Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

prezentare PrinceHanSolo

Creat de princehansolo, Septembrie 19, 2023, 03:04:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

princehansolo

Mă prezint aici la insistențele lui Atanasu:
- am terminat liceul profil mate-fizică în 1989
- am făcut facultatea de medicină între 1991-1997
- am făcut 1 an de Studii Aprofundate în Biostatistică și Informatică Medicală (1997-1998)
- am făcut mai multe încercări de a lua doctoratul în Informatică medicală. Am studiat "Interfața om-computer, aplicații medicale", "Structuri repetitive în celule"

Am preferat o carieră tehnică: în informatică.
- Primul meu program de informatică a fost în 1989 într-o echipă de 3. Era în BASIC, pe calculatoare TIM-S sau HC, fiind reprezentarea imaginii unui cub într-un sistem de lentile și oglinzi.
- am realizat primele mele programe de contabilitate în 1995 (contabilitate primară și generală).
- am făcut un program pentru inginerii instalatori: calculul diametrelor conductelor de apă și gaz într-o rețea ramificată
- am făcut mai multe baze de date în medicină, inclusiv achiziții de imagine de la ecografe. Bazele de date erau pentru diverse laboratoare.
- am făcut un program tip "content manager".
- am fost un om bun la toate (în informatică) la o clinică. Fiind singur, am întreținut atât partea de hardware (calculatoare și rețea) cât și de software.
- am făcut tehnoredactare (teze de absolvire, teze de doctorat, cărți), studii de biostatistică.

În 2001 am plecat în Franța și am lucrat vreo 4 ani într-o firmă IBM Partner. Apoi am schimbat câteva firme. În principal am dezvoltat aplicații de tip Internet-Intranet, adică baze de date cu acces prin interfețe Internet Explorer. În 2007 m-am întors în România. În Franța am văzut că tehnica de la IBM este cu adevărat avansată. Și poveștile despre faptul că la doctorat trebuie venit cu contribuții personale mi se pare hilar - dezvoltarea tehnicii în informatică (atât software cât și hardware) fiind din anii 1970 până în prezent.
Mi-am luat un certificat Sun Java 1.2 Programmer (deci sunt programator recunoscut) din 2002.

În încercarea mea de a-mi lua doctoratul, am studiat interfața om-computer. Eram în România și nu aveam nici un sprijin financiar pentru a-mi cumpăra interfețe de calculator pentru achiziția de semnal. De aceea am încercat să creez inteligență artificială cu partea software (fără partea hardware). Am fost destul de aproape de a finaliza cum funcționează neuronii în rețeaua sistemului nervos central, în România. Finalul l-am făcut în Franța în 2001.

Deci sunt specialist în reinventarea roților. Nu prea am experiență de lucru în echipă, dar mă descurc singur. Am văzut că este mult mai ușor să progresezi în echipă... Asta este... Nu am dat importanță nici hârtiilor care atestă cunoștințele sau experiența din anumite domenii, nici notelor de la școală sau facultate.

Cei care sunt interesați de detaliile din CV-ul meu - pot să mă întrebe.
Toate-s vechi și noi sunt toate

atanasu

Printe,
Nu ti-am cerut sa-ti faci aceasa prezentare interesanta si demna  de  felicitari desi termenul"insistente "este  cel putin o exgerare.
Am intrebat  ceva despre studii intruct am indoiieli privitoare la capacittea ta de intelegere.
Dar am spus ca este clar ca de vina este si scoala care creaza robotei  supusi pe viitor sistemelor expert(primele aprute in secolul trecut in diagnoza medicala si in cercetari date satelitare in geologie-resurse militare ( mai nou in mare dezvoltare in multe domenii si numite AI)
Dar este  ok cum vrei sa rapunzi si-ti multumesc.
PS Pentru  "Interfața om-computer, aplicații medicale" poate iei legatura cu dr mat. Dan Desideriu Farcas doctor in matematica  si membru pentru astfel de preocupari(pe langa conducerea ASFAN) al Academiei  de Stiinte  Medicale .