Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Initiativa planteaza un copac cu un click

Creat de alina.d, Octombrie 26, 2009, 07:24:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alina.d

sitte-http://clickatree.europa.euIniţiază un curent - plantează un copac!
Toţi suntem responsabili în lupta împotriva schimbărilor climatice. Prin campania de conştientizare publică  "Energie - Schimbare climatică", Comisia Europeană caută să informeze şi să motiveze tinerii europeni cu privire la implicarea în lupta împotriva schimărilor climatice. Campania subliniază importanţa contribuţiilor fiecăruia în limitarea efectelor cauzate de schimbările climatice şi caută să motiveze tinerii din Statele Membre UE să întreprindă mici schimbări în comportamentul de zi cu zi. În contextul în care lumea actuală se confruntă cu probleme serioase de mediu este absolut necesară implicarea tuturora - chiar şi a TA! Plantarea unui copac este o activitate uşoară şi în acest fel se poate observa cum acest efort singular se dezvoltă în ceva important. Prin acest act simbolic puteţi creşte nivelul de conştientizare cu privire la numeroase acţiuni pe care le putem întreprinde pentru protejarea mediului.

Plantează un copac.
Dacă sunteţi printre primii 5,000 de participanţi şi locuiţi într-una dintre ţările participante la iniţiativa "Plantează un copac printr-un click", Comisia Europeană vă va trimite un puiet Euonymus de 15-20 cm înălţime. De îndată ce aţi găsit un loc potrivit pentru plantarea puietului, înregistraţi-vă la "Plantează un copac printr-un click". După ce aţi plantat copacul faceţi o fotografie şi încărcaţi-o pe site-ul competiţiei. De asemenea puteţi indica pe harta virtuală locul unde aţi plantat puietul.
Eu am primit deja puietul :) , zic ca e o modalitate buna de a lupta impotriva incalzirii globale.

Adi

Foarte buna initiativa! Multumesc mult ca o promovezi aici pe forumul Stiinta Azi! Sa ne arati si noua poza cu copacelul plantat. Poti spuen si mai multe lucruri despre acest pom? Ce inaltime va atinge cand e mare? De ce conditii speciale are nevoie?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

alina.d

Copacelul se numeste Euonymus europaeus , el poate sa ajunga pana la 60 , 80 cm .
Proprietatea caracteristică a plantei este, că are formă aproape perfect sferică aşa încât plantarea ei în faţa copacilor şi arbusturilor de ornament oferă o imagine impresionantă. Arbust ce poate ajunge la înălţimea finală de 300 - 450 cm. Creştere lentă. Valoarea decorativă este dată de frunziş. Frunzişul este verde închis. Florile sânt de culoare alb-verzuie. Perioada de înflorire: mai. Rodul este de culoare scarlatină. Nu prezintă prea mari pretenţii la acţiunea chimică a solului. În perioada de vară merită să fie udată mai des pentru creşterea normală a plantei. Are o exigenţă mare la lumină, preferă locurile însorite ale grădinii. Cu frunze căzătoare.

Adi

Aprecieri multe pentru detalii. Sunt foarte de folos.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro