Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

#1
Discuţii pe diverse teme / Re: un mic zâmbet de 1 Aprilie
Ultimul mesaj de atanasu - Azi la 07:36:01 AM
Si doua vorbe despre mine:
Sunt multe coincidente pe lumea asta dar, dupa Hamlet catre Horatiu:  "Sunt mai multe lucruri pe pământ și în cer decât spune filosofia ta, Horatio"  asa ca la capitolul coincidente semnificaive traite de mine pot pune faptul ca am absolvit un liceu in care a invatat Nicolae Vachid, unde Emilian fratele mai mare al tatalui meu nascut  la cativa ani dupa moarte lui Vachide, moare la 19 ani de tuberculoza(pe atunci era o boala mortala) cand profesorii spuau ca nu  mai au ce sa-l mai invete ci mai degraba invers , cand pe unul din holurile liceului absolvit de George Palade este o fotografie cu  promotia din 1930 in care printre elevi pe un scaun sta George Palade in uniforma, tinut protector si prieteneste de umar de bunul sau prieten si coleg cu care-si disputase premiul I cedat de tata(cedat de tata este termenul corect), tata fiind un tanar considerat unul dintr cel mai frumosi din acel oras si perioada(motiv pentru care a si cedat premiul- o alta poveste nostima) . Pe George Palade de acea l-am cunoscut personal dupa 1990 cred ca in 1994, la Cercul militar (Casa centrala a armatei (tata murise de ctiva ani) cand a vizitat Romania murind si el apoi dupa un  timp (2008) (nascut si el si ca si tata in 1912) .
Coincidente, coincidente...

PS Personal am fost sef de promotie, cred ca la nivel de centru universitar, daca as crede ce mi-a spus pe atunci rectorul meu,  un Academician membru din conducerea de varf a Romaniei, cu bursa republiacna si cu una din primele burse foarte rare pe plan national respectiv Gh Dej, ulterior cercetator  si Phd la prof Dumitru Mangeron.
#2
Discuţii pe diverse teme / Re: un mic zâmbet de 1 Aprilie
Ultimul mesaj de atanasu - Ieri la 05:56:23 PM
Marcel,
Iti mutumesc mult  si personal nu am deocamdata ce sa te mai intreb .
Voi citi atent tot ce ai scris, tu cat si ref.  bibligrafice pe care mi le-ai pus la dispoziie si desigur ca voi reveni cand voi avea ceva de spus.
PS Referitor la Iosif Asturian , de fapt Astarus, el este se pare creatorul in 2008 a sitului scienta.ro care la un moment dat, tot cam pe atunci a preluat de la dr fiz. Adi Buzatu situl acstuia devenit acesta pe care discutam noi acum . Inca nu i-am citit  cartea dar anul asta o voi face. :)
Scientia este un sit care depaseste nivelul romanesc asa ca eu cred ce am aflat prin 2015 la o cautare atenta si laborioasa  pe care nu as mai repeta-o, ca pe atunci era aparut si sutinut financiar in urma unui fel de program USA iar forunurile sale fiind dupa mine niste brainstorminguri (exceptand perpetuum mobillele)  gratuite ca nu se stie de unde sare iepurele.
Numai bine
#3
Atanasu,
Cartea am început să o scriu pe 3 decembrie 2008 - adică practic simultan cu declanșarea procesului propriei iluminări - dar fără să-mi fi propus să scriu o carte.
A fost ceva spontan, pentru că am început să înțeleg o grămadă de lucruri dpdv intelectual și am simțit nevoia să le "fixez" într-o carte - în primul rând pentru ceilalți (și în al doilea rând și pentru mine).
E adevărat că eu aveam "antecedente" în domeniul spiritual - și asta pentru că de-a lungul timpului experimentasem mai multe stări de iluminare parțială, prima dintre ele fiind în aprilie - mai 1990 (după cum detaliez în carte). Numai că aceste stări dispăruseră și îmi rămăsese un gust amar pentru că acum știam ce "gust" are iluminarea, iar din acest motiv Ignoranța de Sine mi se părea mult mai apăsătoare/amară pentru că o puteam compara cu Cunoașterea de Sine/Fericirea.
În plus, nici nu știam cum să fac să obțin din nou iluminarea (chiar și parțială) pentru că nu elaborasem încă Teoria Fericirii.

Au urmat apoi ani lungi și grei de căutări/bâjbâieli - în primul rând intectuale - în care am citit un volum enorm de cărți spirituale încercând să găsesc o modalitate de obținere a iluminării.
Deși niciuna dintre cărțile citite nu oferea Soluția = Teoria Fericirii, după ce am "filtrat" și "distilat" ceea ce citisem, și punându-mi și mintea și intuiția la contribuție, adică punându-mi "la bătaie" toate resursele intelectuale, emoționale, de intuiție etc, am reușit în final să "ajung la liman" - deși nici măcar nu știam dacă există acest liman.
Iar după 10 decembrie 2008, totul a devenit mult mai ușor, pentru că acum mă ajuta și Trezirea Conștiinței (chiar dacă doar parțială pentru moment) proaspăt obținute (iluminarea spirituală se mai numește și "Trezirea Conștiinței").
Iar dacă adaug la toate cele de mai sus faptul că aveam și o bază solidă dpdv al Fizicii - pentru că Fizica a fost materia mea preferată încă din clasa a 6-a de când am început studiul Fizicii - se poate înțelege cum am reușit să scriu cartea.

Deci scrierea cărții s-a bazat mai întâi pe un fundament intelectual (acumulat în timpul studiilor de la clasa 1-a până la terminarea Facultății de Automatică + prin citirea acelui volum enorm de cărți spirituale apărute după 1990), apoi pe fundamentul spiritual care a apărut și s-a adâncit și stabilizat după 10 decembrie 2008.
Dacă mai adaug și faptul că de când mă știu an încercat să înțeleg Realitatea în esența ei, avem acum "ingredientele" principale prin care se poate explica scrierea cărții.

Pe scurt, scrierea cărții se bazează în primul rând pe Trezirea Conștiinței declanșată pe 10 decembrie 2008, dar și pe fundamentul intelectual preexistent.
Adică dacă nu aș fi avut momentul 10 decembrie 2008 probabil că nu aș fi putut scrie cartea așa cum este acum, dar nici dacă nu aș fi avut un fundament intelectual corespunzător probabil că nu aș fi putut scrie cartea așa cum este acum.
La aceste 2 lucruri se mai adaugă și interesul/curiozitatea/dorința de a găsi sensul vieții și de a scăpa complet de suferință (sensul vieții fiind de fapt exact acela de a scăpa complet de suferință).

#4
Atanasu,
Da, după 10 decembrie 2008 viața mi s-a schimbat, sau mai exact a început să mi se schimbe (după cum detaliez în carte): este ca atunci când schimbi macazul la o cale ferată: intri pe un nou Drum la nivelul propriei RS, care te conduce către o nouă Destinație = Cunoașterea de Sine/iluminarea spirituală/Fericirea.
#5
Atanasu,
De unde știu că pe 10 decembrie 2008 (și chiar la o oră exactă care era aproximativ 18 - 18.30) am întrat pe Calea Spirituală (CS)?
Pentru că am simțit asta și pentru că acest eveniment care a durat aproximativ câteva secunde (adică a fost practic instantaneu) a fost obținut prin practicarea AS (Acțiunea Spirituală) - pe care tocmai o înțelesesem sau eram pe cale să o înțeleg dpdv intelectual.
De fapt, tot parcursul meu spiritual este expus în carte.
Această declanșare a procesului de obținere a Cunoașterii de Sine se numește în Evanghelie "botez" pentru că este o "scufundare" în tine/în propria RS/în propriile "adâncuri" psihice și este adevăratul început al Vieții Spirituale/al Căii Spirituale (exact din acest motiv Evanghelia începe cu botezul lui Isus).
Bineînțeles că "botezul" este prost înțeles (a câta oară?) de omul dublu ignorant - intelectual și spiritual - care cade (din nou) în "păcatul" interpretării ad litteram a textelor religioase/spirituale.
Astfel, botezul concret cu/în apă concretă =H2O este doar un simbol al adevăratului Botez care este scufundarea înspre Centrul Ființei - unde locuiește Sine-le Impersonal = Infinitul Supraconștient Impersonal.
Deci procesul de iluminare este declanșat prin Botez, apoi procesul devine automat (și ireversibil) pentru că este preluat și finalizat de către Sine-le Impersonal - care din acest motiv este supranumit și "Mântuitorul" sau "Unicul Mântuitor" (pentru că Sine-le Impersonal este unic).
Declanșarea procesului de iluminare - care este făcută de practicantul spiritual - se numește "botez cu apă", iar continuarea și finalizarea acestui proces - care este făcută de Sine-le Impersonal - se numește "botez cu foc".
De fapt, există un proces unic de "botez" = scufundare a conștiinței înspre Centrul Spiritual = SRS, dar care este realizat de actanți diferiți: mai întâi practicantul spiritual, apoi Sine-le Impersonal.
De-asta spune Isus că "cine se va boteza, va fi mântuit": adică cine va reuși să declanșeze procesul de iluminare prin Botez, va fi apoi mântuit de către Sine-le Impersonal (mântuirea = iluminarea spirituală = Cunoașterea de Sine).
Observăm că prima etapă = botezul cu apă trebuie să fie făcută de tine ("se va boteza"), în timp ce a doua etapă = botezul cu foc ți se face de către Sine-le Impersonal ("va fi mântuit").


#6
Atanasu,
Există un călător astral contemporan - Jurgen Ziewe, despre care am citit pe spiritus.ro - care își relatează (verbal) propriile experiențe de dedublări astrale. În plus, el fiind și artist vizual, își transpune aceste experiențe și vizual în mai multe desene/filmulețe.
E interesant de văzut aceste filmulețe pentru a ne face măcar o idee cât de mică despre cum arată Universul Astral (UA) = "lumea de dincolo" = "tărâmul celălalt".
Tot el spune că, odată, a reușit să-și acceseze o viață anterioară în care era un ghețar - adică făcea parte din regnul mineral.
Astfel, a experimentat (din nou) cum este să fii un ghețar, adică a avut acces (din nou) la conștiința/RS a unui ghețar.

#7
Atanasu,
Eu nu am avut ieșiri din corpul fizic conștiente și/sau voluntare - cu excepția celor involuntare și subconștiente din somnul cu vise (SCV) pe care le are toată lumea.
Pentru a înțelege dedublările astrale și a-ți da seama că sunt reale și nu fantasmagorii nu e nevoie să te dedublezi tu însuți.
În primul rând că e posibil să nu reușești niciodată să te dedublezi - și astfel ți-ai irosit viața - și apoi, chiar dacă reușești (după timp și energie consumate) - vei ajunge la concluzia că dedublările chiar există, concluzie pe care eu, de exemplu, o știam de la bun început. Adică eu nu am nevoie să mă conving prin experiență proprie că dedublările există - îi cred pe cei care au experimentat așa ceva, plus că am reușit să găsesc și o explicație logică (inclusiv prin TTE) pentru dedublări.
De fapt, am și eu mai multe experiențe care confirmă - chiar dacă indirect - existența lumii de dincolo/UA, a faptului că în SCV ești în UA, a fenomenului de reîncarnare și în final a dedublărilor.
Deci sunt o grămadă de argumente care toate converg/indică spre cele de mai sus ca fiind reale - toate cele de mai sus fiind de fapt legate între ele.
De exemplu, persoane apropiate deci credibile, mi-au relatat despre cum în vis (SCV) s-au întâlnit cu persoane din familie decedate (de exemplu tatăl) și care le-au spus, de exemplu: caută în casă în cutare loc și vei găsi cutare obiect - obiect a cărui locație o știa doar decedatul.
A doua zi de dimineață, persoana care a avut acest vis caută în locul indicat, și ce să vezi? "Surpriză": găsește exact obiectul indicat în vis.
Am pus surpriză între ghilimele pentru că asta e o surpriză doar pentru cei care nu cred în existența fenomenelor de mai sus - pentru cel care nu doar crede - ci și înțelege - că sunt reale, nu e nicio surpriză.
Eu însumi am avut mai multe vise care ulterior s-au dovedit a nu fi niște fantasmagorii, ci având legătură cu Realitatea inclusiv a Universului Fizic (UF).#8
Biologie / Re: ADAM si EVA chiar au exist...
Ultimul mesaj de atanasu - Ieri la 08:43:57 AM
Prin intermdiar am conversat cu chat-ul care daca  este bine condus prin intrebari "destepte" poate ajunge la limitele lui pe care si le si declara de altfel, eu ajungand  sa verific ce am aflat din google si sa mai si desvolt putin, asa ca tot ce voi spune aici sunt rezultatul acestor cercetari  si deci sunt certe la acest nivel de informare dar chat-ul care est verificabil de oricine  confirma valoarea unei asemenea ipoteze care deschide perspctive biologiei si eu nu pot face nimic in plus. Poti si tu sa verifici toate acestea.
#9
Discuţii pe diverse teme / Re: un mic zâmbet de 1 Aprilie
Ultimul mesaj de atanasu - Ieri la 08:29:38 AM
Pentruca doar dedublarile si contactul cu lumea astrala, verificabile cum a fost cazul luii Cioar apot fi utile din punct de vedere stiintific cuiva care nu are acces la asa ceva si de aceea eu le consider importante.
Tu ai avut iesiri din corp , ti-ai vazut si viata anterioara cu viteza ta fulgerului in cazul unei caderi de exemplu-cazul unui cunoscut de al meu
De unde stii ca in 2008 chiar ai intrat pe drumul CS? Ti s-a chimbat cu ceva viata din 2008? Cartea ai scris-o dupa acea si pe ce baza?
#10
Discuţii pe diverse teme / Re: un mic zâmbet de 1 Aprilie
Ultimul mesaj de Marcel Zăvoiu - Iulie 14, 2024, 10:15:38 PM
Atanasu,
Ținând cont de cele de mai sus, pot să-ți spun că nu-mi cunosc nicio reîncarnare și nici nu mă interesează acest lucru, pentru că adevăratul interes al omului este să obțină iluminarea/Cunoașterea de Sine și nu să-și investigheze viețile anterioare.
Eu nu încurajez pe nimeni să-și investigheze viețile anterioare - nu pentru că acestea n-ar exista, ci pentru că mi se pare un consum inutil de timp și energie.
Dacă am explicat fenomenul de reîncarnare, am făcut-o pentru a înțelege cum funcționează Realitatea și ce vrea de la noi - iar Realitatea/Existența vrea ca noi să obținem iluminarea.

Nu știu cum a întrat omul în noul regn și nici nu mă (prea) interesează.

Nu am nicio părere despre ID Prințul pentru că nu dețin suficiente informații.
Similar, nu am nicio părere nici despre chatul IA.

În concluzie, ceea ce recomand oricui/tuturor este că să-și concentreze eforturile pentru a obține iluminarea spirituală/Cunoașterea de Sine - deoarece beneficiile obținute de cel care reușește acest lucru sunt extraordinare/de neimaginat și pe toate planurile - și să nu-și consume timpul și energia cu tot felul de chestiuni inutile/irelevante în cel mai bun caz.