Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Gravitomagnetism

Creat de Mishulanu, Noiembrie 24, 2009, 04:43:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mishulanu

Am citit cateva lucrari despre experimente care s-au facut pentru evidentierea unor efecte gravito-magentice si gravito-electrice ale supercondutorilor care se rotesc. Acest efecte se pare ca au fost prezise de catre TRG, dar experimentele au aratat ca sunt cu multe ordine de marime mai puternice decat cele prezise de teorie.

Pe scurt, se pare ca gravitatia are la fel ca forta electromagetica, o componenta magnetica si una electrica, care pot fi manipulate de superconductorii care se rotesc, pentru a genera efecte gravitationale. Daca rezultatele acestor experimente se dovedesc adevarate, implicatiile pentru tehnologiile avansate sunt extraordinate, in special pentru sisteme noi de propulsie.

Din ce am citit, unul dintre oamenii de stiinta inplicati in aceste experimente, deja a primit un contract cu departamentul de aparare al SUA si nu s-a mai auzit nimic de munca lui. Ca de obiecei, orice noua tehnologie va fi utilizata prima data in scop militar.
Gasite referinte mai jos.

http://www.popularmechanics.com/science/research/1281736.html

http://www.physorg.com/news12054.html

http://esamultimedia.esa.int/docs/gsp/Experimental_Detection.pdf

Se pare ca la unul dintre aceste experimente a participat si un roman, Florin Plesescu. Romanii sunt ca de obicei in avangarda :)

cristi

nu cred ca e vorba de ceva nou, "let alone" cum zic englezii de o revolutie.
dupa cate stiu eu, gravitometria este o aproximatie a TRG, si nu are de-a face cu campul electromagnetic, este doat o chestie de definitie de termeni (o analogie)...
practic, este nu mai mai mult decat o aproximatie a TRG in anumite conditii... cu alte cuvinte, daca se verifica gravitometria, atunci nu se infirma in nici un caz TRG, ci mai mult se confirma!!!
nu bag mana in foc, nu am verificat, spun si eu acum ce imi aduc aminte....
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club

Tripple26

#2
Dupa cum stiti, deja exista mai multe podcasturi si emisiuni audio si video in limba romana. Noi le-am tot promovat pe forum, totusi, nu imi e clar cat de multa vizibilitate au la cate un mic post pe forum. Asadar am incercat azi sa le promovez in cate un articolas la noi pe site. Am pus patru astazi (unele in engleza) si o sa vedem cat de citite sunt. Avem deja un public roman, care poate chiar va fi mai numeros cand va vedea ca e suficient sa intre la noi si va gasi ultimele podcasturi de stiinta.













___________________________________________________________
solitairecardgame online patience classic cards games