Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Vesti bune despre mediu in Romania ...

Creat de Adi, Iunie 30, 2008, 01:03:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

In topicul acesta vom pune vestile bune despre mediu in Romania, mai avem unul cu stiri proaste, sa vedem cine va invinge. Va rog ca atunci cand puneti stiri sa faceti un rezumet de 1-2 randuri si apoi link.


Incep cu stirea ca un parc natural din Romania este coordonat in sfarsit si de un consiliu stiintific. Este un parc de care sunt atasat, caci mergeam acolo in vacante de multe ori cand eram mici si stateam cu corturile pe malul lacului Mranconia, de langa Orsova. Tot acolo au sculptat chipul lui Decebal in stanca timp de cativa ani, arata foarte frumos.

http://www.adevarul.ro/articole/parcul-natural-portile-de-fier-condus-de-un-consiliu-stiintific/356942
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

O alta veste buna este aceea ca tot mai multe asociatii de voluntari (in special tineri) se organizeaza sa faca lucruri concrete pentru a repaduri zone din Romania sau pentru a aduna gunoaie din paduri si alte zone naturale. In aceasta stire vedem cum tineri coordonati de asociatia Copacul de Hartie au plantat puieti pe zonele cele mai dus ale muntilor, cateodata chiar si cu ajutorul elicopterului.

http://www.adevarul.ro/articole/impaduriri-cu-elicopterul/357742
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Elevii de gimanziu din judetele limitrofe Dunarii vor putea studia la scoala ca materie optionala "protectia apelor".

http://www.adevarul.ro/articole/elevii-de-gimnaziu-vor-studia-optional-din-toamna-protectia-apei/357718
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Dupa programul "Rabla" pentru autoturisme, guvernul lanseaza in curand si programul "Rabla" pentru tractoare. Astfel, agricultorii romani isi vor putea innoi masinile agricole, care vor fi astfel atat mai performante, cat si mai putin poluante.

http://www.adevarul.ro/articole/programul-rabla-pentru-tractoare-din-august/357980
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Dupa cum stiti, proiectul celei mai mari mine de aur din Europa, care ar functiona in plus si pe baza de cianuri, a fost respins de autoritatile romane. Aceasta este vestea cea buna, care nu este stire recenta. Partea amuzanta e ca acum firma canadiana cere despagubiri statului roman pentru platile compensatorii pentru angajatii la care a trebuit sa renunte. Sa vedem ce va iesi din asta. Dar si asa, chiar daca vom plati ceva bani, ne vom mentine sanatatea si aurul. Sa fie ei sanatosi canadienii, nu sa faca ei bani pe seama sanatatii si resurselor noastre.

http://www.adevarul.ro/articole/gabriel-resources-si-a-marit-pretentiile/356406
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

In sfarsit, Guvernul ia formal decizii despre strategia tarii pe teremen lung (20 de ani) in privinta energiei. Interesant e ca ne-am propus planuri mai abitioase decat UE. UE cere 20% din energie sa fie regenerabila, noi vrem 33%. Adevarul e ca tara noastra are rezerve inca si mai mari de hidrocentrale decat folosim deja, de asemenea potential de energie solara in Campia Romana si eoliana in Dobrogea. Putem, daca vrem cu adevarat. Sper sa vrem cu adevarat, sa nu fie doar miscare electorala.

http://www.adevarul.ro/articole/romania-lupta-impotriva-incalzirii-globale/357270
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

teodora85

Duminica 6 iulie 2008 la Padurea Verde (langa Timisoara) are loc o manifestare ecologica. Biletul de intrare consta in 2 pet-uri goale (indiferent de dimensiune). Scopul este sa ii stimuleze pe timisoreni sa depoziteze deseurile in mod mai civilizat. Vor fi concursuri cu premii si concerte.

Mai multe detalii gasiti mai jos:

http://www.agenda.ro/news/news/8588/festivalul-gunoierilor.html
http://www.timisoreni.ro/evenimente/concerte/RETIM_Fest.html

Poate ne intalnim acolo ;)

Adi

Excelenta initiativa timisoareana. Multumim pentru vestea buna, Teodora. :)
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

ministraţia Naţională ,,Apele Române" (ANAR), în parteneriat cu Holcim România, a iniţiat o acţiune de montare a coşurilor de gunoi pe malurile râurilor şi în zona falezelor litorale care a debutat la Mangalia în perioada 17-22 iunie.


Această campanie naţională de de responsabilizare ecologică a cetăţenilor şi autorităţilor denumită ,,Să păstrăm apele curate!" continuă până pe data de 9 octombrie, iar valoarea totală a acestui proiect se ridică la 90.000 euro, după cum a spus, de curând, Marius Postelnicescu, directorul general al ANAR.


Restul articolului aici:
http://www.adevarul.ro/articole/sa-pastram-apele-curate-continua-pana-in-octombrie/358318
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Inca o veste buna de la Timisoara, unde Parcul Adolescentei va fi echipat cu panouri solare si mici eoliene care sa ii asigure iluminatul. Scopul este de a sensibiliza oamenii cu privire la energiile alternative, dupa ce le vor vedea efectiv in actiune.

http://www.adevarul.ro/articole/parc-high-tech-pe-un-teren-viran/358317
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

O echipa internationala de cercetatori, intre care si o romanca, Cornelia Vasile, au descoperit o tehnica de a extrage subtantele toxice din aparatele electronice (de ex, computere) pentru ca ele sa poata fi reciclate.

http://www.cotidianul.ro/cercetatorii_romani_scot_combustibili_din_computere-45901.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Initiativa privata de un centru de inchiriat biciclete in Bucuresti. 100 de biciclete sunt deocamdata disponibile.

http://student.hotnews.ro/stiri-student_ecoblog-3763224-ridica-deasupra-orasului.htm
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Inca o veste buna legata de biciclete. CFR va permite calatoria cu biciclete in tren: cu cele demontabile gratuit, cu cele nedemontabile la un pret de cam 1.4 lei pe kilogram de bicicleta, iar la unele trenuri personale va putea avea chiar vagoane pentru biciclete (am folosit din acestea in Franta si erau foarte practice).

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/815211/Vagoane-cu-pedale/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Inca o veste buna pentru biciclisti. Anumite drumuri din tara vor fi recomandata oficial de guvern pentru biciclisti pentru ca acestia sa poata merge la munte. Se incearca astfel dezvoltarea veloturismului.

http://www.cotidianul.ro/turismul_pe_bicicleta_va_strabate_si_romania-55271.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Romania va construi in viitor mediu-lung depozite moderne pentru deseurile radioactive de la centrala nucleara de la Magurele.

http://student.hotnews.ro/stiri-student_ecoblog-4137856-romania-construi-depozite-pentru-deseurile-radioactive.htm
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro