Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Incercam sa raspundem intrebarilor adresate de catre cititori

Creat de b12mihai, Decembrie 29, 2009, 10:24:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

b12mihai

Fiind un site de ştiinţă, cititorii noştri sunt curioşi să afle tot felul de lucruri despre ştiinţă de la noi: de la formule şi legi din fizica, matematică, chimie, astronomie, biologie până la răspunsul la întrebări despre apocalipsa din 2012, catastrofe naturale, sau pur şi simplu cum se produc anumite fenomene în natură? Invităm pe această cale toţi cititorii noştri să adreseze pe forumul StiintaAzi întrebările lor, iar noi vom încerca să răspundem.

Incercam sa raspundem la intrebarile pe care le primim, prioritate avand intrebarile bine formulate, care au fost puse de cele mai multe ori si care sunt interesante.

Rugam pe aceasta cale cititorii sa isi faca cont pe forumul Stiinta Azi si sa posteze aici intrebarile pe care le au, iar pentru intrebarile care vor necesita dezbateri ample (intrebarile mai complexe) noii membrii sunt rugati sa aleaga sectiunea corespunzatoare intrebarii si sa faca un nou "Topic" (subiect) pe forum ca sa primeasca rapsunsul prompt si sa ne mai intrebe daca au nelamuriri. Avem deja sectiuni unde pot pune intrebari de probleme de mate si fizica.

Iar pentru a ne asigura ca cititorul a inteles tot ce i-am spus, acesta este rugat sa rezume ce a invatat de la noi in propriile cuvinte si astfel, cu acordul lui, publicam intrebarea si raspunsul pe site, ca un articol al StiintaAzi. Membrul are drepturi de autor asupra articolului si, daca doreste si e de acord, il publicam pe Stiinta Azi.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

mircea hodor

     Buna Ziua.Ma numesc mircea_hodor ,sint autor "nerecunoscut" al topicului "hibele teoriei big-bangului si ipoteze sau sugestii alternative",m-am adresat dumneavoastra aici tocmai datorita paragrafului in care mentionati recunoasterea sub titlul de autor al interpelarilor  cititorilor.Vorbim de un subiect care a suscitat precum se vede-atentia unui foarte mare numar de cititori,subiect in care recunosc ca si esentiala participarea emerita a lui Atanasu,dar in care trebuie sa recunosc ca ma deranjeaza sa constat ca eu ca si autor al acestui subiect-nu sint recunoscut.

calahan

Dl Mircea Hodor
Eu asteptam de la dumneata un raspuns la postarea de aici:
Citat
Dl Mircea Hodor
Dumneata ce parere ai despre teoria asta a d-lui inginer Gheorghe, care sustine nici mai mult, nici mai putin, ca in vid nu poate functiona mecanismul undelor. Si justifica aceasta afirmatie, ca fiind demonstrata de lipsa retroradiatiei la undele E-M, datorata fortei electromagnetice propulsoare a structurilor dinamice ale undelor si de sinfazarea campului electric cu cel magnetic. Care arata ca un camp nu se naste din variatia celuilalt. Fapte care ar contraveni mecanismului undelor, cerut de teoria electromagnetismului. Si ideea adiacenta este ca in vid este doar translatie, adica doar lunecarea hidrodinamica a substantei prin spatiul fizic materializat de oceanul materiei inponderabile. Si translatia substantei ar fi produsa de presiunea dinamica a spatiului asupra substantei. Presiune hidrodinamica, care ar aparea din interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul fizic. Presiunea dinamica ar fi data chiar de termenii din paranteza lui Pointyng.
Si daca vrei sa vezi argumentarea matematica simpla a acestor asertiuni ai link-ul de mai jos, care duce la lucrarea integrala a d-lui inginer  G.A. Lucrare care pe Atanasu, in ignoranta lui cea mare, il agaseaza tare. Si daca nu pricepe nimic, zice ca sunt doar elucubratii. https://drive.google.com/file/d/1HxI9IWXuxdCgXCiVkXIOFq_9MC_zzs0O/view?usp=sharing 

atanasu

Mircea, eu am repetat de cate ori am avut ocazia ca tu esti initiatorul acelui topic pe care vad ca acum Calahan il paraziteaza cu alte probleme. Fiecare topic cu problmele sale pentruca desi este stiinta si o cercetare de   pedagogie  ea nu este stiinta in cadrul cercetarilor de stiinta ecoomica sau de cosmologie desi uneori s-ar putea face legaturi, dar este vorba de legaturi facute de cineva cerebrat si nu de un  individ  decerebrat. :)

Precizare in 31.07.23: Eu tin la acest forum si nu doressc sa  scot de pe el pe niciunul si mai ales p unii care cu bazaconii sau fara il tin in viata. :)

calahan

Dl Mircea Hodor
Uite ce spune b12Mihai:
CitatFiind un site de ştiinţă, cititorii noştri sunt curioşi să afle tot felul de lucruri despre ştiinţă de la noi: de la formule şi legi din fizica, matematică, chimie, astronomie, biologie până la răspunsul la întrebări despre apocalipsa din 2012, catastrofe naturale, sau pur şi simplu cum se produc anumite fenomene în natură?
Eu cred ca postarile mele se incadreaza in acest context. Atanasu spune ca eu parazitez topicul cu alte probleme. De la o vreme dumnealui a deviat intro directie de dispret fatis fata de postarile mele. Probabil fiindca dumnealui ar vrea sa ma scoata de pe forum. Dar se pare ca incercarea lui l-a scos de pe forum pe dl inginer Virgil, cu care era in buna relatie. Findca vad ca dl Virgil nu mai raspunde la postari. Sau poate o fi plecat in concediu, la munte sau la mare. Eu ia-m indicat lui Atanasu, cum sa acceseze fereastra de corectie a mesajelor postate, fiindca reclama ca arde de dorinta de a indrepta greselile numeroase de redactare, dar nu stie cum poate sa o faca. Si i-am indicat sa-si faca reinregistrare. Se pare ca indicatia mea a fost interpretata ca o jignire la adresa dumnealui. Poate altcineva sa il lamureasca mai bine ca mine, cum se poate accesa fereastra cu mesajele postate. Eu abia astept sa vad ca Atanasu a corectat greselile numeroase de redactare din postarile dumnealui.

Virgil

D-ul Calahan, as dori sa-mi spuneti cateva detalii despre cum s-a luat legatura cu editura din Brasov, si cat a costat editarea volumului. Deasemeni as vrea sa stiu ce tiraj s-a editat si cum si cui au fost distribuite volumele respective. Multumesc.

calahan

#6
Dl Virgil
Cauti editura -Etnous-, din Brasov. Apoi iei legatura cu dl manager Enache Vasile, care te va lamuri care sunt conditiile de editare a unui tiraj mic. Pentru un tiraj de 30 de carti de format A4 am platit 735 de lei. Pentru cinci planse facute electronic, m-a costat 400 de lei la o firma de disain industrial, din Bucuresti. Pentru gazduirea pe internet, m-a costat 120 de lei pe an. Transportul coletului a costat 65 de lei. Din cele 30 de volume 7 au fost trimise la institutii de stat, responsabile cu raspandirea cunostintelor stiintifice.  Vaznd dupa atata timp lucrarea, pe care o neglijasem complet, am vazut ca a iesit cam deslanata si deloc academica. Eu am intentionat sa fac o lucrare de format academic. Dar s-au produs mai multe incidente care au distorsionat planul initial, la care am si renuntat la un moment dat. La insistentele unui amic, care tot sustinea sa fac ceva, ca sa nu se piarda ideile, m-am straduit sa public, la editura privata, uitand complet de forma in care era lucrarea. Si am crezut ca face si serviciul de tehnoredactare. Se pare ca acest serviciu nu a fost prins in contract. Ba cineva mi-a spus ca este bine sa ramana in forma asta, ca sa se vada ca este lucrare originala. La o urmatoare editie sper sa tin seama de observatiile facute de userii de pe forum si sa imi fac timp sa ma ocup personal de tehnoredactare. Ce imi pare rau, este ca din lista de cuprins, lipseste chiar- Teoria mecano-eterica a gravitatiei-. Articol care mi se pare foarte important. Articolul apare in carte, dar nu apare in cuprinsul lucrarii. Eu acum sunt ocupat cu niste sisteme de energii regenerabile. Am facut zeci de schite de principiu, pentru eoliene verticale cu eficienta ridicata la vanturi mici si pentru sisteme de captare cu randament sporit a energiei din valuri marine. Din toate m-am oprit doar la trei modele. Sa vad daca reusesc sa realizez niste modele miniaturale, pe care sa vad functionarea principiilor constructive abordate.  Iar distributia cartilor se face gratuit catre studenti de la politehnica, prin acelasi domn profesor care m-a indemnat sa editez cartea. Editarea cartii are de la bun inceput ideea diseminarii informatiilor stiintifice descoperite. Nu are in vedere niciun castig. Cartea asta fiind o lucrare neoficiala, chiar daca ar aparea in librarii, tot nu s-ar vinde, fiindaca nu va interesa pe nimeni. Toata teoria de aici poate va avea cautare doar cand va veni din occident, cu numele altui autor. Mai vreau sa te rog sa ii transmiti d-lui CAdi ca explicatia mecanismului gravitatiei este la pagina 148, care din gresala nu apare in opisul de cuprins.

