Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

FIZICA ATOMICĂ ŞI MECANICA CUANTICĂ

Creat de [RHF]{NC}The Eagle, Ianuarie 19, 2008, 09:42:42 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

[RHF]{NC}The Eagle

Zilele astea m-am interesat despre acest subiect si am mai citit in stanga si dreapta cand am dat peste acest document:
CitatS-a dovedit că electronii sunt particule constituente ale atomilor. Deoarece atomii sunt electric neutri, în constituţia lor trebuie să intre şi sarcini pozitive, care să compenseze sarcinile electrice negative datorate electronilor. Masa electronilor fiind pe de altă parte foarte mică, rezultă că masa atomică ar fi concentrată în alte componente ale atomilor, pe care pot fi repartizate şi sarcinile pozitive corespunzătoare........
Citat1. Difuzia particulelor α. Modelul atomic al lui Rutherford.
   Foarte bogată în rezultate s-a dovedit difuzia particulelor α prin substanţă, metodă folosită cu deplin succes de Rutherford şi colaboratorii săi.
   Particulele α sunt emise de numeroase substanţe radioactive, care pot servi ca surse pentru a obţinerea lor. Traiectoriile  lor pot fi urmărite în camera Wilson, în care se introduce aer sau alt gaz saturat cu vapori de apă. În trecerea lor particulele ionizează gazul, iar pe ionii formaţi se condensează vapori de apă. Traiectoriile particulelor marcate astfel, prin picături fine de apă, pot fi fotografiate.
Pentru mai multe detalii incercati => Fizica atomica
Spor si distractie!

Adi

Multumesc, Eagle. Poti oferi link catre site-ul de unde ai gasit documentul? Dar numele autorului? Textul este oferit catre public, sau are autorul copyright asupra lui? Daca da, nu il putem pune la noi pe site, dar il putem invita sa il publice la stiinta.info la sectiunea de materiale pedagogice.

Mersi mult ca verifici asta,
Adi
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

[RHF]{NC}The Eagle

#2
Se pare ca documentul a fost facut de catre cineva de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" din Iasi
Asta e siteul general Universitatea "Gh. Asachi".Acolo apar si ifnroatiile despre membrii catedrei .Cred ca unul din ei a scris-o, altfel nu ar aparea pe siteul universitatii.
Oricum siteul e super fain si mai exista si alte cursuri si ifnroamtii interesanrte pe el.Poate va intereseaza.
O sa mai vad ce pot afla dar ar fi o idee buna sa luati lagatura cu seful catedrei daca vreti sa colaborati cu ei.

Adi

Multumesc, Eagle, pentru ca ai cautat sursa. Intr-adevar, au multe cursuri pe site. Si noi am pus link catre articolulu lor, asadar este bine. Lectura placuta!

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro