Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Fizica povestita, lansare la editura Humanitas sâmbăta 22 noiembrie de la ora 18

Creat de cristi, Noiembrie 16, 2014, 10:03:23 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristi

Dragi prieteni,

Cei dintre voi care ati trecut pe la stiinta.info probabil ca stiti ca lucram la o carte. Povestea e lunga, cu suisuri si coborasuri, dar totul e bine cand se termina cu bine :)  De azi, lucrarea "Fizică povestită" se găseşte în librăriile Editurii Humanitas. Lansarea cărţii are loc la târgul de carte Gaudeamus, Romexpo, sâmbăta 22 noiembrie de la ora 18:00, standul 44. Va invit la lansare, voi fi acolo. Pentru cine ajunge, il rog sa nu plece inainte de a da mana cu mine, imi face placere sa intalnesc si fata in fata prietenii virtuali cu care impart pasiunea petru stiinta. Mai multe detalii despre carte aici:

http://stiinta.club/fizica-povestita/
http://stiinta.club/1912/lansare-fizica-povestita/

Probabil ca remarcati cum linkul este catre www.stiinta.club. Nu este intamplator, proiectul stiinta.info a devenit stiinta.club. Sunteti bineveniti sa vizitati noul site si, daca il gasiti interesant, sa deveniti membri si al clubului nostru, care azi implineste abia trei zile!

numai de bine
cristi presura
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club

Abel Cavaşi

Mult succes, Cristi! Regret că nu pot da mâna cu tine, fiind la sute de kilometri de capitală, dar voi citi cu nesaț cartea mult așteptată.

Electron

Don't believe everything you think.

sumalan dorin

 
Mult succes in cariera de scriitor stiintific.Sincere felicitari pentru munca depusa,cine stie poate o sa avem placerea sa va vedem si la Tv.

Sieglind

Din Prefaţă:

(...) Parafrazându-l pe Richard Feynman, pot spune că pentru a studia fizica există două posibilităţi: fie urmaţi timp de cinci ani cursurile facultăţii de fizică, fie citiţi această carte.
În cazul cărţii de faţă, Cristian Presură îi împacă atât pe cei mai cârcotaşi, care nu acceptă nimic fără demonstraţie, cât şi pe cei care vor doar să afle cum funcţionează fizica în cele mai ascunse cotloane ale lumii materiale, care sunt legităţile ce guvernează această lume şi care sunt posibilităţile de a folosi aceste legi. Legile fizicii, spre deosebire de cele sociale, nu pot fi supuse la vot, nu pot fi ignorate sau ocolite. Ele sunt plasate deasupra tuturor şi guvernează întregul univers.



Dr. Mircea PENŢIA
Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară, Bucureşti-Măgurele
cercetător ştiinţific asociat CERN, Geneva

:)

Felicitări !

P.S. Apreciez inclusiv opţiunea de ilustrare (şi exemplificare) a superpoziţiei cuantice de la pag.269. Ca iubitoare de pisici ;)

valangjed

Felicitari!Cred ca chiar era nevoie de o astfel de carte.Sper sa se epuizeze, rapid, prima editie si sa fie nevoie de alte editii.
Filosofia este abuzarea sistematica de un limbaj creat anume cu acest scop.

cristi

Multumesc la toti pentru cuvintele frumoase.

Cat de superpozitia cuantica si pisici, alaturarea celor doua a devenit azi asa de populara, ca daca cineva ar vorbi despre superpozitie cuantica si caini, probabil ca fizicienii l-ar da afara pe usa :)
autor Fizica povestită,
www.stiinta.club

Sieglind

Posibil ca Schrödinger (Erwin Rudolf Josef Alexander) să fi avut şi alte opţiuni conceptual-descriptive atunci când, în 1933, aflat la Oxford: was living with his wife, with his mistress, and with his cat Milton.

Cert este că pisica lipsea din "inventarul casei" în 1938 când, reîntors în Austria ca profesor la Universitatea din Graz, avea să fie supus percheziţiei şi interogatoriului poliţienesc pe motiv de opoziţie faţă de politicile naziste ale epocii.    

Nu s-a stabilit cu precizie de ce a preferat (doar) varianta felină. 8)

Cât despre Fizica povestită, eu sper să devină un subiect cât mai des accesat (şi discutat) pe forum. De cât mai mulţi cititori ai cărţii  :)


mircea_p

Superpozitia intre starile "wife" and "mistress" ar merita poate un studiu suplimentar.
"Colapsul" sitemului provocat uneori de o "observare" facuta in afara protocolului experimental e doar un subiect omniprezent in drame, atat reale cat si fictionale.:))))))))))

Sieglind

Adică ar urma să însumăm cele două "stări clasice" ?  ;)

HarapAlb

Felicitari Cristi! O carte inedita in peisajul romanesc.

Abel, ai mare grija sa nu te virusezi.

Abel Cavaşi

Mulțumesc pentru sugestie, HarapAlb! Dar nu mă văd în stare să scriu o carte de asemenea proporții. Însă de Fizica elicoidală tot nu scapi. :)