire la modalitatile de preventie. Informarea se va realiza prin intermediul unor flyere, a unor brosuri, dar si printr-o serie de 5 cursuri gratuite sustinute de specialistii AITA si de reprezentantul MySafeKid. Mai multe informatii despre cursuri puteti gasi aici: http://autismro.wordpress.com/2013/02/13/cursuri-gratuite-pentru-parintii-copiilor-cu-autism/
Afectiunea si iubirea neconditionata, respectarea nevoilor fiziologice, incurajarea dointei de cunoastere, sunt toate elemente esentiale pentru dezvoltarea unui copil. Insa pentru ca aceasta dezvoltare sa poata continua in cele mai bune conditii e nevoie sa fie asigurata securitatea lor. Pentru a sti cum sa ne pastram copiii in siguranta, e nevoie sa ne informam cu privire la riscuri si sa le minimizam atat de mult cat este posibil.


andrei.dbz

buna seara.Am primit recent o carte despre teoria relativitatii si ma intrebam daca as putea sa scriu un articol pe aceasta tema.(va asigur ca va fi un articol foarte interesant  :))

HarapAlb

Citat din: andrei.dbz din Decembrie 12, 2013, 07:16:44 PM
buna seara.Am primit recent o carte despre teoria relativitatii si ma intrebam daca as putea sa scriu un articol pe aceasta tema.(va asigur ca va fi un articol foarte interesant  :))
Poate e mai bine sa le comunici despre ce carte e vorba si ce fel de articol intentionezi sa scrii: recenzie, popularizare, dezbatere. A rezuma o carte intreaga intr-un articol e cam mult :)

andrei.dbz

Mai degraba o dezbatere.Autorul,Horia Negrescu,are o interpretare diferita fata de cea a majoritatii fizicienilor.Aceasta nu ocupa decat 2-3 capitole.Cartea se num. De la relativitatea clasica la teoria relativitatii

HarapAlb

Intreaba mai intai daca la Scientia accepta articole despre interpretari alternative, diferite de cea a majoritatii fizicienilor. Eu zic ca e interesant sa deschizi o discutie si pe forum despre ce a scris HN.

steli

                               Buna ziua (!) , vă transmite Steli din Israel .

   M-am decis . Doresc sa fac public si pentru cititorii de limbă română , propria mea lucrare științifică intitulata "Sieve of Prime Numbers Using Algorithms" ,
apărută in "Journal of Phisical Mathematics"  05.mai 2016 . Așa că , vă trimit un scurt , dar interesant rezumat al acestui ciur de numere prime .
   În speranța că demersul meu va avea succes ,
vă urez , încă o dată , o zi bună !
   Autor :
              Barar Stelian Liviu