Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Utilaj forajer pe bază de maşini forajere inteligente expeditoare in sondă

Creat de Anatol, Aprilie 29, 2013, 08:09:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Sieglind

Citat din: mezei din Mai 11, 2013, 04:49:17 PM
Sincer nu am citit nici un rand din inventia lui Anatol  :-[ si nu am nici in plan sa fac asta,deorece nu ma intereseaza deloc acest subiect.

Posibil sa fie un SF dar ca sa-l "lamuresc" pe Anatol de acest lucru ar trebuii sa ma documentez cat de cat.Daca nu ma pasioneaza subiectul consider ca este o pierdere de vreme sa-mi "uzez" neuronul pe acesta tema!  ;D ;D ;D

PS Comentariul cu "te pui cu blondele" s-a vrut a fi o gluma ca si  reactie la un comentariu "acid" anterior ;D ;D ;D


Ok, am înţeles că nu te interese(a)z(ă)  (dacă-s blondă sau brună)  :D

Dar dacă - vreodată - are să te intereseze şi ce-i cu forajul la mari adâncimi (şi cât de mari pot fi aceste adâncimi, fără să ajungi să forezi pe tărâmul SF-ului), uite:

24 de naţiuni declanşează o amplă operaţiune de forare în adâncurile Terrei

Până în 2020, va începe o operaţiune de forare în scoarţa Pământului până la 10 Km adâncime, scrie National Geographic.

http://www.gandul.info/reportaj/calatorie-spre-centrul-pamantului-24-de-natiuni-declanseaza-o-ampla-operatiune-de-forare-in-adancurile-terrei-8108683

Şi atenţie! nu numai noi avem limite:

Limits of the technology

http://en.wikipedia.org/wiki/Drilling_rig

virgil 48

  Ti-am spus ca este cazul sa aranjezi titlul topicului fiindca nu se asorteaza deloc
cu numele forumului. Clarifica ce vrei sa intelegem prin "masina expeditoare"!
 Sau poate a inteles altcineva?

Sieglind

Acum e mai clar?

Citat din: Anatol din Aprilie 29, 2013, 08:09:52 PM
Am brevetet un utilaj forajer pentru forarea sondelor cu adâncimi de câţiva zeci de km, şi postez până când rezumatul fiindcă nu am găsit încă cum pot trece desenele din calculator aici pe forum, poate imi sugerează cineva  :-[.

Rezumat:

 Invenţia se referă la forarea sondelor, în particular la un utilaj forajer pe bază de maşini forajere expeditoare inteligente care poate fi utililizată  la forarea sondelor  extrem de adânci.
Utilajul forajer pe bază de maşini forajere expeditoare(4), prin caracteristicile sale constructive, este destinat pentru forarea sondelor cu adâncimea de aproximativ treizeci de kilometri, la temperaturi de pâna la plus aproximativ şapte sute de grade odată ce în construcţia utilajului forajer ce coboară în sondă nu sunt incluse detalii care necesită temperatură stabilă, şi construcţia utilajului este prevăzută să nu depindă de diferenţele mari de presiuni atmosferice din adâncurile sondei cu cele de la suprafaţa planetei .


Eu l-am considerat o glumă. Şi l-am tratat ca atare.

O zi frumoasă vă urez!


Orakle

@Sieglind
Hai ca azi m-am autodepasit  ;D si am rasfoit-o de curiozitate si pe asta cu "furajatele"  ;D
Sunt doar 3 pagini si nu am patit nimic !  ;D

O prima concluzie este ca acest utilaj este o "furajata heavy metal" plina de lanturi bolturi si sapaligi
Acuma realizez si penibilul frazei scrise de mine mai sus:
Citat din: mezei din Mai 11, 2013, 04:49:17 PM
Posibil sa fie un SF dar ca sa-l "lamuresc" pe Anatol de acest lucru ar trebuii sa ma documentez cat de cat.
Sper totusi ca este o gluma!

Anatol

Citat din: virgil 48 din Mai 11, 2013, 06:26:11 PM
  Ti-am spus ca este cazul sa aranjezi titlul topicului fiindca nu se asorteaza deloc
cu numele forumului. Clarifica ce vrei sa intelegem prin "masina expeditoare"!
  Sau poate a inteles altcineva?
Nici acum nu prea ințeleg, posibil trebuia sa scriu "un nou principiu de forare" dar tot odata eu doar am pus topicul, la capitolul noutați in tehnologii, inovații. Spun si eu poziția mea, si odata ce nu am format un curs, o programa de realizare, azi pot sa spun una mane alta,  mai ales la probleme augziliare.

Voi posta intr un scurt tarziu toata lucrarea si atunci voi discuta.


ariel55

Citatazi pot sa spun una mane alta,  mai ales la probleme augziliare.

;D ;D ;D ;D ;D!

P.S. http://superdeep.pechenga.ru/
:o
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Anatol

Forarea la adancimi mari, spre deosebire de ascensorul cosmic e posibila fiindca este de ce sa sprijini aceste masini lungi de zeci de km, dar pana cand toți vor sa foreze adanc dar in general numai cu o singura masina conducatoare care se afla la suprafața pamantului. 
Ariel 55 ce ai facut tu pentru romania ca tot o reprezinți.

ariel55

Tolea dragule, rusnacii la 12000m au constatat ca rocile , din cauza temperaturii si presiunii in strat deveneau plastice , impiedicand forarea.La 30km ai tai, cum o fi?
CitatAriel 55 ce ai facut tu pentru romania ca tot o reprezinți.
Adica , cum o reprezint Tolica dragule?
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Sieglind


ariel55

Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Anatol

Eu am lucrat asupra acestui utilaj de foraj fiindcă am privit o emisiune unde japonezii propun americanelor să foreze 20km pe perimetrul parcului Yellowstone pentru ca el sa nu detoneze, ci să erupă lin, incet, în caz dacă activaţia solară, creşterea temperaturilor, din ultimii ani pot duce la aşa ceva. Şi odată ce nivelul tehnologic de acum nu permite forarea mai adâncă de 10 000 metri, m-am gandit s-o dezvolt eu.
  Odată ce în România sunt Rus, iar în Rusia sunt Român... pentru todeauna, hai să fie aşa!, dar nu este o afacere politică.
  Şi iaca tot acum o sa munceasca cineva care poate fi birocrat, dar acum Virgil 48, ca tot umbla de la un nivel la altul prin vilă şi nu ştie ce să facă cu banii, poate cumpăra brevetul cu 25 000 euro că peste doi ani vor fi suficienţi un milion de euro.

O zi bună!, Eu acum mă odihnesc puţin, iar încurând voi circula Japonia-SUA, SUA-Japonia să salvez tera de potenţiala detonaţie! :-[ 

mircea_p

Citat din: Anatol din Mai 13, 2013, 11:54:00 AM
Eu am lucrat asupra acestui utilaj de foraj fiindcă am privit o emisiune unde japonezii propun americanelor să foreze 20km pe perimetrul parcului Yellowstone
Sa nu fi fost doar o metoda mai originala de a face cunostiinta. (de "agatat").
In loc sa le propuna americanelor sa mearga la un film sau la un picnic, e mai original "hai sa foram in parcul Yellowstone". Si bineinteles, instrumentul lor e mai lung decat al americanilor.  :D


Anatol

Italienii trebue să foreze la vre-o 50 km distanţă de vulcan cu înclinaţie, pentru ca eruperea să se producă într-o direcţie aleasă.  Şi am să mă duc cu proectul meu la PRO tv, să-i gasesc pe jurnaliştii ce au discutat cu reprezentantul de colo!  Îmi salvez şi lincul, pentru o prezentare trebue să fii pregatit bine.

Orakle

Citat din: Anatol din Mai 13, 2013, 05:09:59 PM
Italienii trebue să foreze la vre-o 50 km distanţă de vulcan cu înclinaţie, pentru ca eruperea să se producă într-o direcţie aleasă.  Şi am să mă duc cu proectul meu la PRO tv, să-i gasesc pe jurnaliştii ce au discutat cu reprezentantul de colo!  Îmi salvez şi lincul, pentru o prezentare trebue să fii pregatit bine.

Sa ne anunti din timp la ce data este emisiunea sa ne luam concediu in data respectiva!
Roaga-i te rog sa nu fie difuzat concomitent cu Suleyman Magnificul sau cu Bahmuteanca ca va fi  greu sa ne decidem ce sa alegem si risti sa ne pierzi ca si telespectatori!

O zi buna! Si o forare cat mai lunga!