Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

#1
Popularizarea ştiinţei / Re: Inteligenta artificiala (A...
Ultimul mesaj de atanasu - Azi la 03:03:10 PM
Mda... Dar doar in masura in care deja o depaseste la Sah si Go :)
#2
Astazi am ajuns sa vedem cat s-a dezvoltat inteligenta artificiala, in anii urmatori cu siguranta va evolua mult mai mult , dupa parerea mea va depasii cu mult inteligenta umana.


Compania noastra inchirieriauto-bucuresti.com va ofera cele mai avantajoase solutii de inchiriere auto in Bucuresti, va oferim o gama extrem de diversificata de modele pe care le puteti inchiria , servicii de rent a car otopeni avantajoase si oferte de rent a car bucuresti in oras si aeroport.
#3
Biologie / Re: ADAM si EVA chiar au exist...
Ultimul mesaj de princehansolo - Azi la 01:02:34 PM
Atanasu

Mie mi se pare că teoria creaționistă și teoria evoluționistă nu se exclud una pe cealaltă. Dacă acceptăm teoria creaționistă înseamnă că acceptăm existența unor entități care pot să modeleze materia. Evoluția (după părerea mea) se face tot de către entități care modelează materia: evoluția fiind rezultatul acțiunii acestor entități.

Teoria modernă a evoluției (darwinistă) spune că speciile evoluează una din alta. Eu aș adăuga că evoluția este controlată de către entități inteligente (Inteligent Design). Controlul nu exclude evoluția.

Articolul pe care l-ai recomandat spune despre evoluția în timp a organismelor. Diferența între ce spune articolul și ce susțin eu este că articolul spune despre modificări aleatorii care în timp creează variabilitățile în cadrul speciilor și apariția unor noi specii. Eu cred că această evoluție este controlată de entități inteligente.

https://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/8375-de-ce-trebuie-sa-murim.html este un mod de a vedea evoluția, mod care se apropie de felul meu de a vedea evoluția.

Link-ul tău (https://news.temple.edu/news/2015-03-04/tree-life-shows-clocklike-emergence-new-species) consideră că evoluția noilor specii se datorează timpului. Eu cred că timpul acționează doar în măsura în care indivizii nou apăruți sunt mai bine adaptați mediului. Mediul este cel care se schimbă și speciile sunt modificate (de către entitățile inteligente) pentru a se adapta mai bine la mediu.

Ce spun eu nu exclude ce spui tu (că Adam și Eva au fost gemeni). Doar completează.
#4
Biologie / Re: ADAM si EVA chiar au exist...
Ultimul mesaj de atanasu - Azi la 08:48:26 AM
Printe,
Ai studii medicale si de aceea aici unde este in topic fiind legat si de speciatie trimit si la  acest articol cu  finalitate si medicala cum sunt de fapt toate din genetica .
Daca citesti articolul in intregime si poti sa emiti o parere te rog sa nu te sfiesti.
Eu am gasit articolul intr-o cautare documentare  pe care o continui pentru problema ipotzei mele privind "gemenii homozigoti si speciatia" si care sper a ma apropia de evaluarea mai exacta a probabilittii ca ipoteza mea sa fie total sau partial adevarata caci fiind consistnta si cu sens biologic nu o pot respinge ab initio. 
Deci dau titlul si rezumatul traduse de mine cu traducaorul, in franceza unde ma desurc mai bine decat in engleza :

https://news.temple.edu/news/2015-03-04/tree-life-shows-clocklike-emergence-new-species
L'arbre de vie montre l'émergence rapide de nouvelles espèces
Abstrait
Dans cet article, nous étudions la propagation d'une perturbation intrinsèque (non environnementale) le long de la chaîne d'ADN. En particulier, les conditions ont été recherchées pour qu'une perturbation, en plus de se déplacer de manière cohérente et complète, reste enfermée dans un fragment d'ADN pendant une durée de vie similaire à celles d'intérêt biologique de centaines de picosecondes ou à l'échelle de temps de nanosecondes. . Les conditions de fermeture de ces morceaux d'ADN et les conditions de prolongation de la durée de vie de la perturbation nous ont permis d'introduire la notion d'îlot temporel pour les séquences de paires de bases présentant ces caractéristiques. Le nombre de ces îlots temporels dans les chromosomes humains et leurs parties codantes a été calculé, et leur répartition inégale a été mise en évidence. Enfin, nous étudions des morceaux d'ADN constitués de nombreuses répliques, comme dans la maladie de Huntington. Ces systèmes comportant un certain nombre de répliques de plusieurs dizaines d'unités sont en fait des îlots temporels, bien que différents des simples déjà étudiés. Cependant, en augmentant le nombre de répliques, ces îlots temporels ont tendance à disparaître car la cohérence du mouvement de la perturbation en leur sein est perdue. Dans cette perspective, la maladie de Huntington, et d'autres maladies similaires, pourraient être interprétées comme la perte d'un îlot temporel.

