Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Utilaj forajer pe bază de maşini forajere inteligente expeditoare in sondă

Creat de Anatol, Aprilie 29, 2013, 08:09:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anatol

Am brevetet un utilaj forajer pentru forarea sondelor cu adâncimi de câţiva zeci de km, şi postez până când rezumatul fiindcă nu am găsit încă cum pot trece desenele din calculator aici pe forum, poate imi sugerează cineva  :-[.

Rezumat:

 Invenţia se referă la forarea sondelor, în particular la un utilaj forajer pe bază de maşini forajere expeditoare inteligente care poate fi utililizată  la forarea sondelor  extrem de adânci.
Utilajul forajer pe bază de maşini forajere expeditoare(4), prin caracteristicile sale constructive, este destinat pentru forarea sondelor cu adâncimea de aproximativ treizeci de kilometri, la temperaturi de pâna la plus aproximativ şapte sute de grade odată ce în construcţia utilajului forajer ce coboară în sondă nu sunt incluse detalii care necesită temperatură stabilă, şi construcţia utilajului este prevăzută să nu depindă de diferenţele mari de presiuni atmosferice din adâncurile sondei cu cele de la suprafaţa planetei .
 La baza forajului sunt incluse detaliile; cadrul (3), şinile (2) pentru circulaţia lanţul (5) pe care sunt situate maşinile inteligente expeditoare (4) care efectuază săpatul sondei şi eliminarea din sondă a materialului ce se sapă, o maşină augziliară( 8.) pentru pregătirea maşinilor expeditoare(4) pentru expediţia în sondă cu destinaţia forajului, secţiunea de răzuire a sondei ce include o rolă cu roţi dinţate(1) combinată cu rola cu roţi dinţate (53) unde lanţul (5) cu maşinile forajere expeditoare(4) formând o combinaţie de spirală lărgeşte suprafaţa săpatului în comparaţie cu lăţimea maşinii forajere expeditoare.
Maşină augziliară (8.) cu şenilele (50 şi 51) înmagazinează energie mecanică în arcurile(27) a maşinilor expeditoare(4) care la răzuirea sondei  îşi aplică energia înmagazinată fiind deblocate de către blocatorii (30) unde prin intermediul cilindrilor rotativi de răzuire (29) este efectuată răzuirea sondei. La eşirea din sondă maşinile expeditoare(4) sunt curaţate de materialul care a fost săpat de către injectoarele cu presiune de aer(42)  ale maşinii augziliare(8.).
Utilajele de intermediere care din cauza lungimilor extreme a utilajului forajer ce coboară în sondă, sunt necesare să fie segmentate din cauza necesităţii de a duce propria greutate ce creşte odată cu cresterea lungimii utilajului forajer care coboară în sondă, ce includ  roţile dinţate (12) care preia şi retrasmite mişcarea lanţului (5) ce formează transportorul pentru circulaţia maşinilor forajere expeditoare,  cilindru hidraulic (13) cuplat cu  suporturile (16) care contactează cu pereţii sondei pentru circulaţia a întreg utilajului forajer prin sondă, puse în mişcare de  pompa de ulei (18), fortunul de ulei (20) cu supape cu comandă electronică (19).


virgil 48

 Ai obtinut brevetul sau ai depus documentatia? La O.S.I.M?
Textul lasa mult de dorit. Nu am auzit pana acum de utilaj forajer,
ci de utilaj de foraj. Nici "masini expeditoare in sonda" nu are inteles. 
Daca nu ai un prieten care sa-ti faca corectura (traducerea) putem
incerca sa te ajutam.                                               
In mod sigur stie cineva  cum sa postezi desenele.

Anatol

În rezumatul unui brevet nu se desecritizează nimic! Doar se arată ca e ceva nou şi se scrie câte ceva nedumeriri dupa cum văd. Numai eu am făcut o generalizare că restul descriirei deacum pare cititorului să nu fie numaidecât necesară. Şi pare simplu dar mai sunt încă 16 pagini. Oricum am să brevetez mai departe pentru a avia influenţă în toată lumea, deşi văd că în România agenţii de brevetare îi revine 90 de procente din venit şi inventatorului 10 procente.

Anatol

Buna, aici am scris utilaj forajer dar în cerere -utilaj de foraj, am controlat şi eu prin internet când scriam deşi rămânea să nu înţeleg. Maşini expeditoare în sondă, ... altă dată nu am subliniat şi sa crezut că pe suprafaţa pământului.  Bine mai revin acum plec pe câteva zile.

virgil 48

Cand revii, modifica si tu numele topicului astfel: Utilaj de foraj performant(...sau asa ceva).
Nu trebuie sa reproduci identic titlul din cererea de brevet.

Anatol

Cu siguranța sunt greseli...,  dar oricum trebue tradus in engleza probabil. Si am un an la dispoziție, dar oricum e o generalizare, daca va merge la aplicare se vor schimba multe. Eu il vand asa cum este, daca nu in romania atunci in rusia. Si zilele acestea  vom vedea ca este real, ....si razueste, si ciocaneste fara sa consume energie, si aspirator are si arcurile de inmagazinare a energii mecanice nu sunt simple ele la temperaturi inalte nu isi pierd calitatea ,  probabil o sa schimb .... robot expeditor ... sa scot acel...in sonda. Bine vedem cand vin cu descrierea.

sumalan dorin


Felicitari pentru inventie si mult succes pentru gasirea partenerilor de afaceri.

Anatol

 Mia scris raspuns Adi pe email dar scriu de pe ipod si nu gasesc cum se raspunde pana cand. Adi mia scris ca nu pot publica descrierea pana cand nu primesc brevetul, o fi ceva probleme, dar data depunerii e  proba principala in judecata, ca la Chisinau  mai lucreaza si rusi acolo, si chear unui moldovan ce ear incurca sa aleaga si sa dea unui cunoscut in alta țara sa breveteze. Deaceia totul e prevazut, si chear norocul cine primu breveteaza acela este stapan pe invenție, Iar daca in aceiasi zi se depun doua ceeeri cu invenții asemanatoare atunci depinde  ce au scris fiecare aparte.  Ma mai interesez eu numai prostoi sa nu fac...

Anatol

Citat din: virgil 48 din Aprilie 30, 2013, 08:07:17 AM
Ai obtinut brevetul sau ai depus documentatia? La O.S.I.M?
Textul lasa mult de dorit. Nu am auzit pana acum de utilaj forajer,
ci de utilaj de foraj
. Nici "masini expeditoare in sonda" nu are inteles. 
Daca nu ai un prieten care sa-ti faca corectura (traducerea) putem
incerca sa te ajutam.                                               
In mod sigur stie cineva  cum sa postezi desenele.

Da Virgil-48 in text văd ca am scris greşit dar în titlu am scris corect.
Caut pe cineva să realizeze, realizăm, acest proect... dacă conducerea Românii va realiza acest proect va face o sensaţie deosebită pe arena internaţională, dar nu cred şi îmi pare rău.

ariel55

Citatdacă conducerea Românii va realiza acest proect va face o sensaţie deosebită pe arena internaţională
Tolea draga, daca inventia se numea: Utilaj furajer pe baza de masini furajere, bla, bla, poate aveam ce regreta.Asa ca da-l la rusi sa se bucure si ei.
Hai succesuri miliardarule in devenire.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Anatol


Anatol

Eu din Chisinau o să brevetez si in Rusia, ori SUA daca nu e foarte scump, sa fie valabil pentru toata lumea, dar licența am sa dau eu cui doreste sa se foloseasca de invenție. Rocile sunt tari in adancurile planetei din cauza presiunii inalte, nimeni nu va putea macar sa zgârâe nu să mai sape sonde de careva maşinele expeditoare, cu informația care este in brebet. Pentru a fora o sonda de 30 km este nevoie de o suta de ani,  numai un secret care nu lam inclus in brevet reduce timpul forariicu 50 %,  si  secrete  mai sunt si vor mai apare daca ma voi ocupa.

Daca investeste cineva o suta de mii de euro, eu  realizez  o parte din proect suficienta demonstrației. Si  eu datoria sa propun, sa caut sa realizez, am so indeplinesc.

Anatol


ariel55

CitatDaca investeste cineva o suta de mii de euro, eu  realizez  o parte din proect suficienta demonstrației. Si  eu datoria sa propun, sa caut sa realizez, am so indeplinesc.

Daca vrei sa fi mai explicit, 100000 de Euro , ca sa ce? Cine stie, poate apare un mecena.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Anatol

Eu acum construesc un servise auto, fac reparație intrun apartament, si mai rar sunt instalator recomandat de usi la un magazin.

La timpul sau vad cum merge brevetul, il desecretizez, il pun pe forum, mai caut ingineri in domeniu  sa vedem cum apreciaza si comfirma, mai gasesc uzinile ce primesc comenzi si vad cat costa minimul de detalii pentru un prototip funcțional ce poate fi apoi completat si marit in continuu  apoi documentez cat e posibil si es si eu cu ideia aciasta pentru inovați, unde se duce lipsa de idei concrete .

Interesant cu corupția in furturile de aceia ce e brebetat, nui asa simplu de conlucrat ca sa ramai cointeresat, stimult,  omul e de natura sa fie pentru el, on caz contrar ideile nu apar in capul omului. Fac posibilul pentru protejare, si revin, la aciasta tema cu conlucrarea, unde va trebui sa cedez si eu.