Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

Teoria fizicii particulelor / Re: Bozonul Higgs
Ultimul mesaj de calahan - Noiembrie 26, 2024, 10:01:03 AM
Atanasu
Este de mirare ca acei cercetatori de la CERN au descoperit particula care da masa particulelor, fara sa stie macar ce este parametrul fizic masa. Eu am aratat ca parametrul fizic masa este, ca toate marimile fizice, o masura scalara a miscarii si este data de produsul dintre acceleratia normala si suprafata care inchide sursa de miscare. La fel putem spune ca cercetatorii nu au habar de esenta fizica a fortelor de care pomenesc. Esenta fizica a fortelor este tot o masura a miscarii, este o marime vectoriala care este nascuta din deosebirea de miscare dintre doua sisteme si este data intotdeauna de produsul dintre o suprafata S si presiunea p exercitata pe acea suprafata. F=p.S. Iar presiunea p este data de patratul acceleratiei normale la suprafata. p=a2.   F=a2.S=(L/T2).(L/T2).L2=L4/T4=v4. Acestea sunt chestiuni care nu sunt scrise in tratate, in manuale, sau in revistele de specialitate. 
mariuslvasile
Citat...cred ca lumina e o unda in eter cum credeau Maxwell si Tesla.

Eu am mai aratat, de cateva ori, ca fotonul (lumina) nu poate fi unda, fiindca in vid nu functioneaza mecanismul undelor. Fapt dovedit experimental, de sinfazarea campului elrctric cu cel magnetic si de lipsa retroradiatiei ceruta de mecanismul undelor. Fotonul dupa mine este doar un relief electromagnetic, care luneca hidrodinamic prin sanul materiei inponderale, fiind propulsat de catre forta electromagnetica. Am demonstrat intrun articol ca forta electromagnetica  Femg=B.I.L  este un efect hidrodinamic, de tip Magnus, in sanul materiei inponderale. De la descifrarea sensului fizic al constantei de actiune, a lui h, se gaseste ca fotonul este o structura dinamica periodica similara motorului electric liniar si se pot determina 52 de parametri fizici ai fotonului.
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
Ultimul mesaj de atanasu - Noiembrie 25, 2024, 07:46:16 PM
Un PS  ptr #306, ref la  https://www.telework.ro/ro/teoria-stabilitatii-hegemonice/?

PS: Pax Americana! Adrian Dohotaru(Dumenzeu sa-l odihneasca fiindca a fost "cineva") mi-a spus ca pentru ca azi o mare  putere sa fie o supraputere ar trebui a indeplineaca  deplin trei conditii:
-sa fie capabila   sa distruga orice tinta, oriunde in lume;
-sa aiba o economie care sa-i permita sa sustina acesta forta miltara si poporul ei sa taiasca bine;
-sa fie o democratie  reala;
 Pe atunci doar USA corpundea iar eu am povestit asta  un an mai tarziu intr-un grup in care  se afla si ministrul german  Genscher spunand ca daca UE ar avea si forta militara necesara ar fi si ea astfel. A fost foarte  de acord!
mariuslvasile
Citatcom/2024/10/michelson-morrey-experiment-did-not.html?m=1
Eu am aratat ca rezultatul experimentului M-M se datoreaza cuplajului densitatii masice a luminii cu campul de densitate emanat din substanta pamantului. Cuplaj care impune aceeasi viteza de propagare (translatie) a luminii in toate directiile din planul orizontal. Acest cuplaj face ca razele de lumina care merg in directii perpendiculare sa parcurga lungimile egale ale bratelor interferometrului in exact acelasi timp. Si deci nu se va constata nicio deplasare a franjelor de interferenta. Cuplajul densitatii masice a luminii cu densitatea masica a mediului transparent in miscare explica simplu formula lui Fresnel, zisa de antrenare partiala a eterului. Articolul in care am explicat formula lui Fresnel, de compunere a vitezelor, postat de mine pe: -astronomy.ro-. am vazut ca a fost descarcat de aproape 800 de ori, fara sa am observatii critice.
Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie / Re: Teoria relativitatii gener...
Ultimul mesaj de atanasu - Noiembrie 25, 2024, 09:04:05 AM
O prostie infinita este sa confunzi rasimul antisemit mai exact antiudeu au antitzigansc sau anti negroid cu critica si dezaprobara reala neori din pacat poat chiar violenta a cmportmentului prin nimic rasist ci doar cultural sau educational  al actiunilor aparent antimite  sau tziganesti punctual tintite in mod legal  precum  pentru toti.
Aici a castigat acest domn din pacate se pare ca Dughinit, care se numeste Georgescu.
Teoria fizicii particulelor / Re: Bozonul Higgs
Ultimul mesaj de atanasu - Noiembrie 25, 2024, 08:21:33 AM
https://www.telework.ro/ro/ce-este-un-inginer/?unapproved=111256&moderation-hash=8c4dbbb7cd725ef47c67cf93fffb1383#comment-111256
ion adrian 25/11/2024 |
Comentariul dvs. așteaptă să fie moderat.
Eu sunt si inginer dar ma consider mai degraba cercetator desi acestea doua merg impreuna.
In anul unu de politehnica am scris un articol la gazeta universitatii in care spuneam ca inginerul rapunde la intrbarea CUM? pe cand cercetatorul la intrebarea DECE?. Cati l-au ineles? Cred ca rectorul meu de atunci prof. Cristofor Simionescu cu sguranta daca l-a vazut.
In modelul clasic al atomului al lui Bohr, frecventa de rotatie a electronului in orbita inferioara a unui atom de hidrogen este conform ChatGPT:

CitatThe classical rotation frequency of an electron in the ground state of a hydrogen atom, according to the Bohr model, is approximately 6.57 x10^15 Hz

Ceea ce corespunde frecventei unei unde Ultraviolete:

CitatAn electromagnetic (EM) wave with the same frequency as the calculated rotation frequency of an electron in the ground state of a hydrogen atom (approximately 6.57 \times 10^{15} {Hz}) would fall within the ultraviolet (UV) range of the electromagnetic spectrum.

Si pentru un atom de metal (Aluminiu) este:

CitatThe orbital frequency of a ground-state (1s) electron in an aluminium atom, using the Bohr model, is approximately:

5.93×10^15Hz.

This frequency is in the ultraviolet (UV) region of the electromagnetic spectrum.

Ceea ce arata ca este exact rezonanta cea care produce efectul fotoelectric. Dovedit stiintific si matematic.

QED.

Apropo de experimentul Michelson Morley, am aratat de ce e gresit aici:

https://vasileffect.blogspot.com/2024/10/michelson-morrey-experiment-did-not.html?m=1

E gresit pentru ca a avut la baza o premiza gresita, si anume ca viteza luminii s-ar modifica in functie de miscarea pamantului in eter. Ceea ce e fals, pentru ca viteza de propagare a undei nu depinde de miscarea sursei, ci doar de mediul in care se propaga. Asa cum viteza sunetului nu se schimba atunci cand sunetul e emis de o sursa in miscare, ci doar frecventa/lungimea de unda conform efectului Doppler, nici viteza luminii nu se schimba atunci cand e emisa de o sursa in miscare. De aceea ea va ramane constanta indiferent ca o masori in sensul directiei de miscare a sursei, sau perpendicular cu aceasta.

Prin urmare asteptarile fizicienilor lui peste erau complet nefondate si eronate, ceea ce a dus la o concluzie la fel de eronata. Si toate experimentele de acest tip sunt fundamental gresite, inclusiv cel mentionat de tine, pentru ca se bazeaza in totalitate pe o premiza falsa.

Si char daca ar fi fost corecta, ei nu iau in considerare faptul ca traiectoria pamantului e circulara sau eliptica, nu rectinilie, si deci ca directia de miscare a pamantului in eter se schimba. Si nici ca pamantul se invarte in jurul propriei axe. Ei trateaza pamantul ca pe un corp care se misca perfect drept in eter. Ceea ce e foarte stiintific.
mariuslvasile
Teoria metafizica a lui Einstein a impregnat toata fizica, doar fiindca ierarhii sistemului teoretic al fizicii au sustinut in permanenta mediatizarea teoriilor relativiste, fara sa evidentieze erorile de intelegere a fenomenelor fizice. Si politica mediatizarii teorilor metafizice relativiste functioneaza in continuare. Nu se admite la publicare teorii care contrazic relativitatea. Orice articol stiintific de fizica, pentru a fi publicat, trebuie sa elogieze relativitatea. Iar in institutele de cercetare, nu sunt de loc finantate experimentele care prin concluziile lor, contrazic relativitatea. Iata de exemplu experimentul lui Martin Grusenic, cu interferometrul de tipul Michelson, care se roteste in plan vertical. Experiment care dovedeste, fara niciun dubiu, existenta fluxului eteric de aspiratie al substantei din masa pamantului. 
Citat din: mariuslvasile din Noiembrie 24, 2024, 11:23:28 AM...
Dar nu toti. Tesla de exemplu i-a contestat vehement elucubratiile metafizice. Pentru ca Tesla a inventat radio-ul in baza teoriei undei, nu a fotonului, si ce sa vezi radioul functioneaza perfect fara sa ia deloc in calcul constanta de actiune h. Einstein pe alta parte nu a inventat nimic in baza fotonului, nici macar o lanterna.
Poate Einstein a inventat vreo lanternă, dar era de fapt un corp negru...