Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Sistemul de măsurare a popularităţii utilizatorilor forumului

Creat de Scientia, Noiembrie 08, 2011, 02:51:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sunteţi de acord cu păstrarea sistemului de măsurarare a popularităţii?

Da
8 (53.3%)
Nu
7 (46.7%)

Numărul total de membrii care au votat: 12

Votare închisă: Noiembrie 15, 2011, 02:52:29 PM

Scientia

Sistemul de măsurare a utilizatorilor a fost implementat experimental. Pornind de la propunerea unui utilizator am creat acest sondaj de opinie. Aşteptăm opiniile voastre acum.

PS. Acum se poate vota odată la 24 de ore (nu la 3 ore, cum era iniţial) pentru a fi ori nu  de acord cu activitatea pe forum a unui alt utilizator, orice ar însemna acest lucru...

Electron

Eu am votat 'Da'. Chiar daca sistemul de votare e destul de ... viciat, eu cel putin am observat o mai mare atentie la redactarea mesajelor, deci in timp cred (sunt optimist) ca va creste calitatea mesajelor in general (cel putin a mesajelor celor carora le pasa de acest forum).

Plus, sunt curios cat de multe voturi negative voi primi in timp (nu, nu postez mesaje scrise intentionat in acest scop). Precizez faptul ca eu cred ca ideal ar fi ca toate mesajele de pe forum sa incite doar la voturi pozitive.


e-
Don't believe everything you think.

virgil 48

Va rog sa confirmati ca dvs(administratia) vedeti cine a votat o data si nu veti cumula si
voturile repetate.

Electron

La acest tip de ancheta, un acelasi user nu poate vota de mai multe ori. Asta daca nu-si face mai multe clone, desigur.

e-
Don't believe everything you think.

AlexandruLazar

Citat din: Electron din Noiembrie 08, 2011, 03:25:55 PM
Eu am votat 'Da'. Chiar daca sistemul de votare e destul de ... viciat, eu cel putin am observat o mai mare atentie la redactarea mesajelor, deci in timp cred (sunt optimist) ca va creste calitatea mesajelor in general (cel putin a mesajelor celor carora le pasa de acest forum).

Si eu am votat tot "da". Nu mi se pare cel mai bun sistem, dar cred ca e totusi edificator in unele privinte. Decat fara, mai bine cu :).

Electron

Don't believe everything you think.

Electron

In acest moment avem 5 votanti, 3 cu "Da" si 2 cu "Nu".

Invit pe cei care au votat si nu au explicitat optiunea lor, sa o faca. :)

e-
Don't believe everything you think.

zec

Pe mine nu ma intereseaza acest sistem dar ma deranjeaza.Care,cine  si de ce da dezaprob sau aprob la mine ,sunt  intrebarile la care as dori sa stiu un raspuns.Cunosc faptul ca Electron ma corectat de multe ori la partea de gramatica,in special la ortografie si sintaxa.Dar daca mai e si altcineva in afara de Electron care e suspectul nr 1 in opinia mea la dezaprobari date,ar fi interesant sa cunoastem si felul in care voteaza fiecare cantitativ.

Electron

Citat din: zec din Noiembrie 08, 2011, 05:33:38 PM
Dar daca mai e si altcineva in afara de Electron care e suspectul nr 1 in opinia mea la dezaprobari date,[...]
Doar pentru informatie, nu te-am votat negativ niciodata. Inca. ;)

e-
Don't believe everything you think.

tavy

Citat din: Electron din Noiembrie 08, 2011, 05:16:08 PM
Invit pe cei care au votat si nu au explicitat optiunea lor, sa o faca. :)
Am votat da. Nu aveam de gând să explic de ce am votat așa dar dacă e musai ...
Eu fac click pe ,,Aprob" respectiv ,,Dezaprob" în funcție dacă sunt sau nu de acord cu opinia exprimată în mesaj. Nu fac click chiar la toate mesajele ci doar în firele de discuție care-mi atrag atenția și la mesajele care nu sunt banale (nu o să dau ,,Aprob" pentru o afirmație banală și nici ,,Dezaprob" pentru o greșelă de tastare). Ținând cont de felul în care folosesc eu sistemul, limitarea la un vot la 24 de ore nu mă avantajează pentru că este foarte probabil ca în 24 de ore să găsesc două mesaje ale unui utilizator pe care vreau să le apreciez pozitiv sau negativ.

Electron

Citat din: tavy din Noiembrie 08, 2011, 05:55:06 PM
Ținând cont de felul în care folosesc eu sistemul, limitarea la un vot la 24 de ore nu mă avantajează pentru că este foarte probabil ca în 24 de ore să găsesc două mesaje ale unui utilizator pe care vreau să le apreciez pozitiv sau negativ.
Buna observatie! Chiar as sugera sa se revina la 3 ore, daca nu chiar o ora. Eu sunt dispus sa-mi asum "riscul" unui asemenea sistem.

e-
Don't believe everything you think.

Electron

Citat din: tavy din Noiembrie 08, 2011, 05:55:06 PM
Nu aveam de gând să explic de ce am votat așa dar dacă e musai ...
Evident ca nu e musai. :)

Dar daca urmam sugestia lui virgil 48 pana la capat, la final vom contabiliza voturile dupa numarul de stelute al votantilor. Cei care au explicitat votul lor, vor fi contabilizati cu toate stelutele pe care le au. Ceilalti vor fi din oficiu considerati cu o steluta (in general novicii nu-si asuma responsabilitatea votului dat  :P).

Deci, daca vreti sa 'cantariti' la vot la adevarata 'greutate', fiti responsabili.  :)

e-


PS: aceasta postare e mai degraba in gluma, nu o puneti prea tare la suflet.
Don't believe everything you think.

mercur

Am votat NU! Nu consider relevant pentru valoarea forumiştilor acest sistem de notare. Poate conduce la "răzbunări" personale şi deja văd că se bate prea multă monedă pe această temă. De altfel, dacă ne uităm la punctajele lui Adi sau zec nu se poate spune că acestea reprezintă valoarea postărilor lor. Şi în plus, sistemul poate conduce pe viitor la formarea anumitor "bisericuţe", de genul "îmi dai un vot mie, îţi dau şi eu ţie unul".

sumalan dorin

Salutari
As vota cu NU! Deoarece se poate ajunge usor la ..discriminare pozitiva sau negativa.In sensul ca o persoana  cu foarte multe voturi pozitive  ii poate creste propia imagine in fata celorlalti ,devine mai increzator in sine  mai responsabil ce fel de rapunsuri da si cum se adreseaza.La  polul opus sunt peroanele care primesc voturi negative mai multe decat pozitive si se simt inutili in fata celorlati din cauza voturile negative,imaginea  formata pe forum le este deformata din cauza voturilor negative.

Am o sugestie daca doriti sa continuati experimentul  si sa cresteti calitatea mesajelor pe acest forum  astfel incat toata lumea sa fie multumita.Eu as propune sa precizati la sistemul de votare cu ROSU ,ceva de genul :" acest vot se refera doar la mesajul postat de autor in acest topic" .O a doua sugestie este: sunt multe topicuri deschise in care se poate vota,topic-urile la care nu s-au raspuns de foarte mult timp nu lasati sa se voteze,deoarece nu au nicio valoare.

Votez cu ,DA!,doar in conditiile : mentiunea ( acest vot se refera doar la mesajul postat de autor).In orce caz,eu unul nu am votat pe absolut nimeni nici pozitiv nici negativ,sunt destule persoane  carora le apreciez mesajele pe forum si bineinteles sunt si persoane cu,care nu pot fii de acord in mesajele postate.

De ce votez cu DA? E un experiment, intr-adevar ne calcam pe inima,in fond forumul scientia poate o sa fie mai mult decat este in acest moment.

florin_try


Dar de exemplu cind utilizator bine intentionat va critica teorii crank ce mai apar pe acest forum, e posibil sa primeasca pe nedrept aprecieri negative de la cel in cauza.
De exemplu, nu imi explic de ce unii utilizatori ce au consumat o multime de timp si energie sa corecteze erori pe forum si sa le explice unora unde gresesc intr-un asemenea hal, au asa de multe voturi negative.