Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Vesti rele despre mediu in Romania ...

Creat de Adi, Iunie 30, 2008, 01:08:26 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

123

Nici eu nu ma prea pricep, dar stiu ca practica asta cu incendierea campurilor dupa recoltare e destul de veche si nu cred ca a influentat prea mult climatul Terrei. In plus, cel putin in Africa, au loc si incendii naturale (in urma fulgerelor) si, din cate am vazut in unele emisiuni (Animal Planet) sunt considerate benefice, pe baza unor argumente ca cele ale chimist-ului.

Adi

Nu ma referea la climatul Terrei. Mediu nu inseamna doar climatul Terrei. Aici ma refeream strict la mediul acelei parsele parjolite. Mor animalele, cu tot cu cuibusorul lor de viata, cu tot cu ouale lor. In plus, se distrug si substantele nutritive. Desigur ca se reface, dar ia ceva timp. Cat de mult, nu stiu. Poate 3 luni? Poate 3 ani? Dar nu putem nega ca mor animalele arse si ele ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

123

Adi, nu sunt sigur ca mor foarte multe animale, cel putin in cazul incendiilor naturale (poate cu exceptia Australiei). In general, animalele "simt" astfel de pericole si se adapostesc. Am auzit povesti incredibile (nu stiu daca si adevarate) despre dezastrul provocat de tsunami-ul din decembrie 2004 din Asia de Sud-Est. Chiar unele posturi TV spuneau ca s-a inregistrat un numar foarte mic de animale (salbatice) moarte.

Adi

Hmm, dar nu ma refer doar la animale mari, precum iepurii sau caprioarele, care pot sa fuga din sol. Ma refer mai ales la microfauna, adica la rame, la bacterii, la coropsinice, gandaci si alte vietuitoare care si daca ar simti focul, nu ar putea fugi, sau ar fugi la o viteza de cateiva centimetri pe secunda, adica fara scapare de foc. Ce mi se pare interesant este ca am repetat asta de cateva ori mai sus, dar pari sa nu fi citit cu atentie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Stiati ca in prezent aproape jumatate din populatia tarii traieste fara canalizare, iar aproape 80% din apele uzate ale Romaniei nu sunt epurate. Sunt cifre prezentate de insusi ministrul mediului la TVR.

http://tvr.ro/actualitate.php?play=59818
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

@Adi, pai de exemplu, "judetul" Pipera din Bucuresti nu are canalizare si apa curenta  :D . Nu e o gluma.

Insa situatia din sate e drastica. Defrisandu-se paduri si neexistand o canalizare apar inundatiile. Insa e socant sa afli ca jumatate din populatia tarii traieste fara canalizare si 80 % din apele romanesti neepurate. Domnul ministru vorbeste, dar va face ceva pentru remedierea situatiei? Pe mine (si pe multi altii din tara) asta ma intereseaza.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Da, sa vedem ce va face noul ministru. Mi s-a aparut amuzant aseara la stiri sa citesc ca daca pana acum domnul Boc critica guvernul precedent la absorbtia slaba a fondurilor europene, acum dupa cateva luni de manadat incepe sa zica la fel despre propriul guvern ... :D
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Regiunile turistice ale Romaniei sunt tot pline de PET-uri. Incredibil. Ar trebui mult mai multi voluntari sa mearga sa adune gunoaie si apoi educatie sa nu se arunce.

http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-5615820-forum-pastem-printre-pet-uri.htm
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Incredibil. La doar 50 de km de izvoarele sale, Oltul a fost blocat partial de un munte de sticle de plastic. De unde au venit ele brusc? De la oamenii care si-au facut curatenia de primavara in propriile curti! Duh! Asa e la romani ...

http://www.tvr.ro/articol.php?id=61574&c=63
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Blocarea Oltului de catre sticle de plastic a ajuns si in presa internationala! Associated Press a publicat un articol si poze.Link imagine si textLink si text

Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Situatia pare care chiar dramatica. De ce autoritatile nu pot lua efectiv masuri de a aduna gunoaiele si de a le recicla? De la atatea sticle, s-ar lua bani din reciclare, ar fi mediul mai curat, romanii s-ar mai civiliza ...

Iata stirea si la TVR
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Firma de la Rosia Montana a inceput o campania mediatica masiva in care informeaza Romanii ca ei ar aduce 4 miliarde de dolari in Romania. In reclama oameni de pe strada sunt intrebati ce ar putea face cu 4 milarde de dolari.

Iata raspunsul meu la un post frumos pe un blog de la Hotnews.

4 miliarde de dolari nici nu sunt atat de multi. Sunt banii ce ii aduc in Romania romanii din strainatate in doar 6 luni. Sunt bani cu care s-ar face doar 1000 de km de autostrada. Sunt bani care s-ar duce imediat pe cresterea salariilor profesorilor cu 50%. Sunt o cincime din imprumutul pe care l-am luat de la FMI. In plus, sunt bani ce nu doar distrug mediul, dar ne lasa un lac de cianuri, in conditiile in care o singura picatura omoara un om aproape pe loc. Romanii sunt un fel de tarani ai Europei. Isi vand resursele, ei sunt poluati, fara paduri si asa mai departe. Iar vesticii europeni iau resursele si produc tehnologie, adica valoare adaugata, care le asigura un trai decent. Eu am o fraza: cati saci de porumb fac cat un laptop? Dar de acum trebuie sa o schimb in cate picaturi de cianura pentru un laptop?

Adrian Buzatu, fondator al proiectului de voluntariat de promovarea stiintei (si mediului) Stiinta Azi
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Stilicho

#58
Am văzut şi eu. Din păcate chiar şi unii bloggeri (zoso de exemplu) au început să facă un fel de reclamă pentru reînceperea lucrărilor la Roşia Montana. Cel puţin aşa percep eu articolele:
http://www.zoso.ro/2009/05/rosia-montana-a-venit-la-bucuresti.html
http://www.zoso.ro/2009/05/rosia-montana-2009.html
http://www.zoso.ro/2008/07/sa-i-zgndarim-un-pic-si-pe-ecologistii-ieftini.html
http://www.zoso.ro/2007/02/apropo-de-rosia-montana.html
O'nceput să-l doară capu' pentru bunăstarea oamenilor din Roşia Montana.
Individul ăsta să nu mai zică că nu-i plătit de Gabriel Resources că nu-l cred.

Adi

#59
De acord cu tine. Prea are multe articole cu Rosia Montana. Poate el chiar crede in ele, dar cred ca au apelat la el si cei de la Rosia Montana de la firma canadiana. Se practica in Romania sa fie posturi platite. El nu intelege ce sunt alea cianuri si ce periculoase sunt si cum tot se scurg. Apoi nu intelege ca nu vin 4 miliarde de dolari in romania, ci aia ne iau aurul si ne dau si noua doar 4 miliarde. Daca am exploata noi aurul, ne-ar veni noua toti banii. In plus, de unde graba asta? Ne va prinde bine aurul si peste 200 de ani. Trebuie musai sa il dam acum aproape pe gratis la canadieni?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro