Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Nevoia de popularizare a stiintei

Creat de Adi, Septembrie 04, 2008, 06:20:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Adi

Am transformat sectiunea Filmul Zilei in sectiunea Video. Am facut categorii pe diferitele domenii din stiinta. Dupa ce te conectezi si eu iti dau drept de publisher, poti propune articole (titlu, la continut poti pune text si sa inserezi video, poti sa pui cuvinte cheie, etc), apoi eu cand intru in admin vad propunearea de articol si o pot accepta si/sau edita. Pe principiul asta publicul poate sa propuna filme de pe youtube pe care le gasesc interesante. Se poate si google videos, tot ce trebuie e sa pui link la Include media apoi pui link. Astept sa imi spui cand ai facut tu cont.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

nano2k

Citat din: Adi din Septembrie 11, 2008, 01:31:19 PM
Fa-ti cont pe StiintaAzi.ro si confirma-mi cand ai facut, sa iti dau privilegii de publisher.

Pai am cont. Altfel nu as putea scrie aici. Sau la ce te referi?

Adi

Forumul si siteul sunt doua institutii separate. Mergi la StiintaAzi.ro (adica la Acasa) si in stanga jos ai meniul utilizator. Fa-ti cont de acolo. Tot de acolo vei propune articole pe site, nu pe forum.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

nano2k

Citat din: Adi din Septembrie 11, 2008, 02:59:30 PM
Forumul si siteul sunt doua institutii separate.

Nu intreb de ce :)
Ok, am rezolvat, cu acelasi login.

Adi

Stiu ca ar fi ideal sa fie un forum direct in formatul CMS-ului, dar am luat un CMS renumit (Joomla) si un forum renumit (SMF). Forumul din Joomla nu era asa de pus la punct, cred. Iar acum forumul s-a dezvoltat si e practic imposibil de schimbat.

Te-am facut publisher, poti sa incepi sa pui filme pe site. De altfel, poti sa pui orice fel de articole vrei. Poti sa si modifici articole, dar nu le poti sterge. In dreapta fiecarui titlu e un creionas. La  iesire, trebuie sa dai musai save sau cancel, nu doar sa inchizi, caci atunci ai bloca articolul sa nu il mai poata edita nimeni. E facut sa nu editeze doi in acelasi timp. Eu o sa vad filmele si o sa le accept, adica o sa le public.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

nano2k

Ok, mersi de superputerile pe care mi le-ai dat.
Da-mi un ragaz sa ma obisnuiesc cu ele.
Dar "bradul" e instalat? Asta ca sa am ce sa impodobesc...

Adi

Imi pare rau, bradul e de fapt aceasta sectiune Video care are cateogorii (Fizica, Astrofizica, Cosmologie, Chimie, Biologie, Matematica, Economie, Psihologie, etc) si tu cand adaugi un articol alegi Sectiunea Video, categoria cea mai apropiata, apoi poti sa pui text si sa incluzi acolo poze, video. Asta e bradul, nu are foarte multe ramificatii din pacate.

Putem sa facem noi un brad mai evoluat in PHP, dar nu in urmatoarele zile, acum lucram de zor la noul template pentru StiintaAzi.ro.

Sper sa pui filme in bradul asta mai mic deocamdata.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Adi

Va mai aduceti aminte de Famelab? Este concursul de comunicare a stiintei organizat de British Council in cateva tari europene, inclusiv in Romania. Finala a avut loc la TVR, unde tinerii comunicatori de stiinta au facut cate o prezentare de cateva minute in care trebuia sa explice o notiune de stiinta pentru publicul roman. Castigatorii din tarile est europene au mers la o conferinta la Istanbul, care a avut loc chiar zilele acestea, unde impreuna au redactat o declaratie catre guvernele lor si mediile de afaceri din tarile lor pentru a sustine comunicarea stiintei in aceste tari. Concursul Famelab se va tine si anul acesta in Romania, iar la nivel international va mai fi organizat si in tari noi, precum Japonia si cateva tari arabe.

Catalin Mosoia a scris un articol frumos pe acesta tema a comunicarii stiintei catre public la ScienceNewsPaper.eu, articol pe care va invitam sa il vedeti aici.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Electron

Orice veste despre popularizarea si constientizarea importatnei stiintei la nivel global e o veste buna. :) Iar faptul ca si Romania e implicata in acest program mi se pare nemaipomenit. Mult succes tuturor, si in editiile urmatoare!

e-
Don't believe everything you think.

Adi

Ehe, Romania este implicata in sensul ca a implicat-o British Council, pe banii guvernului britanic. Ehe, totusi, organizam si noi niste scoli de vara (vezi stirea tot de azi despre articolele lui Alexandru Mironov).
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro