Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Filtrele de apa cu osmoza inversa

Creat de cristivivo, Ianuarie 21, 2010, 08:47:01 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristivivo

Osmoza inversa este o metoda performanta de purificare a apei care a revolutionat notiunea de filtru de apa.

Procesul de osmoza inversa a fost observat prima data in 1748 de Jean Antoine Nollet. Pentru urmatorii 200 de ani osmoza inversa a fost numai un fenomen observat in laborator. In 1949 Universitatea Californiei Los Angeles (UCLA) au inceput cercetarile pentru desalinizarea apei de mare folosind o membrana semipermeabila, iar in 1950 cercetatorii de la UCLA si Universitatea Floridei au produs cu succes apa pura din apa de mare folosind osmoza, insa debitul obtinut era prea mic pentru ca descoperirea sa fie adusa spre comercializare.

In ultimii ani comercializarea purificatoarele de apa cu osmoza inversa a luat amploare, nenumarate familii si institutii optand pentru instalarea acestora in propriile resedinte pentru o apa sigura.

Sursa: www.purificatoare-apa.com

mwcrc

#1
eu tind sa cred ca postarea ta este o reclama si nici decum una cu  continut informatic!

Adi

Si mie imi pare a reclama, dar una care aduce si informatii stiintifice sau despre istoria stiintei. Totusi, eu nu stiu ce este osmoza si osmoza inversa si cum ajuta ele la filtrarea apei. Desigur, as putea cauta eu, dar l-as ruga pe interlocutor sa explice. Astfel ar arata ca nu a scris aici doar pentru a isi face reclama, ci si pentru a contribui cu ceva la aceasta comunitate de stiinta.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro