Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Vesti bune despre mediu in Romania ...

Creat de Adi, Iunie 30, 2008, 01:03:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihnea Maftei

Nu mi se pare corect sa votam cu Retezat doar pt. ca suntem romani. Desi Retezatul e foarte frumos, sunt si alte chestii la fel sau mai impresionante. :)

graethel

Sunt de acord cu tine, cu o mica precizare:Cei de la ecomagazin nici nu sustin ca ar fi Retezatul buricul pamantului, spun ca o clasificare a lui in primele 10 locuri ar fi benefica pentru a atrage investitori si turisti, pentru a dezvolta parcul. Cu asta sunt de acord. Practic ei nu au pretentia sa iasa in primele 7 minuni, ci doar sa atraga atentie: uitati ca sunt locuri frumoase in Romania, unde au ramas ultimii lupi din Europa si asa mai departe. Pentru asta cred ca merita un vot din cele 7 la care ai dreptul pe site.

b12mihai

#62
Exact, acolo nu votezi o singura "locatie". Alegi tu cele mai frumoase 7 minuni ale naturii. Nu alegi numai una.

Iar Romania chiar are locuri frumoase. Ar fi o idee ca oameni sa constientizeze cat de apreciate sunt aceste locuri de straini si poate asa vor avea mai multa de grija de natura, de munti.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

De acord si eu, trebuie sa facem sa se auda de Romania si lucrurile din Romania. Promovare, Relatii Publice ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

#64
Tot mai multe bloguri despre mediu apar in Romania. Acestea isi propun sa stranga o comunitate de oameni interesati de mediu, sa informeze aceasta comunitate despre problemele de mediu, dar si impreuna sa ia initiative pentru a face mediul mai curat.

Un astfel de blog de succes este http://www.ecomagazin.ro/ cu care colaboram de ceva vreme. Sunt de fapt mai multe siteuri al caror nume incepe cu eco. Si ei realizeaza o treaba foarte buna. Pe langa informare cu articole preluate sau articole proprii, organizeaza si concursuri la care ofera premii consistente oferite in dar de firme de energii alternative de pe piata din Romania, fac subtitrari la documentare despre mediu si le pun pe google videos cu tot cu subtitrare, si tot asa. Iar acum ca au continutul, ei se straduie sa prinda si forma, adica sa aiba statut juridic, de fundatie. Vi-i recomandam cu caldura.

Iar recent a fost lansat un astfel de blog de catre Descopera.ro. Se numeste http://greenblog.descopera.ro/ si au deja articole foarte bune. Am citit cateva dintre ele si sunt impresionat. Vi le recomand cu caldura.

Daca stiti alte bloguri sau portaluri despre mediu in Romania, haideti sa le adaugam la acest topic pe forum.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Astazi a fost ziua Pamantului. Si noi am scris un articol pe site. De aceasta zi, in Dobrogea a avut loc o campanie de reimpadurire, cu multi voluntari. Dobrogrea se pare ca este in special amenintata de desertificare.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=61549&c=63
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

O firma austriaca a deschis la Radauti, jud. Suceava, o fabrica ce produce energie termica si electrica din biomasa. Peste o luna deschide alta la Sebes, jud. Sibiu. Iata o veste buna. Strainii recunosc ca Romania are potential si investesc. Aceasta duce la cresterea Romaniei.

http://www.adevarul.ro/articole/cea-mai-mare-centrala-pe-baza-de-biomasa.html
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

graethel


Adi

Astazi a fost ziua mediului. Voluntari au curat iarasi mediul. Pare munca de Sisif. Discutie despre Mai Mult Verde.

http://www.tvr.ro/actualitate.php?play=63850
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iara si o veste buna! A aparut o parodie dupa reclamele de la Rosia Montana care se lauda ca aduc 4 miliarde de euro in Romania!

http://www.youtube.com/watch?v=YJ0oc2t5nZU&feature=player_embedded
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

"Miscarea pentru reciclare" a ajuns si la Galati. Este primul oras din provincie unde ajunge.

http://www.tvr.ro/actualitate.php?play=64631
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

In sfarsit CNA decide sa opreasca campania prin care firma de la Rosia Montana se lasa ca aduce 4 miliarde de dolari in Romania ca guvernul roman sa ii foloseasca cum doreste, intreband oamenii pe strada cum ar trebui cheltuiti cei 4 miliarde. De fapt, 1,8 miliarde ar merge direct la statul roman, iar 2,2 miliarde ar fi investitii, adica firma ar cumpara chestii cu ei ca sa mearga treaba. Aceasta este manipularea si CNA a facut bine ca a oprit campania.

Intrebarea care se pune este de ce abia acum, cu 2 zile inainte de inchiderea campaniei?

Articol HotNews
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Din toata povestea asta cu Rosia Montana (RMGC) nu am inteles un lucru: de unde aduc ei cei 4 miliarde de euro?! Si daca Rosia Montana aducea Romaniei 4 miliarde de euro...de ce ne-am mai imprumutat cu 20 de miliarde de la FMI ?!
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Citat din: gothik12 din Iunie 28, 2009, 01:04:26 PM
Din toata povestea asta cu Rosia Montana (RMGC) nu am inteles un lucru: de unde aduc ei cei 4 miliarde de euro?!

Ca si investitii, din Canada, bani pe care urmau sa si-i recupereze cu varf si indesat apoi.

Citat din: gothik12 din Iunie 28, 2009, 01:04:26 PM
Si daca Rosia Montana aducea Romaniei 4 miliarde de euro...de ce ne-am mai imprumutat cu 20 de miliarde de la FMI ?!

Nu au treaba una cu alta. Noi aveam nevoie de bani acum, nu peste cativa ani, cand ar fi adus Rosia Montana. In plus, doar 1,8 miliarde ar fi fost bani direct la buget, restul de 2,2 miliarde ar fi fost investiti in Romania (sa plateasca oameni, sa construiasca cladiri, sa cumpere masini de forat in mina - masinile poate tot din Canada incat nici macar nu cresteau economia Romaniei). De aia a si oprit CNA-ul reclama, caci doar 1,8 miliarde din cei 4 miliarde vor merge direct la bugetul statului, desi facea oamenii sa creada ca patru miliarde merg.

Inca ceva, 4 miliarde pe an, ba chiar 7, aduc in fiecare an capsunarii, ba inca nu de dolari, ci de euro ...
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Iata un proiect ce merita promovat. Un ONG trece pe la firme din Bucuresti si ia hartia pe care o ofera ei si ei o duc la firmele de reciclat. Pare simplu, dar nu e tot:
- se trece cu bicicleta pe la firme, adica nepoluand
- biciclistii nu sunt voluntari, ci oameni sarmani, care sunt platiti si sunt platiti legal, adica castiga in sfarsit un salariu si asigurare medicala si pensie.
- banii se strang nu doar de la hartia data la reciclat, dar si fiecare firma plateste 5 RON la fiecare cutie de hartie data la reciclat (adica 25 de kg de hartie).

Un proiect ce sper sa se dezvolte tot mai mult.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888471/Recicleta-bicicleta-care-salveaza-copacii/
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro