Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Detectorul de minciuni

Creat de Anatol, Aprilie 22, 2011, 01:59:14 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anatol

De ce se evita aplicarea poligrafului in societate, in special in politie? http://www.poligrafpoligraf.ro/ Fiindca fiecare societate aparte traeste pe legile ei? Fiecare isi face mafie in orasul lui?

Anatol

 De pilda: http://m.protv.md/#!/stiri/social/se-intampla-in-moldova-batut-cu-bestialitate-de-doi-elevi-langa.html baiatul nu a scris plangere la politie, se spune pe forum si agresorii se plimba prin sat. Asa o fi si cu poligraful, trebue singur, inteleg, sa faci demers.
Dar altceva vroiam sa intreb, si am sa formulez, despre cum organele de drept sant de partea "fratelui ori sorei" mai mare care creste si e invatata sa fie totul a ei ori lui, si pe parcursul problemelor politia apara pe cine nu trebue,nu vede problema de baza si lumea la fel: -ca el este un prapadit", dincoace cel mai energic sa-i zic, imbla si face curse, santajuri si capata prioritate sa fure intelectual.
Moldova e cea mai betiva din lume, si cea mai nefericita dupa niste studii recente.   

Scientia

Poligraful nu este un instrument omologat în justiţie, Anatol. Pentru că nu este sigur, poate fi păcălit de către infractori. Mulţi dintre aceştia au capacitatea de disimulare necesară păcălirii aparatului.

Altfel, nu dispera, Moldova nu este nici cea mai beţivă, nici cea mai nefericită ţară din lume. Gândeşte-te la ce se întâmplă în cea mai mare parte a Africii, în multe ţări din Asia de Sud ori America de Sud. Acolo mor sute de mii de copii anual de inaniţie ori de boli (pentru multe existând medicamentaţia, dar neexistând banii pentru procurarea acesteia).
Geografia de multe ori determină nivelul de dezvoltare. Probabil că vor veni şi vremuri mai bune.

AlexandruLazar

Problema poligrafului nu este că e ușor de păcălit -- dimpotrivă, problema lui e că dă foarte multe rezultate fals pozitive. De fapt ceea ce face este să măsoare o serie de parametri fiziologici care sunt în afara valorilor normale atunci când se dă un răspuns fals, dar și atunci când cel care răspunde este emoționat, speriat, a băut mai multă cafea decât era cazul, suferă de anumite afecțiuni cardiace și așa mai departe.

De aceea, chiar și atunci când este efectuat, testul cu poligraful nici măcar nu constituie o probă. Poate fi însă uneori de ajutor, dar numai pentru judecător sau pentru investigatori, în ideea că poate exclude anumite piste (pentru că poate da rezultate fals pozitive, dar fals negative un pic mai greu).

În țările ca România, de cele mai multe se refuză testarea poligrafică tot din acest motiv. Întrucât legea nu interzice difuzarea rezultatelor în timpul procesului, iar probabilitatea unor rezultate fals pozitive este foarte mare, pe la noi trusturile media și comunitatea publică, în mare parte cu puțin deasupra nivelului de comunicare de uliță  ;D, abia așteaptă să discute cum X a mințit la proces numai pe baza poligrafului.

Anatol

"Fals pozitive" de inteles politizarea intrebarilor?

http://m.stirileprotv.ro/index.php?article_id=3249924&comments_page=4  R.Moldova consuma cel mai mult alcool din lume.

http://www.vacante.md/blog/2008/10/02/moldova-cea-mai-nefericita-tara.html  Cea mai nefericita tara!, desi eu asa pot intelege,si sant de acord, ca cel mai sarac om din lume este cel care are cele mai mari datorii la banca!?

http://www.allmoldova.com/ro/moldova-news/1249048858.html  Cel mai mare cimitir din Europa!

Si am auzit ca raul Prut e cel mai curat din europa.?

AlexandruLazar

Citat"Fals pozitive" de inteles politizarea intrebarilor?

!?

Un rezultat fals pozitiv înseamnă că poligraful spune că subiectul minte, deși de fapt spune adevărul.

Anatol

Eu tocmai de aprecieri fals pozitive a poligrafului ma teme-am.
Vreau sa intreb sant oameni social dependenti si independenti, adica pentru independenti nu-s dovezi -nu ai ce il atinge, iar pentru dependenti se recurge la sanctiuni fara dovezi, desi invinuirea deseori este politica sa-i zic. Nu este una din pricini de ce poligraful se greseste, de fapt persoana ce se testeaza e educata social gresit. Probabil mai intai ar fi trebuit de facut teste cei pentru persoana adevarul in diferite medii de intrebari?

VreauSaCunosc

Pentru ca NU este sigur,adica unii il pot pacali,altii se pot pacali in sensul ca sunt mai emotivi.

valangjed

Off topic:Anatol , temeam , se scrie asa cum am scris eu.Daca ai invatat sa folosesti cratima nu face exces.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

ariel55

Tolea  draga, nu baga in seama, eram acu vreo 3 ani in Papua si m-au bagat la detector, sa vezi minune!acu statea numai in sus.S-au prins dupa o stamana ca era umiditatea la 90%....nu-i baga in seama ca e fizica in ajutor!Succes!
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!