Etc si spor la treaba daca te inhami.
Te salut,
A(IAM)
   
#5
Atanasu
Vii cu alte gaselnite, doar ca sa eviti un raspuns la obiectul chestiunii. Am sa te lamuresc ce spune legea lui Gauss, daca o intelegi. Spune ca masa gravifica a unui corp, de exemplu a Pamantului, este data de integrala campului gravific pe suprafata corpului. Si cum campul gravific este tocmai acceleratia gravifica normala la suprafata corpului g, inseamna ca gravificul este structura dinamica desfasurata in spatiu. Structura care pleaca de la structurile dinamice ale substantei si care apare la interactia substantei cu spatiul fizic. Interactiunea structurilor dinamice ale substantei cu spatiul creeaza efectul de masa al substantei. Efect care face ancorarea substantei in spatiu.
#6
Asa este dar pe de alta parte cu prostia asta simulata sustine cumva forumul care far tine si fara mine este in stare de coma  si vezi ca nici adminul nu ne mai viziteaza asa ca daca si-ar spune protiile pe un singur fir si nu ne-ar urmri pe unde postam ar fi ok.
#7
Atanasu
CitatEvident ca nu am ce raspunde poluatorilor cu buna stiinta sau poate fara buna stiinta  ai acestui fir(poluatori care daca inteleg aceasta poate sterg postarile proprii cum a facut cred ca Virgil mai demult rugat de mine)  pe care cand acum niste ani l-am considerat finalizat din punctul meu de vedere cu cele IX capitole realizate dar am coniderat ca este util sa mai postez cand si cand si inforatii ulterioare corepuzand la topic si asa am ajuns cu el pana azi cand voi posta o noua informatie data de o publicatie mai deosebita:
Dar dpdv stiintific dumneata esti cel mai mare poluator al paginii de stiinta. Fiindca nu ai postat chiar nicio informatie stiintifica. Ai compilat doar date tehnice. Eu am apelat la dumneata ca la un savant cu un larg orizont de cunoastere, sa raspunzi la niste chestiuni simple. Si tot eviti sa raspunzi clar si simplu. Acum vin cu inca o chestiune simlpa. Ce parere ai dumneata asupra asaziselor unde gravitationale? Poate sa existe? daca experientele demonstreaza ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor? Dupa cum raspunzi la chestiunile puse se vede curajul opiniei independente, bazata pe cunoasterea clara a fenomenului.
princehansolo
Dumneata ai putea sa raspunzi la aceste chestiuni simple de fizica, la care Atanasu evita sa raspunda?
#8
mie mi se pare că Calahan doar face pe prostul. Dacă nu i se răspunde tace un pic, dar se bagă în seamă după câteva postări. Nu știu care ar fi soluția... Poate dacă admin-ii l-ar bloca - ar fi o perioadă calmă.
#9
Discuţii pe diverse teme / Re: A Treia Cale
Ultimul mesaj de atanasu - Iunie 18, 2024, 07:30:42 PM
Dragi colegi de forum, va cer parerea:

Pornesc de la o  stire din Austria data de Actual24 la https://www.aktual24.ro/austria-tanara-milionara-care-si-doneaza-averea-25-de-milioane-de-euro-ea-este-mostenitoarea-fondatorului-gigantului-basf/  cu titlul :

"Austria: Tanara milionara care-si doneaza averea, 25 de milioane de euro. Ea este mostenitoarea fondatorului gigantului BASF"

Marlene Engelhorn a mostenit milioane de euro de la familia sa. Dar ea considera ca nu i-a meritat si a cerut unui grup de cetateni obisnuiti sa vina cu idei despre cum sa-i cheltuiasca, relateaza Deutsche Welle.
Un grup de cetateni austrieci a prezentat marti un set de propuneri pentru redistribuirea milioanelor de euro mostenite de Marlene Engelhorn, urmasa fondatorului gigantului chimic BASF, Friedrich Engelhorn.
Marlene Engelhorn, in varsta de 32 de ani, care pledeaza, de asemenea, pentru impozite mai mari pentru cei bogati, a platit grupul pentru a veni cu propuneri de a dona cea mai mare parte a averii sale de 25 de milioane de euro.Potrivit presei austriece, grupul, numit ,,Sfaturi bune pentru redistribuire", a cerut ca banii sa fie donati unui numar total de 77 de initiative implicate in proiecte privind clima si mediul, dezvoltarea de locuinte accesibile, asistenta medicala si proiecte sociale.
Printre beneficiari se vor numara organizatia caritabila catolica Caritas si Reporteri fara frontiere, iar grupul ecologist Naturschutzbund Osterreich va primi cea mai mare suma: 1,6 milioane de euro.
Banii vor fi  platiti pe parcursul mai multor ani pentru a permite organizatiilor sa isi faca planuri, a precizat grupul.
Sefa grupului, Alexandra Wang, a declarat ca principalul sau obiectiv a fost acela de a reduce inegalitatile din societate si de a le oferi membrilor sai defavorizati mai multe sanse.

Ma intreb si va intreb daca asa cum l-am contactat pe Kim Stanley Robinson sa  o contactez pe aceasta dna Alexandra Wang si sa-i expun principiile Caii a treia adica ale unui al treilea Mod echitabil de productie?#10
Esti prost sau doar te faci ca sa te bagi sau sa fii bagat in seama? Unde am spus eu cele ce mi le pui in carca? De ce crezi ca un prostac  trebuie meeu si neobosit sa-si etaleze cu fudulie prostia?