Virgil

Multumesc pentru informatiile sincere.
Ii transmit acum lui CAdi ce cauta.

calahan

Dl Virgil
Tin sa iti multumesc pentru ca ai postat mesajul pentru dl  Cadi. Sper ca a ajuns sa rasfoiasca toata lucrarea si a gasit articolul cu: Teoria mecano-eterica a gravitatiei. Poate o sa vina cu o postare, pe -cercetare-, in care sa arate, cum a inteles dumnealui mecanismul intim al gravitatiei. Care ar functiona, dupa intelegerea mea pe principiul aspiratorului eteric. Dar dumneata, ai reusit sa iei legatura cu dl Enache?. I-ai prezentat cerintele dumitale? Dl Enache  face un contract, intins pe doua pagini, in care sunt cuprinse si cerintele beneficiarului. Contractul trimis prin e-mail, il scoti la imprimanta, il semnezi, daca esti de acord cu prevederile, il scanezi si il trimiti inapoi la redactie, inpreuna cu o copie scanata, dupa actul de identitate. Dl Enache se angajeaza sa realizeze editarea lucrarii in cam doua saptamani. Dar nu ii iese intotdeauna. Dumnealui se ocupa de coperta si de ISBN. Plata serviciilor se face direct la curier, la primirea coletului. Dar cred ca te-a lamurit dl Enache, cum sta treaba.

Virgil

Nu am luat legatura inca, ma mai gandesc. Multumesc inca odata.

calahan

Dl Virgil
Eu mi-am planificat de la inceputul anului sa diseminez cumva lucrarea, ca sa scap de ea. Si am luat legatura cu edituri private. La mine era problema desenelor explicative care trebuiau facute electronic. La inceput toti au spus ca se poate. Apoi au zis ca nu au prgrame pt disain si mai apoi ca nu au timp. Mi-au spus ca nu este treaba lor sa faca desene. Si m-au trimis la firme de disain.  Firmele astea de disain nu sunt prea multe si se ocupa numai cu reclame comerciale. In fine am gasit o firma care a acceptat sa imi faca desenele. Dar a durat vreo patru luni. Au mai trecut doua luni pana mi-a tiparit cartea  dl Enache. Si asa a trecut jumatate de an. Eu m-am adresat mai intai d-lui CAdi, cu care am mai schimbat fraze pe -astronomy-. ca sa posteze linkul pe pagina de la -cercetare-. Dar dupa cum m-a lamurit un moderator de acolo, imi pare ca in urma unor conflcte de idei cu userii ar fi fost exclus de pe forumul lor. In orice caz incercarea mea de a atrage interesul userilor de la -cercetare-, se pare ca nu are niciun efect. Nu intereseaza pe nimeni.

calahan

Dl Virgil
Postez aici adresa de e-mail a d-lui Enache Vasile din Brasov, managerul editurii -Etnous-
etnousoffice@gmail.com

valangjed

Deși nu sunt în acord cu teoriile domnului Virgil, apreciez munca lui. Edituri cu numele Etno sau Miracol te pot face să cazi. Până la urmă, doar domnul Virgil poate ști unde și când își distribuie opera. Mult succes!
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

atanasu

@valangjed
Poate este util doar pentru a obtine un cod ISBN indiferent  de numele editurii care il confera in mod legal?

Virgil

In sfarsit mi-am reparat Laptopul. In prezent sunt prins pana peste cap cu alte probleme cu amenajarea apartamentului, apoi ma mai gandesc la propunerile colegilor de forum, carora le multumesc pentru sfaturi.