Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cele mai mari idei din Univers

Creat de Animis, Aprilie 30, 2020, 01:23:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Animis

"The Biggest Ideas in the Universe" este o serie foarte interesanta care incearca sa prezinte cele mai importante idei care au existat in Fizica incepand cu epoca moderna.

Sean Carroll (https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_M._Carroll) este un fizician teoretician specializat in mecanica cuantica, gravitatie si cosmologie si care a avut mereu placerea de a populariza aceste domenii, impreuna cu altele (fizica timpului, fizica nucleara, etc.).
In conditiile de izolare datorate pandemiei generate de COVID-19, a creat pe Youtube seria cu numele de mai sus (nume un pic cam pompos, dupa parerea mea :) ) care este realizata intr-un still lejer, clar si usor de inteles de oricine.

Va invit sa urmariti episoadele seriei (ele sunt inca in curs de creare, una pe saptamana) care sunt grupate sub acest link:
https://www.youtube.com/watch?v=HI09kat_GeI&list=PLrxfgDEc2NxZJcWcrxH3jyjUUrJlnoyzX

Foarte interesant este si faptul care seria are si sesiuni in care se raspunde la unele dintre comentariile si intrebarile puse dupa fiecare episod.

Mi se pare un concept modern si foarte practic de popularizare a stiintei.