Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Problema rucsacului fractionara prin algoritm genetic

Creat de justakid, Mai 07, 2016, 03:35:13 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

justakid

Buna, incerc sa rezolv problema rucsacului pt cazul continuu (cand pot fi alese fractiuni dintr-un obiecte) prin intermediul unui algoritm genetic.

De exemplu:

item---greutate---valoare
a---20---14
b---5.20-----2
c---16.08----19

Stiu cum sa rezolv aceasta problema atunci cand obiectele nu pot fi fractionate insa nu sunt sigura cum sa incep in acest caz.


HarapAlb

Cum ai rezolvat in cazul in care nu se pot fractiona obiectele?

atanasu

Vezi http://www.infoarena.ro/problema/rucsac
Desigur ca sunt programe optimizate dar si un program in care se iau toate variantele posibile(ca cel mai tampit program de sah dar aplicat pe un calculator extraordina de puternic) avand controlul greutatii si pastrarea maximului gasit pana la gasirea unuia mai mare. Programul de acest tip este relativ simplu de facut in basic de ex. Este aplicabil si la tabele cu valori fractionare atat pentru greutate cat si pentru valoare. De fapt atunci care este problema? Recunosc nu ma pricep in programare dinamica . Poate trebuie sa gasesc si un drum de felul drumului critic ?

atanasu

PS Scuze se pare ca este vorba de un algoritm genetic si eu nu observasem. Chiar cum ai rezolvat problema cu un algoritm genetic pentru cazul mai simplu nefractionat si de ce un algoritm genetic nu ar fi universal aplicabil?