Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Psihologia inventatorului

Creat de sumalan dorin, Martie 01, 2013, 10:04:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin


Salutari

De la bun inceput mentionez ca subiectul nu are nicio legatura cu vreo persoana sau cu vre-un subiect paralel legat de inventii/e.Dupa cum exista o cercetare psihologica in domeniul afacerilor sau in armata ma gandesc ca trebuie sa existe (sau daca nu o initiem noi empiric aici pe baza istorie si experientei directe sau indirecte cu inventatorii)  si o cercetare psihologica in inventica.Si acum intrebarile :

Inventatorul este sau nu o persoana non-conformista?

Cu ce scop planuieste un inventator sa inventeze ceva anume?

Poate fii considerat un mit ca orce inventator este un auto-didact?

Imaginea de inventie din mintea inventatorului poate fii in contradictie cu,cunostiintele stiintifice din perioada vietii lui/ei astfel incat inventia sa nu poata fii confirmata dar nici infirmata decat dupa un decurs de numar de ani.

De cate tipuri pot fii inventatorii?De exemplu:inventatori-oamenii de stiinta.

Imaginea unei inventii apare  in mintea unui om care profeseaza in domeniul sau de activitate sau nu are nicio legatura ,activitatea de zi cu zi cu o imagine de inventie.

Varsta in psihologia inventatorului are vreo importanta?

Ce rol are imaginatia si reveeria in procesul unei inventii?

Ce mituri pot fii confirmate/infirmate despre inventatorii?


Repet,subiectul nu incearca sa aduca niciun fel de atingere unei/unor persoane .Subiectul vine dintr-o curiozitate de a afla daca invenatorii au o psihologie anume si daca da,care este aceea?Normal ca psihologia este un domeniu vast,precum si creativitatea ,pe subiect putem discuta doar cu istorii si marturi si doar asa putem trage unele concluzii care pot fii numite de "bun simt".

Istoria omenirii e plina de inventatori,cu cine incepem?(Edison,Tesla,Marconi etc)

Fara atacuri la persoana ,multumesc frumos.


calientesistems

Poate fii considerat un mit ca orice inventator este un auto-didact?

nu orice inventator este autodidact

dar majoritatea lor sunt autodidacticalientesistems

Ce rol are imaginatia si reveeria in procesul unei inventii?

mai mult de 60% are rol

(Imaginatia este mai importanta ca si cunoasterea...  A.Einstein)

puriu

 Inventia este o solutie tehnica sau economica cu caracter de noutate absoluta (care nu a mai fost facuta publica in nici un fel) pe plan mondial si care prezinta certe avantaje tehnice sau economice fata de solutiile cunoscute in acelasi domeniu de aplicatie. In cateva tari se breveteaza contra cost si solutii neverificate sau nefundamentate teoretic, dar la noi si in majoritatea tarilor verificarea trebuie sa fie riguroasa.
Inventatorul este acela care a realizat, singur sau impreuna cu altii, cel putin o inventie si a primit un brevet de inventie sau un certificat de inventator. Cunosc mai multi inventatori, am si eu cateva inventii, si pot spune ca toti sunt oameni obisnuiti, cu inteligenta si imaginatie peste medie si cunostinte teoretice si practice la zi in domeniul inventiei.
Inventica este o stiinta pe care orice inventator ar trebui sa o studieze, dar care nu stiu sa aiba si vre-un capitol de cercetare psihlogica.
Varsta unui inventator are o limita inferioara (25 - 30 de ani) necesara acumularii de cunostinte si experienta necesare si nici o limita superioara. Eu am peste 66 de ani si lucrez la doua inventii pe care le voi breveta in 2014.

calientesistems


Interesant ...., repectele mele pentru munca depusa si gandire.

Cam in jurul carei sume se invarte brevetarea unuei inventii?


:)


puriu

 Brevetarea uei inventii se face intr-o tara, in mai multe tari, sau intr-o comunitate de tari (UE, CSI, etc.), acolo unde se doreste protectia legala. Costurile difera, dar nu sunt mici. Pentru Romania se poate consulta site-ul OSIM, taxe, OG 41/1998. Taxele minim necesare pentru o brevetare sunt cele de inregistrare, examinare, inmanare a brevetului si taxele anuale de mentinere in vigoare a brevetului. Mai sunt si altele. Daca titularul inventiei este alta persoana (fizica sau juridica) decat autorii, taxele sunt platite de titular care primeste si brevetul, iar autorii primesc contracost cate un certificat de inventator.
Raspunsul este off-topic, sorry, dar raspunde unei intrebari legitime.