Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Cadre didactice universitare

Creat de memnoch03, Iunie 26, 2008, 10:58:29 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

raul

acum am vazut ........eu am dat link cu filmuletul , insa doar asa se pare ca merge . apar toate. insa filmuletul e penultimul. si nu cred ca am inteles gresit ......chiar asa prezinta, ca sunt elevi care isi cunosc colegii la bac.

HarapAlb

Se poate vedea usor daca au fost folosite metode necinstite contruindu-se distributia notelor. In mod normal trebuie sa fie o Gaussiana, altfel inseamna ca au fost ceva "corelatii" la mijloc intre participanti ;)

ionut

Citat din: HarapAlb din Iulie 01, 2008, 03:37:38 AM
Se poate vedea usor daca au fost folosite metode necinstite contruindu-se distributia notelor. In mod normal trebuie sa fie o Gaussiana, altfel inseamna ca au fost ceva "corelatii" la mijloc intre participanti ;)
Exact, in cazul de fata avem de-a face cu o functie delta, deci ... corelatie maxima :)

raul

la asta m-am referit si eu, ca era normala o rata de promovare de 60 %.
eu am spus ca bacul valoreaza mai mult , sau ma rog, ar trebui sa valoreze , din perspectiva invatamantului romanesc.
in general , cam toti am spus de fapt acelasi lucru.

harap alb, eu sunt de acord ca poate fi evident faptul ca s-a copiat.dar zic ca acum , nu se mai poate face nimic. si ma pun in locul unuia care a dat bacul , a copiat , nu a fost prins. mie, individual cine mi-ar putea spune sau cine ar putea sa demonstreze ca am copiat. eu as declara ca am invatat tot .si tocmai asta e problema , ca sunt si persoane care totusi chiar invata si iau bacul pe bune, chiar daca mai putine, si nu se mai poate face diferenta intre cine a copiat si cine nu.
si inca ceva, daca ma duc in instanta, tot eu castig, pt ca acolo nu mai pot tine cont de celelalte rezultate ale celorlalti elevi.si nici nu ma mai poate obliga nimeni sa rescriu lucrrarea pt ca nu e vorba de  o ora de clasa de la liceu , ci de un examen national.

ionut

    Se va face diferenta la un moment dat si atunci va fi prea tarziu pentru cei care au inselat sistemul. Locurile de munca in companiile private devin din ce in ce mai numeroase si acolo conteaza mai mult abilitatile nu "pilele" lu' taticu. Va fi mai clar la un moment dat ca nu renteaza sa trisezi dar pana atunci mai este, Romania trebuie sa-si revina din criza generala in care se afla.

Adi

Subscriu la ce zice Ionut: inainte bacalaureatul avea o pondere mai mica la intrarea la facultate, dar bacalaureatul era mai important, pentru ca nota era apropiata de valoarea ta reala si nu mergeau atat de multi la facultate, asadar cand intrau pe piata muncii nota de la bac ii reprezenta cat un CV intreg. Acum insa, nota la bacalaureat conteaza mai mult la admiterea la facultate, dar nota de la bac spune mai putin despre un om (pentru ca multi copiaza si nu stii cine a luat nota pe bune si cine nu; pentru ca multi au note apropiate, ca o distributie delta, iar nu ca o distributie gaussiana cum ar trebui, cum bine au spus HarapAlb si Ionut.

Romania merge spre bine econonic, unde concurenta si mediul privat creaza valori in angajatii care trebuie sa tina pasul pentru a nu isi pierde slujba. Invatamantul din Romania insa inca merge prost, desi incearca reforme. Trebuie ca ministerul invatamantului sa aiba indrazneala sa nu permita copiatul la examene in tara aceasta. Si sa predea lucruri concrete la facultate, sa predea profesorii ce au nevoie elevii, iar nu sa invete elevii ce stiu sa predea profesorii, permitat si demodat. Valoarea vine de la un sistem de evaluare sanatos si corect.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

teodora85

Citat din: raul din Iulie 01, 2008, 03:06:50 AM
voi realizati ca majoritatea elevilor copiaza la bac si ca pe baza asta devin studenti?

Stai sa vezi cum copiaza cand ajung studenti!! Am colegi care sunt bursieri si nu au invatat la mai mult de 3-4 materii in toata facultatea! Hands-free, fituici, formate, tot ce se poate! Si sunt unii profesori care chiar permit asa ceva.

Conform regulamentului nostru, orice frauda sau tentativa de frauda se pedepseste cu exmatricularea. Dar sunt asa de putini profesori care fac asta ::). Si atunci cand apare unul, este vazut ca un om fara suflet ;D.
Chiar am avut odata o discutie cu un coleg. Incerca sa ma convinga de faptul ca la urma urmei, copiatul e un lucru bun ;D. Si ce argumente crezi ca imi aducea?
Citez:
"Interzicand copiatul, omori orice urma de creativitate si intuitie.." Nu am stiut daca ar trebui sa ma apuce rasul sau plansul ??? Pai... sunt o multime de alte activitati si domenii unde poti sa iti demonstrezi creativitatea :D!!

Asa ca ar trebuie sa ne schimbam cu totii: si noi studentii si domnii profesori. Daca regulile devin stricte iar noi ne perfectionam metodele de copiat in loc sa ne punem serios pe invatat, atunci suntem pe drumul ce bun, numai ca mergem in directia gresita ;D.



teodora85

Citat din: Adi din Iulie 01, 2008, 05:12:49 AM
Si sa predea lucruri concrete la facultate, sa predea profesorii ce au nevoie elevii, iar nu sa invete elevii ce stiu sa predea profesorii, permitat si demodat. Valoarea vine de la un sistem de evaluare sanatos si corect.

Asa este, Adi. Avem nevoie de un sistem de evaluare sanatos si bine pus la punct. Sa facem lucruri concrete unde sa ne putem si folosi creativitatea si imaginatia si din care sa invatam ceva, nu sa memoram ca pe banda 15000 de notiuni pe care le uitam lintr-o saptamana.

Adi

Si in Canada la prima copiere ai nota zero la acel examen si exmatriculare, iar la a doua (la alta universitate) exmatriculat din intreaga Canada. Si se aplica. Iar cand iese profesorul din clasa sa mearga la baie, de exemplu, nu doar ca nu scot fituici, dar nici nu discuta intre ei, desi sunt vecini de banca. Pe scurt, nu isi fura caciula altuia, de asta sunt canadienii mult mai buni decat romanii dupa ce termina facultatea, desi in liceul studiaza mult mai putine lucruri decat romanii.

Si ca o alta completare, exista multe colegii tehnice (colegiul este in Quebec un fel de clasa a 12-a si a 13-a puse impreuna, in care te poti pre-specializa pe un domeniu universitar viitor, sau poti sa ramai doar cu colegiul si ai un fel de pregatire tehnica concreta) care te pregatesc pentru meserii concrete: programator pentru jocuri pe calculator (Montrealul este unul din orasele din lume cu multe firme in animatii computerizate pentru filme). E doar un exemplu, ideea e ca nu trebuie sa faci multe la liceu, ci concteaza sa faci chestii concrete, necesare pentru piata muncii. Si cum cerintele pe piata muncii se schimba des, tot asa de des se adapteaza si aceste colegii in ce ofera studentilor lor.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro