Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Primele balene aveau picioare!

Creat de raul, Septembrie 13, 2008, 12:01:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

raul

Iata inca o dovada in sprijinul teoriei evolutioniste: primele balene aveau picioare si se puteau deplasa pe uscat ca orice alt mamifer.
http://www.cotidianul.ro/primele_balene_aveau_picioare-57933.html

Adi

#1
Iata o noua stire despre evolutia balenelor. S-a descoperit, se pare, o specie veriga lipsa intre balenele de uscat si balenele de apa.

Pentru prima dată, s-a descoperit o fosilă de pui de balenă aflat încă în burtica mamei sale, dar bine dezvoltat şi aproape de a se fi născut. Ambele fosile bine păstrate arată clar că puiul ar fi ieşit din uter întâi cu capul, aşa cum este cazul la oameni şi la restul animalelor de uscat, probabil pentru a asigura că puiul poate respira dacă cumva rămâne blocat o vreme lungă în procesul de naştere. Cum balenele nasc astăzi puiii cu capul la urmă, la fel ca restul animalelor de apă, este un indiciu puternic că aceste balene năşteau pe uscat, dar trăiau în apă. Ar fi atunci vorba de o verigă lipsă între balene complet acvatice şi strămoşii lor ce trăiau doar pe uscat Studiul a fost publicat în revista PLos ONE.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

Mihnea Maftei

#2
Bineinteles ca primele balene aveau picioare.  :-)