Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Bozonul Higgs

Creat de Adi, Mai 17, 2008, 05:44:22 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sieglind

#315
Citat din: Sieglind din Februarie 12, 2016, 07:49:50 PM

Pe 4 ianuarie, Lawrence M. Krauss a "prevestit" pe Twitter două mari descoperiri pentru 2016 – o nouă particulă la LHC şi confirmarea undelor gravitaţionale.  :)

2016 could bring two discoveries that would color fundamental physics in 21st century: New particles at LHC, and Gravitational waves at LIGO

https://twitter.com/LKrauss1/status/684065086328016896


Ştia el ce ştia:


Surescitare mare in lumea fizicii, datele CERN sugereaza descoperirea unei noi particule

http://science.hotnews.ro/stiri-stiinte_fundamentale-20875237-surescitare-mare-lumea-fizicii-datele-cern-sugereaza-descoperirea-unei-noi-particule-daca-dovedeste-adevarat-este-gradul-zece-scara-richter-fizicii.htm

http://www.nature.com/news/hints-of-new-lhc-particle-get-slightly-stronger-1.19589

Să fie oare un "văr" mai durduliu al bosonului Higgs?  8)


If the excess is a genuine sign of a particle, it would most probably be a boson — a type of particle typically associated with one of the fundamental forces — that no one had predicted. Physicists at the LHC and elsewhere say that such a discovery would be the most important in particle physics since at least 1975, when the unexpected τ lepton was discovered. By contrast, the Higgs boson, discovered in 2012, was predicted by the standard model of particle physics. "It would be the first detected in a collider experiment beyond the standard model".

atanasu

"Ambele(masuratori- nota mea) au dat indicii catre existenta unei noi particule, de 15 ori mai masiva decat un atom de fier.
De 15 ori mai masiva?

atanasu

#317
Aici pentruca este ultimul fir de care te-ai interesat si pe care vad ca te-am si intrebat ceva(uitasem asta)
Te-am intrebat ceva de care si uitasem dar am ajuns aici cautandu-te pentru altceva  si sa-ti explic:
Harap  Alb, aproape singurul din userii de pe aici, care chiar m-a ajutat pe firul deschis de Mircea Hodor anul trecut,referitor la Big-Bang si care azi este sustinut doar de mine, intucat din pacate se pare ca a fost parasit de el n cele din urma, el care era intersat doar de teori personale(poate gresesc)  iar eu am continuat firul caci nu doresc sa nu termin bine rau ceva inceput si pentru care am mulcit mult(in primul rand pentru mine fiind chiar intersat de cestiune). asadar Harap Alb intr-o ultima postare in care mi-a raspuns la o intrebare pusa direct de mine, mi-a spus ca el a cam renuntat sa combata pe aici si mi-a indicat alte doua linkuri,  sa le spun forumuri(nu stiu exact cum sa folosesc acesti termeni ). Asta spune el,pentruca acest forum este pe cale de disparitie si atunci lucru foarte, foarte regretabil si cautand sa vad ceva despre aceasta situatie pe la moderatori am ajuns pe un fir inchis(de aceea postez aici) intitulat :  Ce faceţi cu forumul?  unde si tu ai intervenit in apararea acestuia.
Asa ca repet si eu intrebarea  daca tu stii ceva mai mult?
Numai bine

PS Acolo ai prezentat un top 10 al celor mai comentate teme desigur ca exista o corelatie cu vechimea lor dar cred ca merita si un top 10 al viziteor(citirilor) de care se bucura o tema. Ma bucur sa constat ca tema la care combat in mod special desi nu este comentata (de fapt chiar eu am cerut rabdare si doar eventual ajutor cum mi-a dat H.A.)intr-un an a depasit 35000 de vizualizari si continua in ritm multumitor chiar daca doar eu o mai readuc in atentie.
Apropo ma apropii de final.

Nilak

Nu cred ca exista o legatura intre bozonul lui Higgs si masa unei particule. Mie imi par fabulatii care se indeparteaza mult de adevar.

Intre masa de repaus, masa de miscare si energie nu exista nicio diferenta. Fotonii cu moment orbital OAM, sunt un indiciu foarte solid. Masa de repaus e o aparenta.

Excitatiile in campul electromagnetic sunt la baza oricarei structuri din spatiu.

Campurile E si H sunt excitate la 90 de grade iar directia de propagare la 90 de grade pe planul acestor vectori, dicteaza sageata timpului. Acestea permit constituirea oricarei structuri cu caracteristici de particula din univers.Mecnismul de generare a masei este explicat in lucarea mea expusa pe vixra.org
http://vixra.org/abs/1612.0239

atanasu

Acesta fiind un topic despre bozonul Higgs cred ca aici trebue sa anunt un articol recent al lui Adi( fizician Adrian Buzatu  parintele acestui forum) si care desigur prin introducerea nivlelor de precizie in evaluarea unui experiment in raport de o teorie sau poate mai degraba invers intereseaza si topicul pe car combat in mod special in legatura cu Teoria Big Bangului si a modelului Standard asupra universului adica asupra materiei si energie(care de fapt una sunt)
Anunt acestea desigur felicitandu-l cu multa simpatie si chiar afectiune pe Adi chiar daca ne-a parasit de ceva vreme adica de cand in ultimul sau mesaj din 14 martie 2013 confirma indubitabil existenta si descoperirea bosonului Higgs si va indic linkul cu articolul cald inca al lui Adi:

http://www.contributors.ro/cultura/experimentul-atlas-de-la-cern-face-un-mare-pas-inainte-spre-observarea-bosonului-higgs-care-se-dezintegreaza-in-doi-quarci-bottom-h-bb/#comment-317761

atanasu

#320
Azi 22.02.2022 dar nu si la ora norocosa 22.22/02.02.2022
Nu stiu daca am mai scris deja, dar legat de niste sustineri ale mele am explicat ca pana in 2013-2014 despre Bozonul Higgs sa putea vorbi doar ca despre o ipoeza teoretica iar azi dupa descoperirea sa experimentala la CERN si Adi Buzatu stie despre ce vorbesc,  cu adevarat se poate discuta  despre o teorie bine stabilita motiv pentru care si Higgs a  primit alaturi de experimentatori premiul Nobel.
Tot asa poate se va putea poate vorbi in viitor si despre ipoteza  mea privind speciatia animalelor superioare cu aplicatie mitologica la Adam si Eva(mitul biblic in care Eva pare a fi clona lui Adam aduica un geaman homozigot doar ca de sex opus!?) .