Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

situatie interesanta

Creat de kristian, August 05, 2011, 09:06:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kristian

Salut membrii forumului.

Ma numesc Cristian si ma aflu intr-o situatie interesanta. Acum 5 ani am fost in postura de a alege intre Politehnica si ASE. Am ales ASE, intrucat la acel moment economistii erau cautati iar singurele meserii ingineresti profitabile erau cele de electronist si programator.

Nu regret alegerea facuta, intrucat am obtinut o pozitie buna cu perspective foarte bune. Cu toate acestea, m-am intalnit din nou cu fizica in urma cu cateva luni si mi-am adus aminte de interesul meu deosebit din liceu pentru aceasta materie (obtinusem si rezultate foarte bune la olimpiadele scolare, dar....alegerea in viata am facut-o deja).

Si totusi, n-am putut sa rezist si mi-am cumparat cursurile de fizica Berkeley (cele 5 volume) si am inceput sa le citesc. Si, culmea, chiar imi dau seama ca le pot citi fara prea mare efort, iar lucrurile se leaga.


....iar intrebarea mea este: totusi, exista posibilitatea de a face cumva facultatea de fizica in Bucuresti (forma ID sau altfel), intrucat simt ca as regreta daca mi-as ingropa aceasta curiozitate reinviata. Dar in acelasi timp nici nu vreau sa imi periclitez prea mult cariera.

Astept cu interes si sinceritate sugestiile dvs.

Va multumesc!

Scientia

Salut şi bine-ai venit pe forumul Scientia.

Părerea mea este că, odată ce ţi-ai stabilit cariera, îţi poţi hrăni pasiunea citind în domeniul fizicii. Literatură în engleză de cea mai bună calitate este cu prisosinţă de găsit pe Internet.

Nu cred că se poate facultatea de fizică de la Măgurele sub forma învăţământ la distanţă. Şi chiar dacă s-ar putea, la ce bun? ID-ul, cel puţin în România, nu este decât o formă de a acorda diplome, nu de a forma specialişti, oricare ar fi domeniul.

HarapAlb

Daca vrei sa-ti continui activitatea de economist nu cred ca se merita sa urmezi facultatea de fizica doar de amorul artei. Sunt destule manuale, pe langa cele mentionate de tine mai gasesti si cele trei volume ale lui Feynman, singura problema fiind aparatul matematic care s-ar putea sa-ti lipseasca in anumite situatii. Asta nu trebuie sa fie o problema pentru ca acum avem la dispozitie multe carti in format electronic.

cristi

Citat....iar intrebarea mea este: totusi, exista posibilitatea de a face cumva facultatea de fizica in Bucuresti (forma ID sau altfel), intrucat simt ca as regreta daca mi-as ingropa aceasta curiozitate reinviata. Dar in acelasi timp nici nu vreau sa imi periclitez prea mult cariera.

asemanator am patit si eu ca tine. eu am ales sa fac a doua facultate de fizica la zi si am ajuns ca in ziua de azi sa imi castig painea nu din prima facultate ci din fizica...
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club