Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Curs Optimizare Seo- Partea I Găsirea cuvintelor cheie potrivite

Creat de tataieee, Noiembrie 30, 2014, 10:45:57 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tataieee

Sa incepem cu inceputul.
Eu pe email-ul meu primesc cursuri despre cum pot sami imbunatatesc site-ul (Cursuri Seo) care sunt in total 5 cursuri si mam gandit sa vi le impartasesc si voua!
P.S: Cum am mentionat mai sus aceste cursuri le primesc pe mail deci putem spune ca si pe pro-area sunt in premiera!
Ca sa intelegeti ceva cititi tot articolul!

Sa incepem.
Partea I-Găsirea cuvintelor cheie potrivite
Primul pas în optimizarea pentru motoarele de căutare este alegerea cuvintelor şi expresiilor cheie, după care dorim să facem optimizarea site-ului web. Acest pas este foarte important, pentru că pagina noastră, degeaba ocupă un loc distinct în clasamentul motoarelor de căutare după anumite cuvinte cheie, dacă după cuvintele in cauză, oamenii nu au tendinţa de a le căuta. Pe de altă parte nici atunci nu suntem prea norocoşi dacă facem optimizarea după nişte cuvinte cheie, după care multă lume caută, dar aşa de mare este concurenţa, încât nimeni nu va găsi pagina noastră printre sute de mii de alte site-uri. Scopul nostru este, ca să putem găsi 4-5 cuvinte, după care merită optimizată căutarea.

Cum să adunăm potenţialele cuvinte cheie?
Prima dată trebuie adunate aceste cuvinte în funcţie de tematica site-ului web şi anume, 100 - 200 de cuvinte cheie potenţiale, fără nicio regulă specială, astfel proprietarul site-ului va putea să enumere câteva cuvinte cheie, pentru că el îşi desfăşoară activitatea în domeniul despre care este vorba pe site. Aceste cuvinte merită introduse într-un tabel excel. Dacă am notat toate cuvintele, ce ne-au trecut prin minte, trebuie vizitate paginile web care aparţin concurenţilor şi poate primim şi de la ei câte o idee privind cuvintele cheie ideale. Pentru aceasta este necesar să căutăm după cuvintele notate până acum, şi să vizităm primele pagini web găsite şi din conţinutul lor să dezvoltăm arsenalul cuvintelor noastre.
Cuvintele cheie, cu cât sunt mai rar folosite, mai personalizate, cu atât sunt mai eficiente în optimizarea pentru motoarele de căutare. De exemplu o agenţie imobiliară din Bucureşti, dacă defineşte cuvântul "imobile" ca şi cuvânt cheie, nu are şanse să apară pe prima pagină a rezultatelor motorului de căutare, deoarece concurenţa este mare, dar dacă defineşte ca şi cuvânt cheie expresia "imobile bucureştene", atunci poate să obţină rezultate mai bune într-un interval de timp mai scurt. Mai târziu putem să facem încercări şi cu cuvinte mai dificile. (Mai ales că în urma definirii expresiei "imobile bucureştene", poate apărea pagina noastră web printre rezultatele căutării chiar şi la o simplă căutare după cuvântul "imobile".

Cum să alegem cuvintele cheie importante?
După ce am adunat mai multe cuvinte cheie, trebuie să ne decidem asupra unui număr de 4-5 cuvinte, iar acestea să fie acele cuvinte după care facem optimizarea paginii. Alegerea cuvintelor cheie potrivite este foarte importantă, pentru că degeaba alegem nişte cuvinte cheie după care nimeni nu are obiceiul să caute. Nici expresiile de căutare des folosite nu sunt bune pentru că obţinem atât de multe rezultate încât scad şansele de ieşire în evidenţă a paginii noastre web. Concluzia este urmatoarea: cuvântul cheie ideal pentru optimizare trebuie să fie unul popular, dar personalizat.

Pentru realizarea acestui lucru ar trebui să ştim cu ce frecvenţă se caută site-uri după cuvântul respectiv şi cât de mare este concurenţa.

Putem găsi pe Internet numeroase programe gratuite sau contracost care ne furnizează informatii din propria lor baze de date despre gradul de popularitate al cuvintelor de căutare(de exemplu
http://www.wordtracker.com

, dar nu putem avea încredere în corectitudinea acestor rezultate, pentru că bazele de date pentru cuvintele româneşti ale acestor programe sunt cam slăbuţe.

Cei care nu vor să investească atâţia bani sau nu vor să aştepte să treacă câteva săptămâni până ce optimizarea paginii îşi face efectul, pot folosi prin intermediul Adwords-ului o unealtă foarte eficientă, aşa numita Google Keyword Tool, care ne arată despre fiecare cuvânt cheie cât de frecvent este utilizat de către vizitatori şi cât de mare este concurenţa publicitară.



Indiferent ce soluţie alegem dintre acestea, să nu uităm să completăm tabelul nostru Excel cu gradul de popularitate al fiecărui cuvânt cheie.

Celălalt factor care ar trebui măsurat este numărul optimizărilor pe un anumit cuvânt cheie, ca să ştim cât de mare este concurenţa publicitară, după care ne putem da seama, cât ar fi de uşor/greu să ajungem în topul clasamentelor. Această problemă este foarte uşor de rezolvat. Facem o simplă căutare google şi ne uităm câte pagini relevante au fost găsite. (Bineînţeles că din aceasta nu putem stabili cu precizie puterea de optimizare a paginilor din topul clasamentului, dar dacă multe pagini se ocupă cu această tematică, atunci în mod sigur vor fi între ele şi pagini bine optimizate.




Să introducem în tabelul nostru Excel şi aceste valori, după ce să aranjăm lista în ordine descendentă după gradul de popularitate şi anume, cele mai populare cuvinte să fie în faţă. Decizia noastră privind alegerea cuvintelor cheie potrivite trebuie să fie subiectivă. Dacă avem încredere în puterea paginii noastre trebuie să alegem primele 4-5 cuvinte care sunt cele mai populare în rândul vizitatorilor chiar şi dacă pentru aceste cuvinte este cea mai mare concurenţa publicitară. În caz contrar să alegem un arsenal optim de cuvinte cheie.

La sfârşitul operaţiei trebuie să stabilim cele mai importante cuvinte cheie cu care vrem să ne ocupăm în continuare.

Din următorul articol putem învăţa cum să aranjăm pagina noastră web ca să fie optimizată pentru cuvintele cheie alese.

Sursa: http://clubtech.ro/viewtopic.php?f=93&t=948

princehansolo

Ai două variante:
1) optimizezi paginile site-ului pentru motoarele de căutare
2) plătești pentru a fi afișat în pagina de rezultate de la motoarele de căutare. Ca și exemplu, dacă cauți "google ads" în Google ești ghidat pentru utilizarea acestui serviciu al Google. In Google Ads poți să îți faci și un calcul privind cât te costă reclama prin acest procedeu. Pentru Bing nu știu, dar ar trebui să cauți "research optimization".

Pentru 1): motoarele de căutare se bazează pe roboți automați care indexează paginile în funcție de cuvinte cheie. Există în pagina HTML, în secțiunea <head> posibilitatea să introduci tag-ul "meta": <meta name="keywords" content="inchirieri auto Otopeni, inchirieri auto, masini de inchiriat">.

M-am uitat la site-ul tău. Este un site elaborat, care are deja tag-ul meta keywords. Cei care au făcut site-ul tău ar trebui să știe cum să optimizeze site-ul pentru motoarele de căutare.
Toate-s vechi și noi sunt toate