Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Sunt obligate companiile de telefonie mobilă să deblocheze telefonul?

Creat de Scientia, Aprilie 09, 2011, 09:48:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Scientia

Am primit acestă întrebare de la unul dintre cititorii noştri şi recunosc că mă interesează şi pe mine: sunt obligate companiile de telefonie să deblocheze telefonul la terminarea contractului? Şi eu am un iPhone blocat în reţeaua Orange. Mai am câteva luni bune până expiră contractul, dar ce se va întâmpla dacă voi vrea să mă mut la altă companie? Mi-l vor debloca?

Scientia

Cum între timp am aflat răspunsul la întrebarea pusă aici, să şi răspund...

Orange deblochează telefoanele  mobile pentru "modica" sumă de 30 de euro. Aşadar, dacă eşti un "bun" cetăţean şi nu doreşti să foloseşti Internetul pentru a-ţi debloca singur telefonul mobil, mai trebuie să contribui cu o căciulă de euro la bunăstarea Orange.

Practic, plăteşti telefonul, eşti proprietarul acestuia, dar nu-l poţi folosi decât într-o singură reţea. Odată deblocat, chiar şi la ei, pierzi garanţia aparatului. Interesant, nu? E ca şi cum şi ei fac un lucru ilegal, că altfel de ce nu mai pot oferi garanţie?

:: M.

HarapAlb

Dupa ce a trecut perioada de obligativitate a contractului normal ar fi sa ti-l deblocheze gratis, asa e in Spania. Cred ca tine de legislatie.

Scientia

Sigur că aşa pare normal. Dar la noi orice operaţiune este transformată în bani de către companii.